@Klaudia_1992 to skoro jest podejrzenie że była wada genetyczna to bardzo dobrze że robicie te badania. Ale pamiętaj że Nie wszystkie wady genetyczne są dziedziczne, czasami zdarzają się także wady przypadkowe (oboje rodzice mają zdrowy kariotyp ale dziecko ma wadę-u nas była taka sytuacja przy ostatniej stracie). Ginekolog nie da Ci skierowania na kariotyp, to może dać tylko genetyk. Więc pierwszy krok to poradnia genetyczna (musisz mieć skierowanie osobno dla siebie i dla partnera; w praktyce najczęściej już podczas pierwszej wizyty w poradni pobierana jest krew na kariotyp i ewentualnie inne zlecone przez genetyka badania). Na podstawie wyników genetyk określi Wam jakie jest prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka.
reklama
aga_agi
Fanka BB :)
Witajcie Kochane, po wczoraj wizycie (36+2) uśmiech nie schodził mi z twarzy. U Kornelka wszystko dobrze, łożysko w porządku, wód tyle ile trzeba. W niedziele mam odstawić luteine i magnez - niech się dzieje Doktor kazał mi przytyć Chyba czas przytargać łóżeczko z piwnicy i odkurzyć wózek Pozdrawiamy i buziole wysyłamy
AnetaManiak
Witajcie Kochane, po wczoraj wizycie (36+2) uśmiech nie schodził mi z twarzy. U Kornelka wszystko dobrze, łożysko w porządku, wód tyle ile trzeba. W niedziele mam odstawić luteine i magnez - niech się dzieje Doktor kazał mi przytyć Chyba czas przytargać łóżeczko z piwnicy i odkurzyć wózek Pozdrawiamy i buziole wysyłamy
Ah nie mogę się doczekać, aż się pochwalisz Kornelciem[emoji7][emoji7][emoji7]dobrze, że wszystko w porządku [emoji8][emoji8][emoji8]
Kochana a kg to Ja mogę się nimi z wielką chęcią podzielić. Po ciąży zostało mi jeszcze trochę. Narazie boję się ćwiczyć brzuch bo momentami jeszcze pobolewa i mam jeszcze brązowe plamienia.
Pozdrawiamy z Adasiem[emoji8][emoji8][emoji8]
AnetaManiak
natala95
Cudowny [emoji173][emoji8][emoji8][emoji8]Zobacz załącznik 855332
@aga_agi ojej jak ja Ci zazdroszczę ...u mnie 31+3 i zalecane leżenie plus luteina - za szybko skracała mi się szyjka ... nigdy nie była jakaś mega długa ale ma teraz tylko 2cm ... bardzo się martwię , ale mam nadzieję , że dotrwamy do bezpiecznego tygodnia ..
dużo zdrówka dla was i powidzenia
AnetaManiak
Spokojnie będzie dobrze[emoji6][emoji6][emoji6]zobaczysz, że jeszcze synek wyjdzie po terminie [emoji4][emoji4][emoji4]@aga_agi ojej jak ja Ci zazdroszczę ...u mnie 31+3 i zalecane leżenie plus luteina - za szybko skracała mi się szyjka ... nigdy nie była jakaś mega długa ale ma teraz tylko 2cm ... bardzo się martwię , ale mam nadzieję , że dotrwamy do bezpiecznego tygodnia ..
Już teraz to nawet bym wolała żeby wyszedł po niż przedSpokojnie będzie dobrze[emoji6][emoji6][emoji6]zobaczysz, że jeszcze synek wyjdzie po terminie [emoji4][emoji4][emoji4]
aga_agi
Cudowny, uśmiechnięty blondasek <3[emoji8][emoji8][emoji8]Zobacz załącznik 855332
@Marika92 mi też się skracała szyjka. Dostałam luteinę biorę od miesiąca. Lekarz straszył, musiałam leżeć, a teraz mam wrażenie, że tak szybko się to jednak nie zakończy Czas szybko leci -dasz radę
reklama
porcelana
Hello.
W poniedziałek będąc w 10 tygodniu usłyszałam smutną diagnozę - "ciąża obumarła". Od razu odstawiłam luteinę.
Dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek 14.05, ale od wczoraj pobolewa mnie brzuch, a dzisiaj zaczęły się delikatne brązowawe plamienia. Czekam na rozwój akcji, bardzo zależy mi żeby natura sama zrobiła ile się da, bo jak najszybciej chcemy zacząć kolejne starania.
Jeszcze nie doszło do poronienia, do najbliższej miesiączki też jeszcze pewnie sporo czasu, a ja już myślę tylko o kolejnej ciąży...
W poniedziałek będąc w 10 tygodniu usłyszałam smutną diagnozę - "ciąża obumarła". Od razu odstawiłam luteinę.
Dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek 14.05, ale od wczoraj pobolewa mnie brzuch, a dzisiaj zaczęły się delikatne brązowawe plamienia. Czekam na rozwój akcji, bardzo zależy mi żeby natura sama zrobiła ile się da, bo jak najszybciej chcemy zacząć kolejne starania.
Jeszcze nie doszło do poronienia, do najbliższej miesiączki też jeszcze pewnie sporo czasu, a ja już myślę tylko o kolejnej ciąży...