reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

witajcie kochane - ja już po pracy dzisiaj:-):-):-)
słońce świeci i aż chce się żyć...piękna pogoda...
Witam :)ja z zupełnie innej beczki. bo nie dałam rady nadrobić zaległości.Wielkie oczy masz... czyli zdjęcie na dziś: Forum BabyBoom - Maryamka's Album: Yasmin - Zdjęcie

Miłego dnia dla nas wszystkich :)
również życzę miłego dnia... passingby nam zawsze obrazowo umili dzionek:-):-)

Nektarynko - w sumie do @ jeszcze dwa dni... Więc jak to się utarło tutaj.... "nie ma@ jest nadzieja@. Ja mam też 2/3 dni teoretycznie do końca cyklu, ale nawet nie będę się testować:-(
i nie testuj przed terminem, podjelysmy uchwale ze nie ytestujemy przed terminem i prosze sie tego trzymac:laugh2::laugh2:
Ja kiedyś chciałam dzidziusia z sierpnia lub czerwca. teraz chcę po prostu dzidzusia:-) I nie ważne jakiej płci. Może być parka za jednym zamachem:-)
ja tak samo... wlasnie teraz to chcialabym juz z wozeczkiem pomykac a nie zaciazac znowu... nie chce miec znowu zimowego dzidziusia ale jak sie uda to nie bede narzekac...choc byloby zabawnie bo teraz termin mialabym na 6 styczen wiec sylwester na porodowce moglby sie szykowac:-D:-D
Witajcie babeczki w ten słoneczny dzionek!!
taka piękna pogoda a mnie jakieś wstrętne przeziebienie dopadło już wczoraj mnie gardło bolało a w nocy mi wszystko na katar poszło i nie mam nawet jak oddychać tone chusteczek znów zużyje jak zawsze zresztą. nawet mam teraz stan podgorączkowy a dla mnie to gorsze niż wysoka gorączka bo mnie tak głowa boli ze wytrzymać trudno.
Zycze Wam miłego dnia a ja ide sie kurować.
kuruj sie bezapelacyjnie bo potem doprawisz sie tewk jak ja, ze trzy tygodnie na lekach i jeszcze mi nie przeszlo...
Siemacie Lachonarium - tęsknił ktoś za mła???????

Miałam ostatnio strasznie mało czasu tyle sie działo. Jutro już więcej bedę miala czasu na siedzenie na BB to nadrobię to wszystko co żeście bezlitośnie naskrobały.

Ja od dzisiaj zaczynam sexowanie się, byłam rano na badaniach prolaktyny - zobaczymy czy bro dalej działa, w piątek do Gina na kontrolę pęcherzy. Ale nie spodziewam się gigantów. W tym cyklu przy 2 clo jajniki mało bolały, w zeszłym przy 3 clo to było kłucie - konkretne- bolesne. A w tym ni w P ni w oko.

Sa jakieś nowe fasole, no bo to by było chamstwo z waszej strony nie wykorzystać mojej nieobecności i zmarnować taką szansę na fasolę.
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
witaj kobieto - cie dlugo nie bylo i ja @ dostalam....jak na zlosc:eek::eek:
Kaprychę to może zinwigilowali i zatrzymali jako zagrożenie na czas zjazdu:-D
no chyba tak bo jej cos nie ma.. a moze te awanse poprzyjmowala i juz nie wroci do nas...
w.kropeczka uważam na siebie.Czas pokaże . Ale i tak jestem w szoku że mnie jajniki nie bolą i cycki bo zawsze tydzień przed @ bolały jak cholera.Tylko że to może być cisza przed burzą .
no to moze tescik??/
komus kawke? bo ja musze...zasypiam na siedzaco...a tak nie lubie pic sama kawusi....
no ja sie podlaczam na ta kawke... z mleczkiem...

a wogóle to cześć hihihi:-)
czesc wogole!!

ja biore to clo i cholera leb mnie boli caly czas i tak jeszcze 4 dni... zaraz jeszcze mnie nerw wezmie i dopiero sie bedzie dzialo...trzy tabletki to bardzo duza dawka

reklama
Gosiu-zaraz poszperam i Ci wysle namiary na priva.
No to masz teraz ciezki dzionek przed soba, po 2 tygodniach wolnego ....a po co bylo meczyc uczniow i im te testy robic??? teraz musisz sprawdzac;-)

Z tego co piszesz to masz chyba konkretnego gina, bo i leki ci daje jak trzeba i o udraznianiu pomyslal....:-)
no ciezko bylo wrocic ale spokojnie jakos wytrzymalam i teraz czekam juz tylko konca roku w czerwcu...a klasoweczki musza byc bo inaczej malolaty by sie wogole nie uczyli...nie jest tak zle - dzieci tez nie sa najgorsze bo to szkola srednia...
a co gina to jest konkretny bo w sumie o tych hormonach to mi powiedzial, ze mnie nie wysylal bo chcial inaczej a w sumie mimo to dal mi na uregulowanie hormonow w jednym cyklu... diane 35 od 16 do 25 dc. teraz mam zrobic to badanie bakteriologiczne zeby to hsg mogl zrobic... dlatego dopiero w przyszlym miesiacu mi je zrobi... powiedzial ze musi wykluczyc bakterie... no zobaczymy... moze mnie szlag nie trafi...

Jak dzionek mija?? mam takie pytanko czy która z was nie słyszała o jakim skutecznym sposobie na wyleczenie sie tego wstrętnego trądziku niby młodzieńczego a ja nie jestem już nastolatką a nadal mam problem z tym:((

Jak dzionek mija?? mam takie pytanko czy która z was nie słyszała o jakim skutecznym sposobie na wyleczenie sie tego wstrętnego trądziku niby młodzieńczego a ja nie jestem już nastolatką a nadal mam problem z tym:((

Dobra jest masc PROPOLISOWA :tak: mi pomaga, tylko trzeba systematycznie smarowac :sorry: i najlepiej na noc bo masc jest zolta ;-) noi trzeba polozyc ciemny recznik na poduszke bo ja juz pobrudzilam sobie jedna posciel i sie nie spralo :eek:
a na dzien uzywam VICHY normaderm (anti-imperfection hydrating care )

Ostatnia edycja:
Ja poprosze kawusie :tak:

Co do kremu, to nie moge zbytnio polecic zadnego kremu przeciwzmarszczkowego bo jeszcze nie musze takich stosowac :zawstydzona/y::sorry:
no ale uzywam " Zel ze swietlikiem i babka lancetowata do powiek i pod oczy " na tz. worki pod oczami :-p z firmy FLOS-LEK :happy:

Lilu szkoda ze nie jestes blizej, wypilybysmy razem...

no Ty to masz szczescie kochana, mlodziutka jestes i jak na razie nie musisz sie martwic o zmarszczki:-) Oby tak dalej!:-)

A co z tata? kiedy ma jakies badania dalsze robic??? Sciskam!

moja praca narazie zakonczyla sie na jednym rozdziale az wstyd, przeciez mam tyle wolnego:sorry::zawstydzona/y: ale co sie zabieram do pisania drugiego rozdzialu mi za cholerke nie wychodzi... help....

co do kremów, ja tez uzywalam roznych , chociaz pod oczy kupilam kiedys sobie to zanim go zuzylam to sie termin waznosci skonczyl hehehe:szok: potem kupilam drugi i to samo:-Dwiec pod oczy raczej nie stosuje ale za to koniecznie codziennie wieczorem krem na noc jest obowiązkowy!! a ze nie lubie jak za dlugo sie wchlania i tez musze miec ładnie pachnący to jestem bardzo wybredna, i dlatego moze bardzo podpasowal mi Olay. Juz rózne z Olaya uzywałam, z róznych serii i z kazdego bylam zadowolona, i powiem szczerze, ze nawet jakbym chciala zmienic, to sie boje ze kupie jakis gówniany:-D Olay jest poprostu the best:-D
nie zawsze te co drozsze sa lepsze, ale oszczedzac za bardzo tez nie trzeba bo wkoncu twarzyczke mamy tylko jedna i trzeba dbac o nią:-D
za to z balsamem do ciała ni w cholere nie moge trafic....

Ok marzenixx to ja pojde za twoja rada i kupie Olay next time. Ja mam w sumie dobre kremy na noc i dzien, fajnie sie wchlaniaja, pieknie pachna itd...ale potrzebowalam glownie porady co do kremu pod oczy...jakos sie przyzwyczailam i uzywam codziennie, zreszta nie mam jakis widocznych zmarszczek wiele, ale wydaje mi sie ze moze to wlasnie dzieki temu ze te kremy smaruje:laugh2:

A co do balsamu...zalezy jaka masz skore-ale ja moge w ciemno poelcic super produkt (moze siostra kupi ci na wolnoclowej strefie jak poleci czy cos -jest sporo tanszy wtedy a jak nie to w kraju kupisz go w Sephorze) z Clarinsa-z tym ze dosc drogi...nie pamietam dokladnie ile ale kolo 100zl za pudelko -nazywa sie:
CLARINS "MOISTURE RICH BODY LOTION" (FR. BAUME CORPS SUPER HYDRATANT) -pieknie pachnie i super nawilza cialo - i jest bardzo wydajny - ja go od kilku lat tu uzywam... a ostatnio kupilam w Polsce taki zwyly bo tego z Uk nie ciagnelam do domu - Nivea-nowosc chyba jakas -i jest poprostu super!!!! Za 400ml dalam 25 zlotych, fajnie sie smaruje i ladnie pachnie-NiVEA HAPPY TIME -EKSTRAKT Z BAMBUSA I PROTEINY MLEKA, taki z pomarancza na opakowaniu. naprwde fajny! mozesz wyprobowac.

Dobra jest masc PROPOLISOWA :tak: mi pomaga, tylko trzeba systematycznie smarowac :sorry: i najlepiej na noc bo masc jest zolta ;-) noi trzeba polozyc ciemny recznik na poduszke bo ja juz pobrudzilam sobie jedna posciel i sie nie spralo :eek:

a jest ona powszechnie dostępna w aptekach bo czasem to trzeba sie nachodzić aż sie uda coś kupić albo zamawiać specjalnie a z tym też różnie bywa, a jaka jest cena tej maści?? bo ja już tyle kasy na te specyfiki wydałam.:wściekła/y:

Ok marzenixx to ja pojde za twoja rada i kupie Olay next time. Ja mam w sumie dobre kremy na noc i dzien, fajnie sie wchlaniaja, pieknie pachna itd...ale potrzebowalam glownie porady co do kremu pod oczy...jakos sie przyzwyczailam i uzywam codziennie, zreszta nie mam jakis widocznych zmarszczek wiele, ale wydaje mi sie ze moze to wlasnie dzieki temu ze te kremy smaruje:laugh2:

A co do balsamu...zalezy jaka masz skore-ale ja moge w ciemno poelcic super produkt (moze siostra kupi ci na wolnoclowej strefie jak poleci czy cos -jest sporo tanszy wtedy a jak nie to w kraju kupisz go w Sephorze) z Clarinsa-z tym ze dosc drogi...nie pamietam dokladnie ile ale kolo 100zl za pudelko -nazywa sie:
CLARINS "MOISTURE RICH BODY LOTION" (FR. BAUME CORPS SUPER HYDRATANT) -pieknie pachnie i super nawilza cialo - i jest bardzo wydajny - ja go od kilku lat tu uzywam... a ostatnio kupilam w Polsce taki zwyly bo tego z Uk nie ciagnelam do domu - Nivea-nowosc chyba jakas -i jest poprostu super!!!! Za 400ml dalam 25 zlotych, fajnie sie smaruje i ladnie pachnie-NiVEA HAPPY TIME -EKSTRAKT Z BAMBUSA I PROTEINY MLEKA, taki z pomarancza na opakowaniu. naprwde fajny! mozesz wyprobowac.
no dziekuje ci kropeczko, na clarinsa powiem szczerze szkoda mi tyle kasy, ale powiem siostrze rzeczywiscie moze mi kupi jak za 3 tyg bedzie do nas leciec :tak:
a co do nivea to spobuje , dzieki, chociaz kiedys jak nivea kupowlam to byly one dosyc ciezkie w smarowaniu i w wchlanianiu, ale jak to nowowc to moze rzeczywiwscie jest lepszy:tak:;-)

a jest ona powszechnie dostępna w aptekach bo czasem to trzeba sie nachodzić aż sie uda coś kupić albo zamawiać specjalnie a z tym też różnie bywa, a jaka jest cena tej maści?? bo ja już tyle kasy na te specyfiki wydałam.:wściekła/y:

Moja mama kupila ja bez problemu w aptece :sorry: kosztuje ok 10 zl oto link :
Barc 7%, maść propolisowa, 20 g - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie

W. kropeczko- w sumie to ja mam najblizej do Ciebie od wszystki Dziewczynek mieszkajacych w polsce :-p
co do Taty to mial wczoraj jakies badanie komputerowe wyniki beda we wtorek i wszystko dokladnie sie dowiem pewnie w przyszlym tygodniu.

Ostatnia edycja:

No to kochana witaj w klubie! ja stosowalam wiele antybiotykow, tetracykliny, smarowidla, masci, plyny itp itd...mydlo siarkowe i co tylko i jak byly syfy tak sa a lat mam juz niedlugo 31! Jeden dermatolog mi powiedzial ze to przez moje stresu i nerwy tak mi sie robi bo dochodzi do łojotokowego zapalenia skory....juz sama nie wiem...teraz mam taki lek-z antybiotykiem -AKNEMYCIN PLUS potrzebna recepta na niego jest i nie jest wskazany jak sie starasz o maluszka, bo ma antybiotyk...-i niby cos tam wysusza te krostki, co sa..no ale potem powstaja nowe:wściekła/y::no::wściekła/y:
Mysle kochana, ze wyjsciem jest ciaza...jak bedzie dzidzia to sie wszystko ureguluje i cera bedzie sliczna:-)

no ciezko bylo wrocic ale spokojnie jakos wytrzymalam i teraz czekam juz tylko konca roku w czerwcu...a klasoweczki musza byc bo inaczej malolaty by sie wogole nie uczyli...nie jest tak zle - dzieci tez nie sa najgorsze bo to szkola srednia...
a co gina to jest konkretny bo w sumie o tych hormonach to mi powiedzial, ze mnie nie wysylal bo chcial inaczej a w sumie mimo to dal mi na uregulowanie hormonow w jednym cyklu... diane 35 od 16 do 25 dc. teraz mam zrobic to badanie bakteriologiczne zeby to hsg mogl zrobic... dlatego dopiero w przyszlym miesiacu mi je zrobi... powiedzial ze musi wykluczyc bakterie... no zobaczymy... moze mnie szlag nie trafi...

Gosiu juz ci podam namairy na tego faceta:-)

O o tym nie slyszalam...a tu kupie na wyspach takie cos czy tylko w kraju? kupujesz to w irlandii czy w Polsce Lilu?

reklama
Do góry