reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Cześć. Zaczęliśmy się starać po poronieniu zatrzymanym w 12tc w sierpniu. Tak bardzo nie mogłam wytrzymać ze zrobiłam test 8 dni po owulacji i nic, myślicie ze to za wcześnie? W poprzedniej ciąży dość szybko zaczęłam czuć ze coś jest nie tak (zmęczenie, ogromny ból piersi) teraz nic nie czuje poza pobolewaniami brzucha ale sama już nie wiem czy nie mylę tego z wzdęciach. Najgorzej bo byłam po owu na usg i endometrium tylko 5mm - nie ma szans?

Moim zdaniem to za wcześnie od owulacji musi minąć ok 2 tygodni pełnych. Zależy Jeszcze jaki test robiłaś o jakiej czułości też zależy. Ale poczekaj jeszcze trochę lub z krwi.

Cześć. Zaczęliśmy się starać po poronieniu zatrzymanym w 12tc w sierpniu. Tak bardzo nie mogłam wytrzymać ze zrobiłam test 8 dni po owulacji i nic, myślicie ze to za wcześnie? W poprzedniej ciąży dość szybko zaczęłam czuć ze coś jest nie tak (zmęczenie, ogromny ból piersi) teraz nic nie czuje poza pobolewaniami brzucha ale sama już nie wiem czy nie mylę tego z wzdęciach. Najgorzej bo byłam po owu na usg i endometrium tylko 5mm - nie ma szans?
Zbyt wczesnie. Minimum2 tyg

@aga_agi teraz taki sezon chorobowy niestety... zdrówka dla Was i oby wirus szybko odpuścił :)

@oxygenium mi lekarz kazał robić beta hcg nie wcześniej niż 10 dnia po owulacji (ale ja miałam cykle w pełni monitorowane i wiedziałam dokładnie kiedy była owulacja). Z tego co pamiętam najwcześniej w jednej z ciąż pozytywne hcg wyszło mi chyba w 11dpo ale to był bardzo niziutki wynik, nawet nie 15. Najlepiej poczekać nawet do 12 dpo bo wtedy wynik już jest pewny (o ile dokładnie wiesz kiedy była owulacja), wcześniej nawet jeśli ciąża jest to może wyjść hcg wskazujące na brak ciąży bo hormon zaczyna rosnąć dopiero po implantacji.

@aga_agi teraz taki sezon chorobowy niestety... zdrówka dla Was i oby wirus szybko odpuścił :)

@oxygenium mi lekarz kazał robić beta hcg nie wcześniej niż 10 dnia po owulacji (ale ja miałam cykle w pełni monitorowane i wiedziałam dokładnie kiedy była owulacja). Z tego co pamiętam najwcześniej w jednej z ciąż pozytywne hcg wyszło mi chyba w 11dpo ale to był bardzo niziutki wynik, nawet nie 15. Najlepiej poczekać nawet do 12 dpo bo wtedy wynik już jest pewny (o ile dokładnie wiesz kiedy była owulacja), wcześniej nawet jeśli ciąża jest to może wyjść hcg wskazujące na brak ciąży bo hormon zaczyna rosnąć dopiero po implantacji.

Dziękuje. W taki razie poczekam jeszcze te kilka dni. Tak bardzo bym chciała żeby się udało

Dziękuję Kochana, niestety walczymy nadal, poszło na oskrzela i dziś włączony antybiotyk

reklama
Witam staram się z narzeczonym o dzidziusia niestety po 2 straconych ciąża Ch jest bardzo ciężko zrobiłam badania krwi w 3 dniu cyklu ale nie rozumiem zbytnio wyniku a do lekarza nie mam możliwości pójść pomóżcie

Załączniki

• received_960292144157507.jpeg
    received_960292144157507.jpeg
    133 KB · Wyświetleń: 76
Do góry