reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Marzenixx - jak trafisz do dobrego lekarza to sam Cie pokieruje. W moim przypadku tak było. Dajac mi skierowanie na badania odrazu obstawial jakie beda wyniki - oczywiscie mial racje.
Zycze powodzonka :-)

reklama
dziewczyny wiem ze to pytanie juz bylo i odpowiedzi ale nie chce mi sie odszukiwac tamtych postow :zawstydzona/y:
jakie powinnam zrobic sobie badania i gdzie? oprocz prolaktyny bo to wiem:tak: no i gdzie i jakie badania powinien zrobic sobie mój mąż?? prosze o odpowiedz :sorry2:buziaki

Marzenixx tak pisala niunia27:

Oto badania hormonalne które lekarz powinien zalecić do zrobienia:
- TSH III genetarja
- FSH
- LH
- prolaktyna
- DHEA-S
- testosteron

No i badania partnera, bo leczenie też zależy od jego stanu zdrowia: spermiogram z badaniem bakteriologicznym plus antybiogram.

dziendobry kochane:-Dja tylko na sekundke wpadlam sie przywitac prosto po pracy jestem zaraz jade na zakupki a jeszce obiadek musze mezusiowi na szybko zrobic:-Dtakze pracowity dzien przedemna trzymajcie sie cieplutko i milego dnia zycze:-D

reklama
Ja też ponownie zajrzałam do Was choć to nie łatwe ( internet tylko w pracy).
A może akurat któraś napisze "udało się" i juz dzień stałby się lepszy.
Kiedyś przed "staraniem " się to życie wyglądało inaczej.
Teraz liczy się dni, obserwuje śluz i temperaturę, czyta forum, kupuje testy owolacyjne, idąc na urodziny trzeba się zastanowić czy wolno mi napić się kieliszek wina bo a nóż..............., a interpretacja wyników badań to dla nas łatwiejsze niż to idzie lekarzom:-)
Niejedna z Was ma na temat zapłodnienia taką wiedzę,że mogłaby się w tym doktoryzować.W zwiększonym apetycie czy lekkim bólu piersi czy opóźniającej się miesiączce dopatrujemy się..................... bo a nóż.
Potem dowiadujemy się że ktoś wpadł a nie chciał, ktoś wyrzucił dziecko na śmietnik albo pobił niemowlę i ........................takie to już jest to życie

Do góry