reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Ja mam pytanie bo wiem że wy jesteście ekspertkami.
byłam dzis u gin. powiedziąlmi że jest pecherzyk w macicy tylko ze to plynowy czyli moze byc ciąza a moze być i zbliżająca sie @ bo podobno w macicy przed@ tworza sie takie pecherze z krwią czasem które pękaja czy to jest możliwe czy słyszałyscie kiedyś coś na temat takich pecherzykow z krwią? z góry dzieki za odpowiedzi!
nigdy o czyms takim nie sltszalam!!!! :eek:

a ja ciutek zmodyfikowalam przepisa dzisiej i do czesci ciasta dodalam kakako :tak: zeby ladna falbanka wyszla :sorry: tylko troszka za duzo ciasta najpierw odjelam :confused2: i zamiast falbanki bedzie spod! :-D no i na koniec zamiast cukru pudru dam polewe 2 - kolorowa! :laugh2: mniam :happy: pamietajcie ze do tej babki mozna dodac w simie co chcecie jak lubicie to i skorke pomarańczową! :tak: itp
a moje bolesci to na 100% pod KFC!!!!! teraz jade na espumisanie i jakos zyje! przynajmniej moge sie ruszyc! :confused2: a no-spy nie mam! taki masakryczny ucisk w jelitkach i nacisk na moje male jajniczki :-( bolało!!! ale ja to zawsze wiedzialam ze niedochlapana jestem - ktos pewnie rodzicom swiatlo zapalil jak mnie plodzili! :eek: mnie czeka jeszcze pol godzinki czekania na babke ide sie pakowac ....

nigdy o czyms takim nie sltszalam!!!! :eek:

a ja ciutek zmodyfikowalam przepisa dzisiej i do czesci ciasta dodalam kakako :tak: zeby ladna falbanka wyszla :sorry: tylko troszka za duzo ciasta najpierw odjelam :confused2: i zamiast falbanki bedzie spod! :-D no i na koniec zamiast cukru pudru dam polewe 2 - kolorowa! :laugh2: mniam :happy: pamietajcie ze do tej babki mozna dodac w simie co chcecie jak lubicie to i skorke pomarańczową! :tak: itp
a moje bolesci to na 100% pod KFC!!!!! teraz jade na espumisanie i jakos zyje! przynajmniej moge sie ruszyc! :confused2: a no-spy nie mam! taki masakryczny ucisk w jelitkach i nacisk na moje male jajniczki :-( bolało!!! ale ja to zawsze wiedzialam ze niedochlapana jestem - ktos pewnie rodzicom swiatlo zapalil jak mnie plodzili! :eek: mnie czeka jeszcze pol godzinki czekania na babke ide sie pakowac ....
Bidulka!:eek:

Ja mam pytanie bo wiem że wy jesteście ekspertkami.
byłam dzis u gin. powiedziąlmi że jest pecherzyk w macicy tylko ze to plynowy czyli moze byc ciąza a moze być i zbliżająca sie @ bo podobno w macicy przed@ tworza sie takie pecherze z krwią czasem które pękaja czy to jest możliwe czy słyszałyscie kiedyś coś na temat takich pecherzykow z krwią? z góry dzieki za odpowiedzi!

Kochanie-ja sie z takim czyms tylko raz spotkalam, ale nie u siebie -a dokaldniej - jak moja kolezanka-ktora sie juz jakis czas stara o dziecko, jest po operacji na endometrioze itd...chodzila na monitoring...to raz miala taki przypadek, ze jej pecherzyk nie pekl-nie uwolnila sie tym samym komorka jajowa (wiec nie moglo dojsc do zaplodnienia), a ten pecherzyk wypenil sie krwia i zrobila sie z niego cysta. Po jakims czasie ona pekla i sie to wchlonelo...Ale to nie jest normalne i naturalne...
Ale moze Ty ją źle-tzn swoja ginke źle zrozumialas??? moze ona pwiedziala ze widzi plyn w zatoce douglasa...itp...ktory masz dis dzien cyklu-i jakie dlugie cykle???

Ja mam dzisiaj 19 dc.nie testuje wczesniej ,chyba,ze sie @ spozni.pa!buzka!;-):-);-):-)

No tak trzymaj Emma. grzeczan dziewczynka-za tydzien dopiero siknij rescik! Mam dobre przeczucia co do tych twoich objawow:tak:

a moje bolesci to na 100% pod KFC!!!!! teraz jade na espumisanie i jakos zyje! przynajmniej moge sie ruszyc! :confused2: a no-spy nie mam!

NO to sie łanie odżywaisz kochana...KFC...matko kochana!!!! Evie-jakies krople zoladkowe moze wez sobie na wode lub cukier lyknij, herbate z mietą...biedaku, ze tez sie tak meczysz akurat teraz!

NO to sie łanie odżywaisz kochana...KFC...matko kochana!!!! Evie-jakies krople zoladkowe moze wez sobie na wode lub cukier lyknij, herbate z mietą...biedaku, ze tez sie tak meczysz akurat teraz!
:-)oj co bylam strasznie glodna!!!! a do domu daleko!! :confused2: mowiac łopatologicznie to ja sie musze dooobrze odpowietrzyc zeby mi przeszlo a krople zalądkowe to nie na to! :eek::laugh2:

SLONECZKA!
Nie bylo mnie tu 3-4 dni.Moja migrena nie miala litosci :baffled::baffled::baffled: a dzis przez caly czas w pracy mnie nawalal leb,wiec po pracy poszlam spac i jak sie obudzilam,to jak nowo narodzona!!:-DNic mnie nie boli-obym nie zapeszyla.

Dziewczyny mozecie byc ze mnie dumne-NADROBILAM WSZYSTKO,CO NASKROBALYSCIE!!! Bylo tego chyba ze 100 stron,wiec w telegraficznym skrocie odpowiem.

Zajaczek gratuluje pieknie zdanego egzaminu!!

Kropeczko moj M pracuje razem ze mna w firmie i skonczyl ten sam kierunek na studiach razem ze mna,ale ma inne stanowisko i jest "prawa reka" szefa,wiec zawsze jezdzi z nim (farta to ma,bo zwiedzi caly swiat,a ja w tym czasie musze do pracy zasuwac i do tego do niedawna autobusem,bo balam sie wsiasc za kolko)

Kingus rzeczywiscie przykro z tesciowa i bratowa,ehhhh :-( szkoda,ze nie potrafia sie cieszyc Twoim szczesciem.(sliczny masz brzusio)

Lilu tak mi przykro...pewnie jestes zalamana :-( nawet nie wiem,jak Cie pocieszyc...najwazniejsze,ze wezly chlonne czyste

Andzia,widze,ze i Ty poznalas "dobroc" tesciowej,takie wsparcie duchowe dla kobiety, ktora stracila dziecko...tylko sie pochlastac :baffled:

Eve dobrze,ze juz wracasz do zdrowia :tak:

Co do tematu tesciowej,to ja mam super.Nawet jakbym zostawila kupe na srodku pokoju,to by jej nie ruszyla i nie skomentowala napewno.A w ogole to wchodzi tylko do nas na gore jak musi.

Wikulaa dzieki za przepis :tak: ze zdjec i opinii wyglada pyyyyyysznie!

Olesia nie smutaj sie,ja bede miala krwawy lany poniedzialek(tak przynajmniej wynika z obliczen)

Emma no to teraz to raczej nie wmowione symptomy,tempka to potwierdza :tak::-)

Powiem Ci, że nawet nieźle mu wyszło w małym pokoju;-) Oni trochę ściemniają, że nie potrafią. Ja tylko nie mogę patrzeć jak on to robi bo dziwnie to wygląda ale efekt jest dobry.
Moj to nawet raz jak go poprosilam,zeby kupil salate lodowa,to kupil kapuste pekinska :-D

a mnie wlasnie czasami bola piersi a czasami poprostu tylko sutki i swedza cale piersi,roznie mam,teraz np czekam na okres tak przypadlo ze mam dostac w lany poniedzialek hehe,no i bola mnie wlasnie tylko sutki..kurde wszystkie jestesmy rozne i z tymi objawami to na prawde dziwnie bywa....ale ja i tak mam czuja ze martynce sie udalo....buziaki dla was wszystkich!
Tez dostane w lany poniedzialek i czesto mnie bola sutki przed @,tak ze nie daje sie M pobawic podczas przytulanek.Ale oczywiscie Karola i Martynka ZYCZE WAM zeby u Was bylo to z "winy" fasoleczki :-D

reklama
Karolcia-bedzie dobrze, zobaczysz...fasolek ci te piersi tak łaskocze, stąd tak swędza:tak: 3mam kciuki!

kochana moja znajoma która juz kilka razy byla w ciąży mówiła mi że zawsze ją swędziały piersi i sutki jak zaciążyła!:-D to dobry znak!!
Ale wy kochane jesteście:tak: i jak tu się nie nakręcać:laugh2:
Wczoraj już o 20 odleciałam do łóżka spać to sprzątanie i zakupy mnie wykończyły.

Kupiliśmy na początku zeszłego roku mieszkanie na kredyt.
100 000 wkład własny, 225 000 kredytu. Razem 325 000 zł za 84 m mieszkanie z garażem, ale płacilismy tylko za powierzchnię bez skosów czyli za 60 m i całe mieszkanie wyniosło około 300 000 za 84 m. Garaż 24 000. To niedużo jak na Wrocek.
Wówczas cena za metr była niska- 4985 zł.
Mieszkanie buduje się na peryferiach Wrocławia w tej dzielnicy gdzie obecnie mieszkam.
Dwupoziomowe 84 m2 , a liczac bez skosów 60 m 2.
4 pokoje
2 łazienki
Kuchnia- chcemy rozwalić ścianę i połączyć ją z jednym z pokoi-salonem
Balkon
Garaż podziemny indywidualny (zamykany)

Oddanie niby 30.09, ale nie wiem czy zdążymy się wynieść przed porodem :-)

No to super!!! Gratuluje!!! 4 pokoje to juz kawal mieszkania i jak jest jeszcze 2 poziomowe to prawie jak dom, super! Ale z terminami to wiem, ze czasem sa jaja....i nieraz oddanie jest wczesniej a nieraz kilka nawet m-cy po terminie. Ale jak na razie macie gdzie mieszkac i z maluszkiem jakby co to tez przez kilka m-cy poradzicie sobie dzielac z bratem i bratowa...a przy okazji oni beda mieli szkole jak sie pielegnuje malucha:-) przyda im sie napewno!

Nie wiem jak cenowo w Wroclawiu sa mieszkania, ale wydaje mi sie ze to bardzo okazyjna cena-za 84m!!! Tak w porownaniu z krakowem np...

No Ty juz o kolanach lepiej nie mysl! ty masz kochana teraz mdłosci przepedzac na swieta!
Super mieszkanko w rewelacyjnej cenie.W warszawie czy Krakowie to chyba za taką cenę nie do kupienia nawet w dalszej dzielnicy.
Ola teraz trzeba zbierać na wykonczenie mieszkania min z 50 tyś.:-)
Dla porównania
Mieszkanie 42m 3piętro w Warszawie(wola) 10 min od centrum nowe oddane w grudniu 2008. Osiedle zamknięte z recepcją i miejscem postojowym w garażu podziemnym.
Cena 420.000zł:szok:
Salon z aneksem kuchennym 21 m
sypialnia 10 m
łazienka 5m
przedpokój 6m
wejście na balkon z obu pokoi.

Widze ze co niektore ostro zabraly sie do gotowania ja dzis tylko posprzatalam, poprzestawialam sypialnie. Musze sie czyms zajac by nie myslec o kolejnej poraszce, mam wrazenie ze sa we mnie dwie Ole: ta ktora jest straszna pesymistka i przygnebiona i ta ktora wierzy bardzo wierzy ze sie uda. Co mam zrobic by zostala we mnie tylko ta druga?????
Olesia głowa do góry ja mam tak samo od owulki jestem optymistką a jak przychodzi @ łapię doła.Będzie dobrze i nam wszystkim tu się kiedyś uda.:happy:

Ten sos od razu wlewam do makaronu. świerzy groszek jest nawet lepszy:-) smacznego
Ja jestem kiepską kucharką ale uczę się od Was skarby tych wszystkich przepisów.
Pierwsza będzie sałatka Marzenixx którą robię jutro:-)

Do góry