reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Elfa

Tak moze miec wplyw na meza i napewno ma. Jak bardzo - nie wiem. Ale nawet aspiryna sie przyczynia negatywnie w czasie staranek. Wiem bo duzo czytalam na ten temat

reklama
:-)od dluzszego czasu tylko przegladam take fora ale nie mam odwagi by sie na nim zalogowac. Ale ze rozpoczelismy Nowy Rok trzeba cos zmienic, poznac nowych ludzi, a moze zdobyc nowych znajomych.

Cos o mnie: mam 33 no prawie 34 latka, moj kochany maz 34. Jestesmy razem od 16 lat. Prawie 3 lata temu udalo nam sie zajsc w ciaze dosyc szybko ale niestety nie cieszylismy sie nia dlugo, stracilam moja fasolke w ciazy poza macicznej. Przez dluzszy czas panicznie balam sie nawet probowac,ale podjelismy decyzje by przezwyciezyc strach i zaczac dzialac :tak: Mam nadzeje ze nowy rok przyniesie duze zmiany.
Dziewczyny nie wiem jak wy ale ja czasami mam wrazenie ze zachowuje sie jak troche "oblakana". Tak bardzo chce byc w ciazy, ze wydaje mi sie, ze mam "typowe" objawy a potem dostaje "C". Powiedzcie, ze wy tez tak czasem macie, poczuje sie troche lepiej ;-).

Powiedzcie co o tym myslicie, czy to znowu "oblakanie": przez ostatnie kilka 6/7 dni mam temp. 37, bola mnie piersiaczki :zawstydzona/y:, a 6 dni po moich najplodniejszych dniach czulam dziwne skurcze wdolnej czesci brzucha ale tylko 1 dobe. Co to takiego? :szok: A "C" mam dostac 15.01 czyli na nastepny tydzien.

Witaj na forum. Doszukiwanie się objawów ciążowych to dość normalna rzeczy wśród niektórych dziewczyn ale raczej poczekaj do następnego tygodnia i @ a jeśli nie dostaniesz to zrób test. nie nakręcaj się bo potem tylko wielkie rozczarowanie. Ale nadzieje ma każda z nas co cykl.

Dziewczyny , opóźnia mi sie @ 2 dni, jestem rozdrazniona, mam mdlosci, zgage, uplawy, swiad pochwy,czesto siusiam, bola piersi, i mam bol po lewej stronie dosc silny (to chyba jajnik) az musze lykac nospe - myslicie ze to fasolka, czy raczej stan zapalany?

A robiłaś teścik? Ja mam nieco podobne objawy co do siusiania i śluzu. Ale jeszcze jutro mogę dostać @ więc wogóle sięnie nakręcam. A zgaga raczej na 100% nie jest w tym momencie objawem ciążowym. Ale życzę fasolki :tak:

Czy ktoś wie, czy zażywanie antybiotyku (Duomox, przez 10 dni :no:) może mieć zły wpływ na jakość plemników? Przebrzydłe choróbsko zaatakowało mojego M. i dziś właśnie zaczyna łykać antybiotyk - a ja odliczałam dni do owulacji.................:-:)-(

Duomox to jeden z łagodniejszych antybiotyków więc nie martw się i szykuj do przytulanek, tych nigdy za mało ;-)

Dziewczyny,
mojego chlopa nie ma w domu, wiec jestescie pierwsze:
wlasnie spojrzalam na test, ktory robilam wczoraj...
jest delikatna druga kreseczka, ktorej nie zauwazylam wczesniej!!!!!!!!

O matko...
... nie wierze...

No to ślicznie, czyżby nasza pierwsza fasolka?
Szybko rób teścik jeszcze jeden!

DZIEKUJE, DZIEKUJE!! Wirtualnie sciskam was wszystkie.
Jestem w takim szoku, ze plakac nie moge. A dzisiaj bylam taka okropna dla mojego. Taka humorzasta.
Teraz nie wiem, jak mu powiedziec.

Jak sobie pomyślę, że ten miesiąc z powodu mikrobów miałby iść na straty, to chce mi się wyć:wściekła/y: Z drugiej strony futruję M. witaminami, kefirami, cytrusami, więc spustoszenie wyrządzane przez antybiotyk na bieżąco niweluję :blink:

Cale mnostwo. Mam skrocze, ale tak jak sie przypatruje, to sa troche inne od moich skorczy na @. Ale tylko troszke. No i jajniki bola. Biale uplawy. Moj chlopak wciaz pyta czy ze mna wszystko w porzadku, bo wygladam albo jakby miala zamordowac albo jakbym byla bardzo nieszczesliwa. Ale mdlic mnie nie mdli. Ostatnio tylko jak poczulam whisky (chlopak jest kolekcjonerem), to mnie strasznie odrzucilo.
Ogolnie czuje sie srednio, bo wciaz te skorcze mecza. Ale co tam:)

Qcz, lepszej wiadomości na przeprosiny dla Twojego męża chyba nie ma!!! :tak:Ale się ucieszy!!!! Gratuluję Ci serdecznie!

dziewczyny, nic nie rozumiem Zrobilam drugi, wyszedl negatywny:/
HCg za niskie? w koncu na pierwszym tez taka blada ta krecha.

Ostatnia edycja:
reklama
:-)od dluzszego czasu tylko przegladam take fora ale nie mam odwagi by sie na nim zalogowac. Ale ze rozpoczelismy Nowy Rok trzeba cos zmienic, poznac nowych ludzi, a moze zdobyc nowych znajomych.

Cos o mnie: mam 33 no prawie 34 latka, moj kochany maz 34. Jestesmy razem od 16 lat. Prawie 3 lata temu udalo nam sie zajsc w ciaze dosyc szybko ale niestety nie cieszylismy sie nia dlugo, stracilam moja fasolke w ciazy poza macicznej. Przez dluzszy czas panicznie balam sie nawet probowac,ale podjelismy decyzje by przezwyciezyc strach i zaczac dzialac :tak: Mam nadzeje ze nowy rok przyniesie duze zmiany.
Dziewczyny nie wiem jak wy ale ja czasami mam wrazenie ze zachowuje sie jak troche "oblakana". Tak bardzo chce byc w ciazy, ze wydaje mi sie, ze mam "typowe" objawy a potem dostaje "C". Powiedzcie, ze wy tez tak czasem macie, poczuje sie troche lepiej ;-).

Powiedzcie co o tym myslicie, czy to znowu "oblakanie": przez ostatnie kilka 6/7 dni mam temp. 37, bola mnie piersiaczki :zawstydzona/y:, a 6 dni po moich najplodniejszych dniach czulam dziwne skurcze wdolnej czesci brzucha ale tylko 1 dobe. Co to takiego? :szok: A "C" mam dostac 15.01 czyli na nastepny tydzien.

Dziewczyny mają rację, objawy chyba każda z nas zauważyła wielokrotnie a @ i tak przychodziła:-(
Poczekaj na @
Witaj wśród nas:-)

tikanis

no ja tez mam cystyczne jajkniki - biore clo od 2 - mcy, pomaga , mam owulacje

karola

testy owulacyjne trzeba dobrze wyczuc, stosowalam je 2 -mce troszke mnie w blad wprowadzily, tak szczerze do konca im nie ufam, dla mnie najwieksza pewnosc to monitoring na USG

shingle

hmmm na Twoim miejscu zrobilabym jednak test ciazowy

sisi - ja tez nie umie rozpoznac rozpulchnienia szyjki, niewiem kompletnie jak sobie badac szyjke macicy, nawet troche sie boje tam mieszac palcami :)

Dziewczyny , opóźnia mi sie @ 2 dni, jestem rozdrazniona, mam mdlosci, zgage, uplawy, swiad pochwy,czesto siusiam, bola piersi, i mam bol po lewej stronie dosc silny (to chyba jajnik) az musze lykac nospe - myslicie ze to fasolka, czy raczej stan zapalany?

BETA!!!!!!!!

lolitka
przyznam ze od momentu jak pojawil sie bol i uplawy nie bylo sexu, nie mam ochoty, i boje sie ze poglebi sie bol, zreszta jak do wtroku nie bedzie @ to napewno ide do lekarza, ewentualnie po globulki jakies a w poniedzialek zrobie bete dla pewnosci

wiecie ...az wstyd dzis w pracy zrobilam panike, myslalam ze to atak wyrostka , dopiero po jakims czasie mnie oswiecilo ze wyrostek jest po prawej stronie , a nie po lewej hihih

No cóż, ja też ostatnio jak mnie zabolał przy pierwszym przytulanku po @ to przy drugim miałam lekkie opory. Ból był wtedy tak mocny, że nie chciałam powtórki. Jeszcze jak lekarz robił USG tak zabolało po jednej stronie :szok:. Ale powiedział, że wszystko ok:confused:

Czy ktoś wie, czy zażywanie antybiotyku (Duomox, przez 10 dni :no:) może mieć zły wpływ na jakość plemników? Przebrzydłe choróbsko zaatakowało mojego M. i dziś właśnie zaczyna łykać antybiotyk - a ja odliczałam dni do owulacji.................:-:)-(

Niektóre leki nawet pozornie słąbe mogą szkodzić jego żołnierzom. Takie coś może stwierdzić tylko odpowiednie badanie nasienia.

Dziewczyny,
mojego chlopa nie ma w domu, wiec jestescie pierwsze:
wlasnie spojrzalam na test, ktory robilam wczoraj...
jest delikatna druga kreseczka, ktorej nie zauwazylam wczesniej!!!!!!!!

O matko...
... nie wierze...

dziewczyny, nic nie rozumiem Zrobilam drugi, wyszedl negatywny:/
HCg za niskie? w koncu na pierwszym tez taka blada ta krecha.

Jeżeli pierwszy test zbyt długo leżał mogła pod wpływem reakcji chemicznej pojawić się druga krecha:-(
Jeżeli @ nie przyjdzie zrób betę. Najlepsze rozwiązanie.

Do góry