szkala
Fanka BB :)
Wymaz pobiera się przy użyciu wziernika,więc musi wykonać to lekarz. Każdy gin.takie badanie pobierze.
Są laboratoria gdzie robi to położna. Trzeba wiedzieć, o której jest.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wymaz pobiera się przy użyciu wziernika,więc musi wykonać to lekarz. Każdy gin.takie badanie pobierze.
Oo dobrze wiedziećSą laboratoria gdzie robi to położna. Trzeba wiedzieć, o której jest.
Hejhomocysteina juz mi ladnie spadla, mam niedobory d3 bo tylko 23 wiec musze wiecej brac.No i co najgorsze przechodzilam na poczatku ciazy przeziebienie i prawdopodobnie to byla cytomegalia wiec sa dwie opcie poronienia.Albo skrzep w pempowinie od krzepniecia albo cytomegalia.Pobieralam jeszcze wymaz i jutro mam wynik.Lekarka po zbadaniu stwierdzila ze juz moge zaczac starania ale ja wole poczekac do drugiej miesiaczki w lutym.
Teraz nie wiem czy i za 2 miesiace bede mogla sie staraćz wymazu wyszlo ze mam gronkowca zlocistego,bekterie ecoli i candidenie mam zadnych uplawow ani swedzenia dlatego jestem w szoku.Mezowi wyszlo zle nasienia,morfoligia nasienia sie poprawila ale za to nie ma zadnych plemnikow o prawidlowej budowie co mozliwe ze tez ma jakas grzybice bez objawow.Ja sie wykoncze.Najwazniejsze, ze juz fizycznie wszystko sie zagoilo i masz zielone swiatlo A jesli psychicznie potrzebujesz wiecej czasu to jak najbardziej rozumiem.
Ja mialam wlasnie tak, ze nie chcialam czekac. Czekanie mnie dobija, a jak dzialam to czuje, ze chociaz minimalnie, ale ide do przodu. No i jestem z tych niecierpliwych
U mnie raczej w tym miesiacu mimo staran raczej nic z tego. Czekam na @ w poniedzialek.
Najważniejsze że wykrylas bakterie. Pomysł o konsekwencjach gdybyś była już w ciazy...Teraz nie wiem czy i za 2 miesiace bede mogla sie staraćz wymazu wyszlo ze mam gronkowca zlocistego,bekterie ecoli i candidenie mam zadnych uplawow ani swedzenia dlatego jestem w szoku.Mezowi wyszlo zle nasienia,morfoligia nasienia sie poprawila ale za to nie ma zadnych plemnikow o prawidlowej budowie co mozliwe ze tez ma jakas grzybice bez objawow.Ja sie wykoncze.
Szczesliwa z tego co pamietam to tez mialas ecoli?Napisz Kochana jak spbie z nia poradzilas.Mam niby antybiotyk doustny i dopochwowy ale naczytalam sie ze gronkowca i ecoli trudno sie pozbycNajważniejsze że wykrylas bakterie. Pomysł o konsekwencjach gdybyś była już w ciazy...
Wiem że czekałaś na zielone światło w staraniach, mam to samo też czekam na wizytę i liczę na to że już będziemy mogli starania. Przeraża mnie czekanie na wynik wykazu,ale nic nie poradzimy na to,musimy miec nadzieje.
Tak miałam e.coli, brałam kilka antybiotyków np. Metronidazol,ale najlepszy wg mojego lekarza jest dalacin dopochwowy-jesli nie ma krwawien.Szczesliwa z tego co pamietam to tez mialas ecoli?Napisz Kochana jak spbie z nia poradzilas.Mam niby antybiotyk doustny i dopochwowy ale naczytalam sie ze gronkowca i ecoli trudno sie pozbyc
Tak antybiogram mialam robiony.Tez dostalam dalacin dopochwowy po ktorego maz jezdzil az do Ząbek bo u nas nigdzie nie bylo.Dostalam jeszcze cipronex.Bralas antybiotyk razem z dopochwowym czy najpierw skonczylas antybiotyk i dopiero zaczelac dawkowac dalacin?Tak miałam e.coli, brałam kilka antybiotyków np. Metronidazol,ale najlepszy wg mojego lekarza jest dalacin dopochwowy-jesli nie ma krwawien.
U mnie byly kompilkacje po lyzeczkowaniu,dostalam zakazenia,więc nie wiem który lek pomogl na e.coli A który uchronił mnie przed kolejnym łyżeczkowaniem. Jak sobie przypomnę 6 tyg życia w niepewności to aż mnie ciarki przechodzą co przeszliśmy z mężem.
Antybiogram miałaś przy wyniku wymazu?