reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Babo

My mamy taka strategie ze: zadnych przytulanek od @, zero. 14dc, 15dc, 16dc przytulanki, i na tym koniec....A pozniej po owu to juz jak wyjdzie

reklama
powiem wam jesli chodzi o przytulanki to jedni lekarze mówią że tak co 2 dni... a inni że musi minąć 24h a tak naprawdę zachodzisz wtedy kiedy robisz to spontanicznie wtedy kiedy masz na to ochotę.. łatwo lekarzowi mówić...

tikanis kochana na ten okropny kaszel polecam herbatkę z miodem ( ale prawdziwym taki kosztuje 1L ok 25 zł) i cytrynką. Pij to 3 razy dziennie. Może to Ci pomoże mnie pomaga:-) są jeszcze takie syropy homeopatyczne na kaszel np. Drosetux ( moja szwagierka piła jak była w ciąży). Jeśli się obawiasz go pić to zapytaj lekarza.

Martynka

Nasi lekarze moga sobie mowic. Statystycznie udowodnione, ze lepiej codziennie. Wycinek raportu ponizej: (sorry za jakosc skopiowanego tekstu)

Badania opublikowane w
grudniu 1995 roku w amerykañskim

czasopi.mie medycznym
New England
Journal of Medicine

wykaza³y
bowiem, ¿e najczê.ciej do poczêcia
dochodzi w wyniku wspó³¿ycia maj
¹cego miejsce w dzieñ owulacji
(39,6% poczêæ), dzieñ przed owulacj
¹ (25,6% poczêæ) oraz dwa dni przed
owulacj¹ (11,2%). Codzienne wspó³-
¿ycie podnosi prawdopodobieñstwo
poczêcia do 37% (przy wspó³¿yciu co
drugi dzieñ wska.nik ten wynosi
33%).

Ostatnia edycja:
Wiec z powyszego jasno wynika, ze codzienne przytulanki daja statystycznie lepsze rezultaty. Facet ma mniej spermy, ale i tak jest wieksze prawdopodobienstwo, bo pamietaj, ze komorka jajowa w praktyce zyje okolo 6 godzin tylko, wiec przytulanki co 2 dzien zmniejszaja szanse - ze sie trafi

no ja w poprzednim miesiącu staran własnie tak zrobiłam od @ zero przytulanek do 13 dc potem co dwa dni no i co ? dostałam @ w tym miesiącu zrobie tak jak radzi lolitka zero przytulanek do 14 dc a potem codziennie

p.s. wiecie co zauwazylam ze mniejszy dol jest jak przyjdzie @ bez robienia testu ciazowego, negatywny wynik jest dla mnie bardziej dolujacy, w tym miesiacu nie bede testowała :) takie moje postanowienie, zatestuje dopiero przy minium 5 dniowym opóxnieniu @

Wiec z powyszego jasno wynika, ze codzienne przytulanki daja statystycznie lepsze rezultaty. Facet ma mniej spermy, ale i tak jest wieksze prawdopodobienstwo, bo pamietaj, ze komorka jajowa w praktyce zyje okolo 6 godzin tylko, wiec przytulanki co 2 dzien zmniejszaja szanse - ze sie trafi
ja tam w dni płodne staram się codziennie... przynajmniej tak jeden z lekarzy mi zalecił... no ale to narazie nie daje rezultatów...

Jasne. Wiecie jak to jest - statystyki pokazuja tylko prawdopodobienstwo. W zaden sposob nie gwarantuja ze sie uda. Przeciez nawet jak trafisz dokladnie w ten dzien i czas - to szanse sa 39%.

Warto jednak statystyki znac, i dopomoc szczesciu jak mozna

Moje skurcze juz minely, mialam je tylko wczoraj :confused:
Ile jeszcze ten duphaston będziesz brała?

Cześć dziewczynki! :tak:
ale tu u nas pustki sie robia :-( wszystkie zapracowane i przemeczone czy przerwy chcecie zrobic od BB?
Ja zmęczona pracą :tak::tak: przerwy od Was nie mam zamiaru robić ;-);-)

No ale troszkę się na was zawiodłam....żadnej fasolki nie było :-( Mam nadzieję że to się szybko zmieni.
Dopiero się styczeń zaczął jeszcze troszkę czasu do końca miesiąca to i może pojawi się jakaś styczniowa fasolinka :-D:-D

w pn ide na bete w końcu.
Ja bym tak długo nie wytrzymała czekając;-)
Trzymam kciuki za wysooooooooką betkę :tak::tak:

Kto mi powie które badania hormonalne w jakiej fazie cyklu należy robić?
- TSH III genetarja
- FSH
- LH
- prolaktyna
- DHEA-S
- testosteron
Ja robiłam tylko prolaktynę w 3 dc reszta nie wiem:zawstydzona/y:

:-)od dluzszego czasu tylko przegladam take fora ale nie mam odwagi by sie na nim zalogowac. Ale ze rozpoczelismy Nowy Rok trzeba cos zmienic, poznac nowych ludzi, a moze zdobyc nowych znajomych.
Witaj:-)

Wiec musze chcąc - niechcąc zawiesic starania na jakis czas...sama nie wiem na ile-pewnie ze 2-3 miesaice jak dobrze pojdzie:-(((((
Trzymam kciuki żebyś wcześniej się ich pozbyła :tak::tak:

reklama
Elfa

Jesli masz regularny cykl - z suwaczka widze ze 29 dni - to rozpoczecie przytulanek 14dc u Ciebie moze byc za pozno. Pamietaj ze faza lutealna trwa ok 14 dni (zwykle 13-15 dni), wiec przy 29 dniach ja bym zaczela 13dc, potem 14dc, 15dc, i 17dc.

Do góry