reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

No właśnie, ale niby te badania macierzy wyjaśniają wszystko. Wykluczają bardzo dużo wad genetycznych .
A kariotyp to mi powie ? Co to jest za badanie ? I gdzie powinnam je zrobić ? A cena ?
Boze jestem załamana .to są bardzo drogie badania ://

reklama
No właśnie, ale niby te badania macierzy wyjaśniają wszystko. Wykluczają bardzo dużo wad genetycznych .
A kariotyp to mi powie ? Co to jest za badanie ? I gdzie powinnam je zrobić ? A cena ?
Boze jestem załamana .to są bardzo drogie badania ://
Kariotyp to nieprawidlowe chromosomy. Musza go zrobic oboje.
Koszt w invimed w Poznaniu 350 zl za osobe.
Trombofilia na testdna.pl ok 300 zl
Warto tez zrobic zespol antyfosfolipidowy kadriolipinowy igg igm koszt ok 100 zl. Robilam go na lutyckiej w Poznaniu. Do jakiego gin chodzisz?

Wiesz co ja jestem z Gorzowa i tutaj obskoczyłem chyba z 5 ginekologów w ciągu tych wszystkich 4 poronien , a do poznania jadę do lekarza : Slawoj Maciejewski .

Zobaczę najpierw co powie mi ten genetyk w Poznaniu ,co jeszcze muszę zrobić , jakie badania . O kariotypie słyszałam tylko tyle, ze powinnam go zrobić w drugiej kolejności , a tromfobilia - co to takiego ? I co będzie wiadomo po tym badaniu ?
Boze , przepraszam , ale jestem zielona w tych badaniach . Po każdym poronieniu tylko słyszę : proszę starać się dalej , może będzie okej . Nikt nie potrafi mi pomoc i nikt mi nie powiedział co robić . Wszystkiego dowiaduje się na własna rękę .. słyszałam tylko tyle, ze badania macierzy są bardzo skuteczne i powinnam to zrobić w pierwszej kolejności bo to wiele wyjaśni .

Kariotyp to nieprawidlowe chromosomy. Musza go zrobic oboje.
Koszt w invimed w Poznaniu 350 zl za osobe.
Trombofilia na testdna.pl ok 300 zl
Warto tez zrobic zespol antyfosfolipidowy kadriolipinowy igg igm koszt ok 100 zl. Robilam go na lutyckiej w Poznaniu. Do jakiego gin chodzisz?

W ciąży brałam acard na rozrzedzenie krwi i oczywiście luteinę

Klaudia_1992 nie slyszalam o tym gin. Mam nadzieje ze tym razem pomoze. Na Twoim miejscu starania bym odlozyla. A zajela sie badaniami. Trombofilia to moze wyjsc ze nie przyswajasz kwasu foliowego itd
Acard bardzo dobrze :) zbadaj homocysteine. Jak masz jakies pytania prosze bardzo. Mozesz sie nawet na priv odezwac :)

Cześć dziewczyny :)
Mam kilka pytań odnośnie oddania kosmowki zabezpieczonej w soli fizjologicznej do badan do genesis . Czy jest tu jakaś z was, która robiła badanie komórek macierzy?
Jestem po 4 poronieniach , w czwartek byłam łyżeczkowana, a w piątek zawiozłam materiał do Poznania . Teraz tak czy to badanie w 100% da mi pewność, ze kolejna ciąża zakończy się sukcesem ? Czy tylko wykluczy wady genetyczne w płodzie ? I dalej nie będę wiedziała na „czyn stoję”? Co mam dalej robić ?jakies kolejne badania ? Co sądzicie ? Umówiona jestem do genetyka , do poznania , na 05.06 , ale co dalej ? Nie ukrywam, ze powoli już tracę nadzieje, ze będę miała kiedyś dziecko bo przecież ile można ...
Witaj. Ja robiłam badania w genesis. Badanie nie powie Ci czy kolejna ciąża zakończy się sukcesem. Dowiesz się z niego czy dziecko było zdrowe czy miało wadę genetyczną (jeśli zdrowe to można szukać przyczyny poronień gdzieś indziej np. problemy immunologoczne lub z krzepnięciem u Ciebie). Ja jestem po 3 stratach. W Twojej sytuacji nie wahałabym się tylko zrobiła badania kariotypu sobie i partnerowi żeby sprawdzić czy nie jesteście nosicielami jakichś mutacji lub chorób. W Polsce po 2 poronieniach te badania są refundowane.

Witaj. Ja robiłam badania w genesis. Badanie nie powie Ci czy kolejna ciąża zakończy się sukcesem. Dowiesz się z niego czy dziecko było zdrowe czy miało wadę genetyczną (jeśli zdrowe to można szukać przyczyny poronień gdzieś indziej np. problemy immunologoczne lub z krzepnięciem u Ciebie). Ja jestem po 3 stratach. W Twojej sytuacji nie wahałabym się tylko zrobiła badania kariotypu sobie i partnerowi żeby sprawdzić czy nie jesteście nosicielami jakichś mutacji lub chorób. W Polsce po 2 poronieniach te badania są refundowane.
Tak już słyszałam ;) no to nic tylko trzeba działać :) za dwa tyg bd u gin to wezmę skierowanie na kariotyp , a potem reszta... dziękuje dziewczyny, fajnie ze tu jesteście ❤️

Chore było na pewno , ponieważ miałam bardzo duży pęcherz zoltkowy - co oznacza,ze dziecko miało wady genetyczne :/

reklama
Klaudia_1992 nie slyszalam o tym gin. Mam nadzieje ze tym razem pomoze. Na Twoim miejscu starania bym odlozyla. A zajela sie badaniami. Trombofilia to moze wyjsc ze nie przyswajasz kwasu foliowego itd
Acard bardzo dobrze :) zbadaj homocysteine. Jak masz jakies pytania prosze bardzo. Mozesz sie nawet na priv odezwac :)
Dobrze, tak zrobię ;* ale nie bd tego robić na własna rękę bo może ten gin mnie położy do centrum genetycznego i tam zrobi wszystko co potrzebne .

Do góry