reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

zakladam ze nie prowadzisz wykresu tempek??? ale moze wiesz kiedy owu mialas? to do tej daty dodaj ok 7 dni i to jest njaczesciej dzien szczytu progesteronu i najlepiej byloby w taki dzien se walnąc badanko! :sorry2:
niedokładnie czytasz koleżanko;-);-);-) mierzę tempkę tylko sklerotycznie wczoraj i przedwczoraj zapomniałam i mierzyłam tak godz po wstaniu. Dziś była 36,9 a owu miałam we wtorek bądż w środę ale raczej w środę bo wtedy zaczęła rosnąć temp...

reklama
to dziś mija 7 dni - cały czas się zbieram w sobie ale jak większość tutaj pewnie jestem jeszcze w szlafroku i tak mi ciężko..:-):-):-):-)

wiecie co tak myślę nad tym progesteronem bo wieje u mnie za oknem jak diabli a ja zaczęłam antybiotyk właśnie brać na zatoki i nie chcę się doprawić, żeby mnie znowu bolała głowa... moam 21dc a Kaprycha pisze że będzie w 23dc robić badania - może mnie też to nie zburzy wyniku jak pójdę jutro lub pojutrze... i tak w tym miesiącu robiam już FSH i LH i testosteron i estradiol w 3dc i wyniki byly ok.Może ten progesteron też będzie ok??
Ja juz robilam te badania, dzis tylko odbieram wyniki. Dzis jest moj 30dc z 24/25. Tylko nie sugeruj sie tym jak ja mialam zlecone badanka, bo moj lekarz kazal mi zrobic wszystkie hormony w ten sam dzien. Masakr :-D:-):-D Ja bym na Twoim miejscu przebadala sie po antybiotykach.

Siema EvE :)

niedokładnie czytasz koleżanko;-);-);-) mierzę tempkę tylko sklerotycznie wczoraj i przedwczoraj zapomniałam i mierzyłam tak godz po wstaniu. Dziś była 36,9 a owu miałam we wtorek bądż w środę ale raczej w środę bo wtedy zaczęła rosnąć temp...
oj wybacz ale ja nadal mam pozapychane wszelkie kanaliki i nie funkcjonuje zbyt normalnie! :-(

a myślisz żę antybiotyki mają wpływ na wyniki hormonów?? wczoraj wieczorem wzięłam pierwsza tabl
Szczerze mowiac nie wiem, jak chcesz zapytam sie siostry - moze ona bedzie wiedziala ( jest polozna). Zaraz do niej zadzwonie.

Wczoraj byly jaja niezle. Przyjechal tesc do nas ( znaczy nie spal u nas tylko w hotelu, bo przyjechal ze swoim przydupasem w sprawach sluzobowych). Poza tym, to mial urodziny 56. My zamowilismy mu, graverowane spinki do mankietow w tamten czwartek. No i jak juz zaplacilismy, moja sierota sie skapnela, ze na grawerowane zamowienia czeka sie do 28 dni. No to mowie ladnie jestes glupi chlopaku :-D Fart, bo wlasnie wczoraj przyszly, czyli dokladnie w urodzniy. Spotkalismy sie w restauracji na kolacji. Tesc wie, ze jestem fanka wina, wiec pierwsze co to pyta, czy chce duza czy mala lampke. Ja oczy jak piec zlotych i mowie, ze nie, poki co to tylko lemoniadke prosze. Spojrzal na mnie podejrzliwe ale nic nie powiedzial. Potem mowi, zebysmy wyszli zapalic. No to ja znowu mowie, ze nie, bo rzucam ^^ Usmiechnal sie tylko wiec boje sie, ze cos podejrzewa. Nie chce, zeby sobie robil nadzeje :zawstydzona/y: Dzis ma wpasc przed odlatem sie pozegnac i pewnie cos bedzie mowil. Wczoraj nie mogl, bo byl z przydupasem. Cholera jasna, co ja mam powiedziec :crazy:

Gosia juz wiem.
Powiedziala, ze antybiotyk (tez zlaezy jaki) w sumie nie powinien zaburzyc wynikow ale ona radzi poczekac az sie wyleczysz. Bardziej choroba moze wplynac na wiarygodnosc rezultatow, szczegolnie jak masz podwyzszona tempke.

Gosia juz wiem.
Powiedziala, ze antybiotyk (tez zlaezy jaki) w sumie nie powinien zaburzyc wynikow ale ona radzi poczekac az sie wyleczysz. Bardziej choroba moze wplynac na wiarygodnosc rezultatow, szczegolnie jak masz podwyzszona tempke.
Dzięki wielkie... jesteś nieoceniona
biorę rovamycynę więc jest o antybiotyk dla kobiet w ciąży bezpieczny. Temperatury nie miałam ale cały czas - chyba od 4 miesięcy mam katar który siedzi w zatokach i w końcu muszę go wykurzyć. Pojadę mimo wszystko sobie zrobić - to tylko 20 zl a może czegoś się dowiem. Jak nie to powtórzę badania za miesiąc. I tak mam zamiar odpuścić gina w tym i następnym cyklu więc kilka stów zostaje w kieszeni:-):-)
Jadę - wyniki prawdopodobnie będę mieć już popołudniu bądż wieczorem w necie więć szybko dam znać...trzymajcie kciuki

Szczerze mowiac nie wiem, jak chcesz zapytam sie siostry - moze ona bedzie wiedziala ( jest polozna). Zaraz do niej zadzwonie.

Wczoraj byly jaja niezle. Przyjechal tesc do nas ( znaczy nie spal u nas tylko w hotelu, bo przyjechal ze swoim przydupasem w sprawach sluzobowych). Poza tym, to mial urodziny 56. My zamowilismy mu, graverowane spinki do mankietow w tamten czwartek. No i jak juz zaplacilismy, moja sierota sie skapnela, ze na grawerowane zamowienia czeka sie do 28 dni. No to mowie ladnie jestes glupi chlopaku :-D Fart, bo wlasnie wczoraj przyszly, czyli dokladnie w urodzniy. Spotkalismy sie w restauracji na kolacji. Tesc wie, ze jestem fanka wina, wiec pierwsze co to pyta, czy chce duza czy mala lampke. Ja oczy jak piec zlotych i mowie, ze nie, poki co to tylko lemoniadke prosze. Spojrzal na mnie podejrzliwe ale nic nie powiedzial. Potem mowi, zebysmy wyszli zapalic. No to ja znowu mowie, ze nie, bo rzucam ^^ Usmiechnal sie tylko wiec boje sie, ze cos podejrzewa. Nie chce, zeby sobie robil nadzeje :zawstydzona/y: Dzis ma wpasc przed odlatem sie pozegnac i pewnie cos bedzie mowil. Wczoraj nie mogl, bo byl z przydupasem. Cholera jasna, co ja mam powiedziec :crazy:
No to Kaprysiu masz mały problem z teściem, bo pewnie już jakaś myśl mu kiełkuje w głowie. Ja mam tak z teściami, że jak tylko do nich idziemy i nie chce pić awy to się pytają czy ograniczam i czy jestem w ciąży, a o tylko głupia kawa :))) a co dopiero alkohol :)):-D

reklama
Dzięki wielkie... jesteś nieoceniona
biorę rovamycynę więc jest o antybiotyk dla kobiet w ciąży bezpieczny. Temperatury nie miałam ale cały czas - chyba od 4 miesięcy mam katar który siedzi w zatokach i w końcu muszę go wykurzyć. Pojadę mimo wszystko sobie zrobić - to tylko 20 zl a może czegoś się dowiem. Jak nie to powtórzę badania za miesiąc. I tak mam zamiar odpuścić gina w tym i następnym cyklu więc kilka stów zostaje w kieszeni:-):-)
Jadę - wyniki prawdopodobnie będę mieć już popołudniu bądż wieczorem w necie więć szybko dam znać...trzymajcie kciuki
Jasne, skoro masz tylko katar to mysle, ze nie powinno to miec wplywu na wyniki.

P.S. Dzieki za zaproszonko :)))))
No to Kaprysiu masz mały problem z teściem, bo pewnie już jakaś myśl mu kiełkuje w głowie. Ja mam tak z teściami, że jak tylko do nich idziemy i nie chce pić awy to się pytają czy ograniczam i czy jestem w ciąży, a o tylko głupia kawa :))) a co dopiero alkohol :)):-D
No wlasnie :/ Wiem, ze wszyscy w kolo juz czekaja na nasza fasolke. Po 8 latach malzenstwa, cala rodznia nam truje dupe, ze juz czas na potomka. Do tej pory mowilismy, ze musimy sie ustatkowac. Teraz mamy gdzie mieszkac i tu i w Polsce wiec wymowki sie koncza. Moja ostatnia wymowka to byly studia ale wlasnie je koncze. Potem bedzie sie trzeba tlumaczyc a nie chce, zeby caly swiat wiedzial, ze mamy problem :crazy: Chyba, ze sie okaze, ze fasolka z nami zostanie i po problemie, hihihi. Tak by bylo najlepiej :-D

Do góry