reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Twoja historia bardzo podobna do mojej, w 18 tyg również trafilam na sor . Poronienie wg lekarzy A dla mnie poród też przechodziła tak jak ty. Ciężko rodzic dziecko że świadomością że żyło.... też miałam mieć synka. Ja po poronieniu krwawilam 6 tyg. Mialam powikłania po lyzeczkowaniu. U mnie skrócona szyjka i rozdarcie przez escherichia coli,lekarz prowadzący sugerował z moich objawów zapalenie pęcherza.Niestety nie poszlam do innego ,bo mialam zaufanie,chodzilam 10 lat , z dwoma poprzednimi ciazami. Po tym co sie stalo stracilam calkowicie zaufanie do lekarzy, konsultuje sie teraz u conajmniej dwóch,bo przestalam wierzyc im.
Teraz w miarę załapałam równowagę fizyczną i psychiczną. Czekamy na wyniki badań i chcemy starać się o kolejna ciąże.
Boję się kolejnej ciazy ale chyba bardziej pragnę dzieciątka....
A co to jest escherichia coli i skad sie to bierze?

reklama
A co to jest escherichia coli i skad sie to bierze?
Escherichia coli to bakteria bytujaca w naszych jelitach, kiedy zaburzone jest ph bakterie łatwo się przemieszczają z odbytu do pochwy i dalej już wiadomo co się dzieje. W ciazy niestety ph się zmienia i łatwiej o infekcje. Szkoda ze wczesniej tego nie wiedzialam😢

Escherichia coli to bakteria bytujaca w naszych jelitach, kiedy zaburzone jest ph bakterie łatwo się przemieszczają z odbytu do pochwy i dalej już wiadomo co się dzieje. W ciazy niestety ph się zmienia i łatwiej o infekcje. Szkoda ze wczesniej tego nie wiedzialam😢
A to jakis wymaz pobieralas?skad sie dowiedzialas ze to masz?

A to jakis wymaz pobieralas?skad sie dowiedzialas ze to masz?
Lekarz na wizycie po poronieniu podejrzewał ta bakterie jako powód poronienia. Pobrał wymaz z pochwy na grzyby i bakterie. Wynik był jednoznaczny. Później leczenie . To jest tzw. Badanie czystości pochwy, ja wcześniej nigdy nie miałam wykonanego, a powinno się w ciazy wykonać.

Lekarz na wizycie po poronieniu podejrzewał ta bakterie jako powód poronienia. Pobrał wymaz z pochwy na grzyby i bakterie. Wynik był jednoznaczny. Później leczenie . To jest tzw. Badanie czystości pochwy, ja wcześniej nigdy nie miałam wykonanego, a powinno się w ciazy wykonać.
Kurcze ja przy łyżeczkowaniu nie mialam zadnego wymazu.Nieraz mnie cos zaswedzi, uplawow nie nam i teraz sie zastanawiam czy zapobiegawczo nie zrobic takiego wymazu przed staraniami.

Kurcze ja przy łyżeczkowaniu nie mialam zadnego wymazu.Nieraz mnie cos zaswedzi, uplawow nie nam i teraz sie zastanawiam czy zapobiegawczo nie zrobic takiego wymazu przed staraniami.
Ja wymaz miałam robiony podczas kontroli u lekarza. Wymaz z pochwy radzę zrobić, a podczas ciazy zalecane jest 3 razy wykonać, tylko nie każdy lekarz to robi. Prywatnie koszt na grzyby i bakterie to ok 70zl. Gdybym miała ta wiedzę wcześniej ....ehh

Ja wymaz miałam robiony podczas kontroli u lekarza. Wymaz z pochwy radzę zrobić, a podczas ciazy zalecane jest 3 razy wykonać, tylko nie każdy lekarz to robi. Prywatnie koszt na grzyby i bakterie to ok 70zl. Gdybym miała ta wiedzę wcześniej ....ehh
I normalnie lekarz podczas kontroli po lyzeczkowaniu moze zrobic taki wymaz czy trzeba sie gdzies prywatnie zapisac?

reklama
Do góry