reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

No właśnie, ale niby te badania macierzy wyjaśniają wszystko. Wykluczają bardzo dużo wad genetycznych .
A kariotyp to mi powie ? Co to jest za badanie ? I gdzie powinnam je zrobić ? A cena ?
Boze jestem załamana .to są bardzo drogie badania ://

reklama
No właśnie, ale niby te badania macierzy wyjaśniają wszystko. Wykluczają bardzo dużo wad genetycznych .
A kariotyp to mi powie ? Co to jest za badanie ? I gdzie powinnam je zrobić ? A cena ?
Boze jestem załamana .to są bardzo drogie badania ://
Kariotyp to nieprawidlowe chromosomy. Musza go zrobic oboje.
Koszt w invimed w Poznaniu 350 zl za osobe.
Trombofilia na testdna.pl ok 300 zl
Warto tez zrobic zespol antyfosfolipidowy kadriolipinowy igg igm koszt ok 100 zl. Robilam go na lutyckiej w Poznaniu. Do jakiego gin chodzisz?

Wiesz co ja jestem z Gorzowa i tutaj obskoczyłem chyba z 5 ginekologów w ciągu tych wszystkich 4 poronien , a do poznania jadę do lekarza : Slawoj Maciejewski .

Zobaczę najpierw co powie mi ten genetyk w Poznaniu ,co jeszcze muszę zrobić , jakie badania . O kariotypie słyszałam tylko tyle, ze powinnam go zrobić w drugiej kolejności , a tromfobilia - co to takiego ? I co będzie wiadomo po tym badaniu ?
Boze , przepraszam , ale jestem zielona w tych badaniach . Po każdym poronieniu tylko słyszę : proszę starać się dalej , może będzie okej . Nikt nie potrafi mi pomoc i nikt mi nie powiedział co robić . Wszystkiego dowiaduje się na własna rękę .. słyszałam tylko tyle, ze badania macierzy są bardzo skuteczne i powinnam to zrobić w pierwszej kolejności bo to wiele wyjaśni .

Kariotyp to nieprawidlowe chromosomy. Musza go zrobic oboje.
Koszt w invimed w Poznaniu 350 zl za osobe.
Trombofilia na testdna.pl ok 300 zl
Warto tez zrobic zespol antyfosfolipidowy kadriolipinowy igg igm koszt ok 100 zl. Robilam go na lutyckiej w Poznaniu. Do jakiego gin chodzisz?

W ciąży brałam acard na rozrzedzenie krwi i oczywiście luteinę

Klaudia_1992 nie slyszalam o tym gin. Mam nadzieje ze tym razem pomoze. Na Twoim miejscu starania bym odlozyla. A zajela sie badaniami. Trombofilia to moze wyjsc ze nie przyswajasz kwasu foliowego itd
Acard bardzo dobrze :) zbadaj homocysteine. Jak masz jakies pytania prosze bardzo. Mozesz sie nawet na priv odezwac :)

Cześć dziewczyny :)
Mam kilka pytań odnośnie oddania kosmowki zabezpieczonej w soli fizjologicznej do badan do genesis . Czy jest tu jakaś z was, która robiła badanie komórek macierzy?
Jestem po 4 poronieniach , w czwartek byłam łyżeczkowana, a w piątek zawiozłam materiał do Poznania . Teraz tak czy to badanie w 100% da mi pewność, ze kolejna ciąża zakończy się sukcesem ? Czy tylko wykluczy wady genetyczne w płodzie ? I dalej nie będę wiedziała na „czyn stoję”? Co mam dalej robić ?jakies kolejne badania ? Co sądzicie ? Umówiona jestem do genetyka , do poznania , na 05.06 , ale co dalej ? Nie ukrywam, ze powoli już tracę nadzieje, ze będę miała kiedyś dziecko bo przecież ile można ...
Witaj. Ja robiłam badania w genesis. Badanie nie powie Ci czy kolejna ciąża zakończy się sukcesem. Dowiesz się z niego czy dziecko było zdrowe czy miało wadę genetyczną (jeśli zdrowe to można szukać przyczyny poronień gdzieś indziej np. problemy immunologoczne lub z krzepnięciem u Ciebie). Ja jestem po 3 stratach. W Twojej sytuacji nie wahałabym się tylko zrobiła badania kariotypu sobie i partnerowi żeby sprawdzić czy nie jesteście nosicielami jakichś mutacji lub chorób. W Polsce po 2 poronieniach te badania są refundowane.

Witaj. Ja robiłam badania w genesis. Badanie nie powie Ci czy kolejna ciąża zakończy się sukcesem. Dowiesz się z niego czy dziecko było zdrowe czy miało wadę genetyczną (jeśli zdrowe to można szukać przyczyny poronień gdzieś indziej np. problemy immunologoczne lub z krzepnięciem u Ciebie). Ja jestem po 3 stratach. W Twojej sytuacji nie wahałabym się tylko zrobiła badania kariotypu sobie i partnerowi żeby sprawdzić czy nie jesteście nosicielami jakichś mutacji lub chorób. W Polsce po 2 poronieniach te badania są refundowane.
Tak już słyszałam ;) no to nic tylko trzeba działać :) za dwa tyg bd u gin to wezmę skierowanie na kariotyp , a potem reszta... dziękuje dziewczyny, fajnie ze tu jesteście ❤️

Chore było na pewno , ponieważ miałam bardzo duży pęcherz zoltkowy - co oznacza,ze dziecko miało wady genetyczne :/

reklama
Klaudia_1992 nie slyszalam o tym gin. Mam nadzieje ze tym razem pomoze. Na Twoim miejscu starania bym odlozyla. A zajela sie badaniami. Trombofilia to moze wyjsc ze nie przyswajasz kwasu foliowego itd
Acard bardzo dobrze :) zbadaj homocysteine. Jak masz jakies pytania prosze bardzo. Mozesz sie nawet na priv odezwac :)
Dobrze, tak zrobię ;* ale nie bd tego robić na własna rękę bo może ten gin mnie położy do centrum genetycznego i tam zrobi wszystko co potrzebne .

Do góry