reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

hej kochane:-)mysia jak się czujesz?magda ty juz zaczniesz nowy cykl a ja mam cały czas jeden....trzymam kciuki za kolejny &&&&&&&

Dziewczyny mi się wydaje ze ja jestem jeszcze przed owulka bo mam juz polowę cyklu zaczełam mierzyc a tu taka niska temp.

Ostatnia edycja:
reklama
Angel ja czuje sie dobrze ;-) po regularnym piciu "tynku" wszystkie moje zmory i dolegliwosci odeszly w sina dal :-) po katarze ani sladu, a bolu gardla (przewidywanego przez mojego doktorka) jak nie bylo tak nie ma... antybiotyku nie wykupilam wcale :-D no dobra odpuszcze mu to gardlo, bo zawsze i wszystkich doktorkow moglam sciemniac na nie :-D i zadem mi nie zarzucil symulacji :-D taki moj urok, ze mam powiekszone i zaczerwienione migdalki... ale dopoki same dla siebie nie sa ogniwem zapalnym laryngolog mowila, zeby je zostawic :-D wiec mam w razie co powod do chorobowego ;-)
Z ciazowych dolegliwosci... jak nie bylo tak nie ma, w brzuchu czasem zabulga glosniej i to by bylo na tyle.
aha i troche czesciej latam siusiu ;-) waga stoi w miejscu, wiec pewnie tyle co przybieram ciazowe, to tyle samo trace z diety ;-)

Dobry,
ja zaliczyłam kolejną ciężką nockę z porcelaną w objęciach...
Zaczynam wątpić, czy to się kiedyś skończy.

Nanu wiem, że na opryszczkę pastę do zębów można. Podobno pomaga.

Ja mierzyłam w pochwie temp. I pilnowałam, żeby zawsze na tę samą głębokość termometr wkładać.
Teraz już nie mierzę. Ale pamiętam, że mi na 2 dni przed pozytywnym testem temp spadła i to znacznie. A potem wzrosła i znowu trochę spadła.

Zapominajko to Ty bidulko sie na przytulasz za nas obie ;-) mnie sie tylko strasznie spowolnilo tempo chodzenia:szok: babcie po 70-tce chodza szybciej niz ja :-D bo zaraz mam zadyszke ;-) ale co tam gdzie mi sie spieszy :-D

Zapominajko nie wiem czy pamiętasz jak mówiłam o mojej koleżance, która jest teraz w ciąży i długo miała przytulańce z porcelaną. Obecnie jest w 15 tyg., nie ma już zupełnie tych przykrych dolegliwości i je jak szalona :)

kurcze własnie zauważyłam,że robi mi się opryszczka na ustach.... można maść stosować?
ja jak mi się na początku (to byl ok. 8 tydz.) zaczęła wykluwać używałam cebuli - ma naturalny antybiotyk i pomogła... ostatecznie nie wylazła a ja byłam spokojna...
co do zagrożeń opryszczką... mi położna powiedziała że jest groźna tylko jeśli po raz pierwszy zarazisz się właśnie w ciąży bo jeśli miewasz czasem to w organizmie są już przeciwciała i nie jest to zagrażające... ja mam często, a jak wiedziałam że staramy się o dziecko wyłykałam całą kurację przeciw opryszczkową coby nic nie złapać i poza tym małym incydentem w 8 tyg. na razie odpukać jest ok.

miłej niedzieli :)

Heja

Witam sie z popoludnia ja juz po pierwszej turze obiadku J ugotowal zupe ogorkowa mmmmm pycha...chyba pójde jutro porobic reszte zleconych badan korci mnie zaby zrobic bete bo we wtorek mam termin @ ale chyba sie wstrzymam i zobacze czy malpiszon przylezie:tak:gdzie sie wszyscy podziali?????

reklama
Do góry