reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witam staram się z narzeczonym o dzidziusia niestety po 2 straconych ciąża Ch jest bardzo ciężko zrobiłam badania krwi w 3 dniu cyklu ale nie rozumiem zbytnio wyniku a do lekarza nie mam możliwości pójść pomóżcie
Witaj niestety co do tych wynikow nie pomoge. Nie znam sie.
Jakies jeszcze robilas? Genetyka?

reklama
Dziękuję Kochana, niestety walczymy nadal, poszło na oskrzela i dziś włączony antybiotyk
Ojej... to tym bardziej dużo zdrówka dla Was!

@Ewelina 25 stosunek hormonu LH do FSH powinien wynosić około 1, u Ciebie na oko jest mniej więcej 0,5. Bardzo źle nie jest ale teoretycznie taki stosunek może świadczyć o niewydolności przysadki więc mimo wszystko zrobiłabym wszystko żeby jednak dostać się do lekarza z tymi wynikami. Albo na początek poczytaj sobie o stosunku LH do FSH i zobacz czy jakieś objawy niewydolności przysadki mogą Ci pasować (ja mam akurat problem ze stosunkiem tych hormonów ale w drugą strone, czyli mam dużo większy stosunek niż 1. Ale ja mam PCO zdiagnozowane i te moje wyniki właśnie są też dla PCO charakterystyczne).
A dodam jeszcze że po dwóch stratach przysługuje Ci poradnia genetyczna i badania w ramach NFZ-skierowanie może wystawić do genetyka nawet lekarz rodzinnny, ważne żebyście mieli dwa osobne skierowania-dla Ciebie i dla partnera. Mi rodzinny bez problemu skierowanie wystawił i genetyk dalej pokierował na kariotypy.

Witam staram się z narzeczonym o dzidziusia niestety po 2 straconych ciąża Ch jest bardzo ciężko zrobiłam badania krwi w 3 dniu cyklu ale nie rozumiem zbytnio wyniku a do lekarza nie mam możliwości pójść pomóżcie
Ewelina zerknij sobie na naszą wspólną liste badań. Niestety praktycznie wszystkie przechodziłyśmy przez to samo i czasem trzeba wziąść sprawy w swoje ręce
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

reklama
Cześć Dziewczyny!

9 września w 20tc straciłam mojego synka. Porobiłam dużo badań i z żadnych nic złego nie wyszło.

Lekarz od grudnia daje nam zielone światło na starania. Niepokoi mnie jednak fakt, że teraz mam tak, ze dokładnie na 7 dni przed okresem dostaje brązowych plamień + pobolewa mnie okresowo brzuch.

Zrobiłam sobie w tym miesiącu progesteron 6 dnia po owu (celowałam w 7, ale coś mi się w tych moich obserwacjach pomieszało [emoji6]) i wyszedł 18.95 ng/ml przy normie laboratoryjnej fazy lutealnej 1.83 - 23.9 ng/ml.

Miała któraś z Was może taki objaw? Wiecie co to może być? Przed ciążą brałam duphaston bo miałam niski progesteron, ale teraz wygląda ok...

Jak myślicie?

Do góry