A co to jest escherichia coli i skad sie to bierze?Twoja historia bardzo podobna do mojej, w 18 tyg również trafilam na sor . Poronienie wg lekarzy A dla mnie poród też przechodziła tak jak ty. Ciężko rodzic dziecko że świadomością że żyło.... też miałam mieć synka. Ja po poronieniu krwawilam 6 tyg. Mialam powikłania po lyzeczkowaniu. U mnie skrócona szyjka i rozdarcie przez escherichia coli,lekarz prowadzący sugerował z moich objawów zapalenie pęcherza.Niestety nie poszlam do innego ,bo mialam zaufanie,chodzilam 10 lat , z dwoma poprzednimi ciazami. Po tym co sie stalo stracilam calkowicie zaufanie do lekarzy, konsultuje sie teraz u conajmniej dwóch,bo przestalam wierzyc im.
Teraz w miarę załapałam równowagę fizyczną i psychiczną. Czekamy na wyniki badań i chcemy starać się o kolejna ciąże.
Boję się kolejnej ciazy ale chyba bardziej pragnę dzieciątka....
reklama
Szczęśliw@
Fanka BB :)
Escherichia coli to bakteria bytujaca w naszych jelitach, kiedy zaburzone jest ph bakterie łatwo się przemieszczają z odbytu do pochwy i dalej już wiadomo co się dzieje. W ciazy niestety ph się zmienia i łatwiej o infekcje. Szkoda ze wczesniej tego nie wiedzialamA co to jest escherichia coli i skad sie to bierze?
A to jakis wymaz pobieralas?skad sie dowiedzialas ze to masz?Escherichia coli to bakteria bytujaca w naszych jelitach, kiedy zaburzone jest ph bakterie łatwo się przemieszczają z odbytu do pochwy i dalej już wiadomo co się dzieje. W ciazy niestety ph się zmienia i łatwiej o infekcje. Szkoda ze wczesniej tego nie wiedzialam
Szczęśliw@
Lekarz na wizycie po poronieniu podejrzewał ta bakterie jako powód poronienia. Pobrał wymaz z pochwy na grzyby i bakterie. Wynik był jednoznaczny. Później leczenie . To jest tzw. Badanie czystości pochwy, ja wcześniej nigdy nie miałam wykonanego, a powinno się w ciazy wykonać.A to jakis wymaz pobieralas?skad sie dowiedzialas ze to masz?
Kurcze ja przy łyżeczkowaniu nie mialam zadnego wymazu.Nieraz mnie cos zaswedzi, uplawow nie nam i teraz sie zastanawiam czy zapobiegawczo nie zrobic takiego wymazu przed staraniami.Lekarz na wizycie po poronieniu podejrzewał ta bakterie jako powód poronienia. Pobrał wymaz z pochwy na grzyby i bakterie. Wynik był jednoznaczny. Później leczenie . To jest tzw. Badanie czystości pochwy, ja wcześniej nigdy nie miałam wykonanego, a powinno się w ciazy wykonać.
Szczęśliw@
Ja wymaz miałam robiony podczas kontroli u lekarza. Wymaz z pochwy radzę zrobić, a podczas ciazy zalecane jest 3 razy wykonać, tylko nie każdy lekarz to robi. Prywatnie koszt na grzyby i bakterie to ok 70zl. Gdybym miała ta wiedzę wcześniej ....ehhKurcze ja przy łyżeczkowaniu nie mialam zadnego wymazu.Nieraz mnie cos zaswedzi, uplawow nie nam i teraz sie zastanawiam czy zapobiegawczo nie zrobic takiego wymazu przed staraniami.
I normalnie lekarz podczas kontroli po lyzeczkowaniu moze zrobic taki wymaz czy trzeba sie gdzies prywatnie zapisac?Ja wymaz miałam robiony podczas kontroli u lekarza. Wymaz z pochwy radzę zrobić, a podczas ciazy zalecane jest 3 razy wykonać, tylko nie każdy lekarz to robi. Prywatnie koszt na grzyby i bakterie to ok 70zl. Gdybym miała ta wiedzę wcześniej ....ehh
Szczęśliw@
Wymaz pobiera się przy użyciu wziernika,więc musi wykonać to lekarz. Każdy gin.takie badanie pobierze.I normalnie lekarz podczas kontroli po lyzeczkowaniu moze zrobic taki wymaz czy trzeba sie gdzies prywatnie zapisac?
Szczęśliw@
@Misia1989 dobrze pamiętam, że robiłaś badania w testDna na trombofilie?
reklama
Tak,kariotypy też tam robiłam.@Misia1989 dobrze pamiętam, że robiłaś badania w testDna na trombofilie?