reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Witam serdecznie,
jestem tu nowa. Szukałam pomocy, jakichś informacji, wsparcia i natrafiłam na to forum. Trzy tygodnie temu poroniłam. Nie umiem jeszcze jakoś się z tym pogodzić. Tak marzyliśmy z mężem o dziecku... Lekarz radzi, by gdzieś przed świętami Bożego Narodzenia zacząć się starać. Z jednej strony tak bardzo tego chce, a z drugiej tak bardzo się boję... Macie jakieś rady dla mnie? Powinnam a raczej czy mogę coś zrobić, by ta tragedia się nie powtórzyła? Bardzo cieplutko Was wszystkie pozdrawiam :*

Stasiu 22.09.12
[*]

Witaj.
Dla twojego aniołka
[*]
Myszka dobrze napisała. Nie hamuj emocji. Jeśli masz potrzebę to płacz.
A na przyszłość pozostaje nadzieja i chyba tego się wszystkie trzymamy.

Zapominajko niezły gagatek z Twojego syna! Zaczęłaś więc dzień skoro świt :)

Myszko może ta skarpetka to nie jest taki zły pomysł? :p:p:p Na pewno tani :)

Nawet przed świtem...

poki co ma 185, ale wg doktorka to jeszcze nie koniec :-D

Myszko skarpetka niezły pomysł, tym bardziej w tym rozmiarze :-D

Dorcia - oby tak dalej, trzymam kciuki! Super że wszystko w porządku :)
Elka - czekam na jakieś dobre wieści... ;-)

Myszka - ja dla swojego malucha zdążyłam kupić taką matkę edukacyjną:
Mata edukacyjna Skip Hop Treetop
I jest naprawdę świetna! Z tej firmy mają jeszcze inne, wszystkie są bardzo fajnie - niestety cena wysoka, ale ja uznałam, że warto:
Mata edukacyjna Skip Hop Farmyard
Mata edukacyjna Skip Hop Alfabet

Magda - pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój sytuacji - oby pozytywny!

Magdalena86 - bardzo Ci współczuję.. Ja swojego synka straciłam w 28tc, 4 miesiące temu - i też jakoś nie mogę dojść do siebie. Mam ogromna nadzieję, że uda mi sią szybko zajść w ciążę - choć wiem, że to nie jest lekarstwo :-(

A ja dzisiaj sama w domu, K. zapracowany. W związku z tym urządzam sobie dzień przyjemności :) Wyspałam się, zjadłam pyszne śniadanie - trochę muszę ogarnąć dom i robię sobie domowe SPA :-)

Witam kochane:)
chyba pierwszy raz witam się z Wami o tej porze dopiero hehe:)
od rana w rozjazdach - byliśmy w Pokrzywnej oglądać salę na wesele i chyba się na nią zdecydujemy:) daliśmy sobie 2 tyg czasu i jak nic nam nie odwali to za 2 tyg będziemy mieli w ręku podpisaną umowę i wpłaconą zaliczkę:)
Potem pojechaliśmy do siostry S. bo to 20km stamtąd i właśnie wróciliśmy:)

Madzialena
witaj - tu jest naprawdę super towarzystwo dziewczyn! grunt to się wyżalić i wypłakać jak się tego potrzebuje! reszta sama jakoś się normuje z czasem.... wiadomo - w pamięci zawsze mamy nasze aniołki a w głowach strach o kolejne.... ale jak się to odpowiednio poukłada to jest dobrze:)

Magda
- 3mam kciuki, bo wykres naprawdę świetny!!!

edit

od przyszłego tygodnia zapisujemy się z S. na kurs tanga:)

Ostatnia edycja:
magda - ja w ustach mierzę więc nie pomogę...

dzien dobry śpiochy!!! :D

kurcze własnie zauważyłam,że robi mi się opryszczka na ustach.... można maść stosować?
na ulotce napisali:
"Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza.
Lek może być stosowany u kobiet w ciąży w przypadku, gdy w opinii lekarza korzyść
dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu".

napisałam maila i sms do gin, nie chce dzwonic bo to niedziela a sytuacja nie jest jakas mega niebezpieczna...
ale moze miałyscie podobnie i coś wiecie?

gin odpisała że mogę zastosować hascovir
mam nadzieję,że nic to nie wywoła złego, tempka mi też dziś podskoczyła.....
a w necie różne opinie są....

Ostatnia edycja:
dzien dobry :-)

Nanu ja tez sie naczytalam sensacji o opryszczce w ciazy, ale Ewelka miala tuz przed porodem i nie byla jakos specjalnie przestraszona. Wiem na pewno, ze okolic intymnych jest niebezpieczna a na ustach to co lekarz to inna opinia.
Ja na wszelki wypadek swojemu buzi nie dawalam jak mial ;-) ja nigdy nie mialam i nie chce dziadostwa zlapac "na starosc" :-D

reklama
Dzień doby :)

Nanu
, a w ustach gdzie dokładnie mierzysz? Wyczytałam ostatnio,że w zależności od miejsca można mieć 3 pomiary :/ Im bliżej migdałków tym cieplej.

Mi tempka spada, więc czekam na @.

Do góry