reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

wrrrrr..... :angry:
nie ma to jak kłótnia :angry:
polazł do znajomych bo siedzą i piją :angry:

wrrr..... :angry:
a jak zwykle o głupote poszło :crazy::angry:

To już kolejna dziś "poświąteczna" kłótnia. Nie przejmuj się, jutro będzie lepiej. Zazwyczaj zaczyna się banalnie, od głupoty.

Gosia muszę przyznać, że fajny ten twój wózek! Wybredna jestem ale właśnie tego typu wózki lubię. Nie są najtańsze ale jeśli wykorzystuje się taki wielofunkcyjny przez kilka lat, to może warto. Jaki model miałaś?

reklama
Hejka - ja powracam po dwóch latach do staraczek. Zaczynamy z meżem myśleć o rodzeństwie dla Karoli i ciągle myślę jaka przerwa będzie najlepsza. Ja chciałabym już .. ale jak widzę to "żywe srebro" biegające po domu to zastanawiam się czy nie lepiej poczekać.
No to dokładnie tak jak u mnie. Moja córcia ma już prawie 2,5 roku i postanowiliśmy w maju zacząć staranka. Nie powiem,ze nie mam obaw! Przede wszystkim ta ciąża na pewno nie będzie taka przyjemna jak pierwsza, bo nie będzie tyle czasu na odpoczywanie, i sen do 11 rano:-D:-D:-D Teraz mimo wszystko trzeba będzie zajmować się dzieckiem, które nie do końca rozumie co się dzieje:tak: Ale powiem ci tak- jeśli teraz nie zdecydowałabym się to potem chyba juz nigdy. Już mam spokój- dziecko samo się bawi, samo je,śpi całą noc i wszystko umie powiedzieć. Czyli najgorszy etap za mną. Jak pomyślę znowu o tych pierwszych miesiącach....:angry::angry::angry::angry: Za kilka lat nie będzie mi się chciało zaczynać od nowa. Więc jak dla mnie -idealny moment jest teraz:-D:tak::-D:tak:

Ja tak zaglądam do Was, bo nie jestem w stanie Was śledzić na bieżąco - jutro wracam dopiero po 18 więc pewnie będzie dużo do nadrabiania:sorry:
Pewnie wieczorkiem będzie Olesia i Dzeni więc pozdrawiam na zapas;-)

Dziewczyny - owocnych przytulanek i do jutra:-)
ty nie jestes w stanie wszystkiego ogarnac?? Przeciez Ty odpisujesz chyba na wszystkie posty - jestes niedoscigniona:-):-)

Hejka - ja powracam po dwóch latach do staraczek. Zaczynamy z meżem myśleć o rodzeństwie dla Karoli i ciągle myślę jaka przerwa będzie najlepsza. Ja chciałabym już .. ale jak widzę to "żywe srebro" biegające po domu to zastanawiam się czy nie lepiej poczekać.
no to witaj i zapraszamy ponownie...
Gosia muszę przyznać, że fajny ten twój wózek! Wybredna jestem ale właśnie tego typu wózki lubię. Nie są najtańsze ale jeśli wykorzystuje się taki wielofunkcyjny przez kilka lat, to może warto. Jaki model miałaś?
a o ktory konkretnie pytasz??
bebe confort to byl na stelazu Trophy Air6 z gondola i spacerowka ale nazw nie pamietam, taki tylko z pompowanymi kolami:)) WÓZEK Bebe Confort 3w1 ! FULL OPCJA bez ceny min. (607777567) - Aukcje internetowe Allegro
a inglesina to chyba super max Wózek spacerowy INGLESINA MAX (606672883) - Aukcje internetowe Allegro
no i parasolka bebe confort taka
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy item605944342_bebe_confort_allegro_plus_jak_loola_gwar_12m_cy.html

Ale mnie rozochocilyscie tymi wozkami i tak siedze teraz na allegro i ogladam sobie... Dla kupujacych moge jedynie doradzic ze faktycznie duzo wieksza wage lepiej przywiazac do dobrego wozka spacerowego takiego od 6 m-ca zycia dziecka niz do gondoli... Wszystko zalezy od kasy a wiekszosc wozkow jest kupowana przez dziadkow i oni ostatni grosz na to wydadza wiec jak mozecie to szalejcie:-):-):-):-) i bardzo wazny w wozku jest oprocz wygody, kosz na zakupy gdzie upycha sie wszystko. Ma byc pojemny i latwo dostepny zwlaszcza jak dziecko spi na lezaco:-):-):-)

Dziń Dybry :-D
młodzi bo po 20 lat, ale On nie raz w rozmowie mi mówił, że jest gotowy, że też bardzo pragnie..
Kucuk-nie obraz sie, co ci napisze kochanie, ale ja znam wielu facetow-i uwierz mi-nie znam takiego, ktory majac 20 lat bylby gotowy na dziecko!!! ta naprawde gotowy... i powiem wiecej...twoj facet jeszcze kilka lat nie bedzie na to gotowy i troszke czasu minie zanim uslyszysz ze juz jest ten czas...i to nie jego wina! Dla faceta 20 lat to nie jest odpowiednia pora na ojcostwo...wiadomo sa tacy co maja dzieci w wieku nawet 18stu...ale czy z wyboru?
zgadzam sie niestety z kropeczka! ja to mowie tak zrobic to jeszcze nie problem (powiedzmy) ale potem trzeba wychować! a nie wiem jakos 20latek mi sie wydaje ze jeszcze mysli wlasnie o piwku z kolegami! a nie o przewijaniu! chodzi o to ze nawet jak sie teraz zgodzi zebys potem nie zostala z tym sama! :eek:
Nie ma to jak być w ciąży :-);-) przez tel usłyszałam jedynie: Potrzebne ci kochanie???? (w sensie buty czy mi potrzebne)
- Tak, kotku ... (to ja :-))
- No dobrze (lekkie westchnięcie), mam nadzieję że wygodne (zero pytan o cene! ZERO!)
- To do zobaczenia wieczorem... (to ja)
Chyba musze jakąś kolacje zrobić, i to chyba jakąś ekstra...:tak:
oj chwli sie taki mąż! :-) moj zawsze na 1 pytanie wali - a za ile??? mimo ze place ze swoich! :confused2:
To ja chyba jestem inna, bo ja najwięcej czasu spędzam z M. Zawsze tak było i odpowiada mi to.:tak:
Boska plaża! Wy już o wakacjach piszecie? Ja nie mogę się zdecydować. Przez kurs euro bardzo zdrożały wycieczki:-(
ja tez lubie czas ze swoim spedzac ale mam takiego ktorego nosi on musi cos robic!!! tak zostal wychowany! a ze te sporty co pisalam ma w sali zakladowej ja nie mam wstepu! :confused2: wiec nie moge z nim! poza tym mamy podobny temperament jak za dlugo ze soba jestesmy to zaczynamy sie zreć! i to o pierdoly! po prostu lubimy za sobą zatęsknić! :tak:
a co do wakacji to przeze mnie bo ja za 2 tyg wyjezdzam (Grecja - Zakynthos) i dlatego! a powiem ci ze nasza wycieczka (ALL) w cale nie taka droga a w 4* hotelu za 1690zl ;-)
Niby tak ale może to od tego jedzenia i kawy.;-)
Po owulacji bolały mnie piersi,czułam jajniki i pobolewał mnie brzuch.A teraz piersi przestały jak się pomacam to troszeńkę tylko mnie bolą po bokach a wcześniej bardziej je czułam,sutki nie bolą.Dlatego myślę że małpa jednak się pojawi:no:
No nic puki co nie myślę o tym zobaczymy.
:-):-):-):-):-):-):-):-) podobno wlasnie po bokach przy dotyku bolą! :laugh2:

Hej dziewczynki,

@ na calego, wiec nawet jesli byla fasolka, to przy takim potopie nie mialaby szans sie utrzymac... :szok: A potop straszny, zabrudzilam tapicerke w samochodzie:szok::zawstydzona/y::eek: i lozko - wczoraj i dzisiaj :-( Nie wiem jak to mozliwe... :-(
Wczoraj bylismy u tesciowej, mam nadzieje, ze przesiakla mi podpaska dopiero w samochodzie, a nie gdzies u nich na krzesle na przyklad :baffled::szok::eek:.... M jest niezadowolony z powodu tej tapicerki...... :sorry:

Dzień dobry Babeczki:-)
W końcu was doczytałam... O dziwo "tylko" dyszka do nadrobienia:-D
No ale czemu nie myslisz spokojnie...Zajaczku???
A faceci-ten typ tak ma...i juz, jak sie dzieje zle to milcza albo wychodza...a my musimy sie wykrzyczec, wygadac, wyplakac, przeanalizowac sto razy co by bylo gdyby itd...a oni - buzia na klodke i cisza, ......a potem jakby nigdy nic:-)
Twoj maz to nie wyjatek;-)
:-)
Juz sie pogodziliśmy... Aczkolwiek tak bez rozmowy, bo nie chciałam psuć atmosfery. Myslę że bez wyjaśnień nie jest dobrze, ale szkoda mi tych dni przed jego wyjazdem...Bo okazało się wczoraj że wyjeżdzą juz w sobote , k* jego mać!!!! Nic nie można sobie zaplanować. a mieliśmy się na jasną górę wybrac w sobotę, auto mieliśmy sprzedać Bo trochę to bez sensu utrzymywanie dwóch dużych aut, zwłaszcza że jak jego nie ma jedno stoi cały czas w garażu...
A najgorsze ze znowu nie wiem czy się załapiemy:baffled::crazy::baffled::crazy:
Nie ma to jak być w ciąży :-);-) przez tel usłyszałam jedynie: Potrzebne ci kochanie???? (w sensie buty czy mi potrzebne)
- Tak, kotku ... (to ja :-))
- No dobrze (lekkie westchnięcie), mam nadzieję że wygodne (zero pytan o cene! ZERO!)
- To do zobaczenia wieczorem... (to ja)
Chyba musze jakąś kolacje zrobić, i to chyba jakąś ekstra...:tak:
:-D:-D:-D Jak widac bycie w ciąży ma mnóstwo zalet:-D:-D
śliczne dzieki za fluidki mam nadzieje że w samą pore je dostałam i juz niedługo ja będe je wam wysyłać:tak::-)
a butki zawsze nowe potrzebne niezależnie od pory roku i ilości butów w szafie :-D:tak:Kropeczko pewnie ze będziemy dzisiaj poprawiać a co........ wpadliśmy juz w trans przyjemnosci i M nawet nie marudzi a tylko zadaje pytanie zalotnie czy dzisiaj też?? i wtedy do dzieła.
:-) No jak facet marudzi ze za dużo przytulanek to jest nie dobrze. fajny taki trans jest:-) My też wpadliśmy w taki mały.:-)
Dzisiaj już w sumie mogłabym zrobić testa ale normalnie się boję rozczarować:no:
Więc chyba zaczekam jeszcze,mam przeczucie że @ przylezie.
Wczoraj mnie zemdliło tak że aż mi łzy w oczach stanęły i dzisiaj też ale tak delikatniej.
Objaw dobry ale to pewnie od tego jedzenia non stop w święta.:tak:
Karola, jak tescior???!?!?!?!?!?!
Witam dziewczyny po świętach!
Przepraszam, że nie składałam życzeń, ale sądziłam, że jeszcze przed świętami tu zajrzę, a tymczasem wyszło na to, że już nie miałam jak, więc niestety życzeń nie było :eek: ale liczę na wybaczenie (moją karą jest kolejnych milion stron do czytania!!!)
No, to wygadałam się, a teraz idę nadrabiać zaległości... :sorry:
Nie musisz się tłumaczyć przecież:):) Życzeń było mnóstwo, więc każda i tak sobie coś wybrała:-):-)
Hej!!!
W końcu po świętach... powiem szczerze że święta męczą....:happy:
Zaraz was trochę poczytam...:-)
A u mnie jeszcze 3 dni i beta... piersi mnie bolą sutki też ale teraz tylko przy dotykaniu, trochę mi dzisiaj było nie dobrze ale to mogło być po kawie więc się nie nakręcam, staram być optymistką ale ciężko strasznie się boję.
A i cierpie w nocy na bezsenność budzę się z 5 razy w ciągu nocy to chyba przez te nerwy!
POZDRAWIAM
My tez niedługo nie będziemy spac przez Ciebie. Trzymamy kciuki Martynko!!!
Witaj Shiraaine. Mam nadzieję że staranka bedą krótkie i owocne. Na co masz czekać... będziesz miec dwa żywe srebra;-) Całe bogactwo:-)
ogladalam heheh:-D ale chyba nie bedzie to potrzebne juz wie nie ma wyjscia i sie poddal:-D
dzieki dziewcyzny za wsparcie, caly dzien spedzilam dzis z moją chrzesniaczka, wlasnie spi sobie u nas, a ja do salonu zaciągnelam malza i bede go gwalcic, chociazby po cichutku:sorry::-)
Marzenko?? Mąż zgwałcony???:) Dziecka nie obudziliście??:rofl2::rofl2:

a co do wakacji to przeze mnie bo ja za 2 tyg wyjezdzam (Grecja - Zakynthos) i dlatego! a powiem ci ze nasza wycieczka (ALL) w cale nie taka droga a w 4* hotelu za 1690zl ;-)
Cześć Eve... czy jak obiecam ze będę grzeczna to zabierzesz mnie ze sobą??:-)

reklama
hej...
wczoraj nic nie bylo..:zawstydzona/y: pokłóciłam się z M i nic nie bylo... mam juz dosyc...:zawstydzona/y: wlejam wam moje fotki testow owulacyjnych..... jest jakas szansa ze jeszcze dzis moze sie owulka utrzymac?? temoka mi o pół stopnia dzis ranos koczyla:zawstydzona/y:

Załączniki

• SP_A0197.jpg
    SP_A0197.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 45
Do góry