reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Hej ja wpadla tylko z tym obiecanym przepisem na babke z rodzynkami!!! :tak:
forme babkową (sr21cm) wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką.
250 g mąki przesiać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia
250 g masła lub margaryny utrzeć z 250 g cukru,. nie przerywać ucierania dodać
4 jaja, mąkę, szczyptę soli, 100 g rodzynków i 15 kropli aromatu rumowego.
mozna dodać pół łyżeczki cynamonu.
Całość dobrze wymieszać, ciasto nałożyć do formy.
piec w temp 170 st przez ok 60 min -
warto sprawdzic patyczkiem srodek przed wyciągnieciem
po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem! :laugh2: SMACZNEGO!
Kolorowych snow!!! ja ide piec babke! ;-) bo do tej pory leżałam na wyrku i zwijalam sie w bolach - dopadly mnie jakies problemiki jelitkowe :confused2: to se troszke poplakalam a teraz do roboty! :confused2:

reklama
kochane ale nasrobałyście przez ten czas jak byłam w kosciółku i na niespodziewanych zakupach z mężulem mym:tak::-):rofl2:
chciałm sobie zakupić jakis nowy podkład na świeta ale w tej mojej mieścinie nieopodal to nic nie ma porzadnego:wściekła/y::angry::-(
jakie to kropeczka jedzonko uszykowała musze sie dokopać do przepisu i też sobie kiedyś zrobić dzieki za przepis Wikulaa:tak::-)
a propo wikulaa trzymam kciuki za testowanie świąteczne:tak:napewno świateczna fasolka będzie 3mam kciuki:tak:
Nie ma sprawy, jak jeszcze cos fajnego będę robiła to się z wami przepisem podziele:-)
Obyś miała racje co do tej fasolki, lae ja sie nie nastawiam, przynajmniej próbuję, co by rozczarowania nie było...
piec w temp 170 st przez ok 60 min - warto sprawdzic patyczkiem srodek przed wyciągnieciem
Kolorowych snow!!! ja ide piec babke! ;-) bo do tej pory leżałam na wyrku i zwijalam sie w bolach - dopadly mnie jakies problemiki jelitkowe :confused2: to se troszke poplakalam a teraz do roboty! :confused2:

przepis wyglada smakowicie:-)
szkoda, że masz boleści:no:

piec w temp 170 st przez ok 60 min -
warto sprawdzic patyczkiem srodek przed wyciągnieciem
czekałam cały dzień na ten przepis wiec dziekuje jutro będe piec napewno
Wikulaa rozumiem że się nie nastawiasz bo takie rozczarowania bywaja bolesne wiem jak to jest, ale tym razem, będzie prezent od zajaczka napewno!!:tak:

ja się żegnam bo M zmęczony pracował dziś 13 godzin a musi jeszcze jeden obowiazek spełnić tyle ze ten o wiele przyjemniejszy:rofl2:
dobrej nocki Wam życze papa

czekałam cały dzień na ten przepis wiec dziekuje jutro będe piec napewno
Wikulaa rozumiem że się nie nastawiasz bo takie rozczarowania bywaja bolesne wiem jak to jest, ale tym razem, będzie prezent od zajaczka napewno!!:tak:

ja się żegnam bo M zmęczony pracował dziś 13 godzin a musi jeszcze jeden obowiazek spełnić tyle ze ten o wiele przyjemniejszy:rofl2:
dobrej nocki Wam życze papa

Myslę, że ten obowiązek doda mu nowej energii:laugh2::rofl2:
papa

osz ty:confused2: ide zjeść jabłko...:confused2:
;-)oj ty łobuzie, schudniesz i kosci beda sterczaly zamiast pupy!;-) jutro masz zjesc cos cieplego !!!

kochane ale nasrobałyście przez ten czas jak byłam w kosciółku i na niespodziewanych zakupach z mężulem mym:tak::-):rofl2:
jakie to kropeczka jedzonko uszykowała musze sie dokopać do przepisu...:tak:

Kochanie-i co upolowalas na zakupach, podkladu nie bylo...ale cos napewno znalazlac ciekawego...?
Przepis-od Wikulii :tak:pychotka!!! szczerze polecam i robi sie go błyskawicznie i to na jednej nodze:laugh2::rofl2::laugh2:

Witam wieczornie - wczoraj bylo sprzatanie a dzis w przepisach sie przescigacie...pieknie, rowniez skorzystam, makaron z tunczykiem wyglada smakowicie.. mniam mniam:-):-)
...po co to forum jest?? przeciez nie po to aby salatkami sie wymieniac tylko zale wyplakiwac, prawda dziewczyny??

Gosiu -makaronik...mniam, mniam...
Alez Ty dzisiaj pracus bylas, no, no-to sie chwali!
I zgadzam sie...forum jest przede wszystkim po to zeby sie posmucic, pocieszyc...no ale przepisy na ciasta, sałatki i inne tez ważna rzecz:-)

OLESIA33-imie i nazwisko znam-czy mam cie juz szukac po Londynie??? wracaj szybko na forum!!!:crazy::tak:

piec w temp 170 st przez ok 60 min - warto sprawdzic patyczkiem srodek przed wyciągnieciem

Ewus-dzieki za przepisic...chyba wszystkie jutro bedziemy ta babke piekły:-)
A Ty co sie najadłąs ze zolądek sie zniecierpliwił??? Mam nadzijee, z ejuz lepiej...biedactwo-jak nie gardlo to brzuszek:no: Przytulam!

No to do dziela!!!!!!!!!!!! 3mam kciuki!!!!!!!!!! Fasolka-na pokład do Zaniepokojonej!:tak::-):tak::-):tak::-)

Myslę, że ten obowiązek doda mu nowej energii:laugh2::rofl2:
papa

Podzielam twoje zdanie w 100%:laugh2:

Ok Kobietki-ja juz zmykam-dzieki za dzis, za mile slowa, przepisy i cala resztę!!!
Buziaki!

Czesc dziewczynki!:tak:Oczywiscie ja mam czas dopiero jak wy juz spicie,ale coz takie zycie.moze rano przeczytacie,bo musze sie troche wygadac.otoz w tamtym miesiacu mialam lekka schize na punkcie objawow i obiecalam sobie,ze tym miesiacu juz nie dam sie uwiezc falszywym symptomom,ale jestem przez caly czas taka ospala,ze sie slaniam w dzien jak na kacu,a wieczorem sie ozywiam.brzuszek pobolewa raz z jednego jajnika,raz z drugiego,nie mam za bardzo apetytu,ale ma to moze zwiazek z moja dieta(zdrowa opracowana,bez obaw)i wogole tak dziwnie sie czuje.ogolnie mowiac po polsku czuje sie jak swinia po pierwszym uderzeniu.temp co rano 37,2 lub 3 lub 4.nie wierze moim objawom,ale sama jestem ciekawa co sie ze mna dzieje.poza tym nie nakrecam sie,bo do maja jest luzik(wizyta u gin),ale tak mi lzej jak sobie wszystko przelalam na swoj profil.fajnie,ze jestescie ,dziekuje wam za to.teraz zabieram sie do czytania,zobaczymy,co tam naskrobalyscie.buziaki kochane!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

...ale jestem przez caly czas taka ospala,ze sie slaniam w dzien jak na kacu,a wieczorem sie ozywiam.brzuszek pobolewa raz z jednego jajnika,raz z drugiego,nie mam za bardzo apetytu,ale ... wogole tak dziwnie sie czuje.ogolnie mowiac po polsku czuje sie jak swinia po pierwszym uderzeniu.temp co rano 37,2 lub 3 lub 4.nie wierze moim objawom,ale sama jestem ciekawa co sie ze mna dzieje. fajnie,ze jestescie ,dziekuje wam za to.

Emma-kochanie-a w ktorym Ty dniu cyklu jestes???? moze to jest jednak fasolka???? Kiedy masz dostac@??? Ten brak apetytu, zmeczenie w dzien i energia w nocy, wyzsza temperatura, pobolewania brzucha...to nie wyglada jak wiosenne przesilenie, bardziej jak :-):-):-)no wlasnie! I tego ci bardzo zycze!!!
napisz ktory dzien cyklu itd masz teraz...

Ja mam pytanie bo wiem że wy jesteście ekspertkami.
byłam dzis u gin. powiedziąlmi że jest pecherzyk w macicy tylko ze to plynowy czyli moze byc ciąza a moze być i zbliżająca sie @ bo podobno w macicy przed@ tworza sie takie pecherze z krwią czasem które pękaja czy to jest możliwe czy słyszałyscie kiedyś coś na temat takich pecherzykow z krwią? z góry dzieki za odpowiedzi!

reklama
Do góry