××Ewela××
Fanka BB :)
Dziękuję zaraz poczytam
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję zaraz poczytam
I widzisz te Julki to wszystkie takie ruchliwe słodziaki. Mój starsZy też Julian. Fajnie że malutka tak za bratem przepada. U nas to samo. Młody jest bardzo za siostra a ona za nim. Ma 10 miesięcy i nauczył a się go wołać. Szuka go jak jest w przedszkolu i woła Jan albo mnian. Zależy jak jej się uda[emoji23] [emoji23]Tak, pamiętam że pisałaś że podejrzewaliście autyzm i mieliście się zdiagnozować w tym kierunku. I jak po badaniach, potwierdziło się podejrzenie?
My radzimy sobie całkiem dobrze, mój mąż pracuje na zmiany więc nie do końca jest tak że wszystko jest tylko na mojej głowie bo zależy jak on idzie do pracy czasem mam więc pomoc choć Julki nie można spuścić z oczu bo kombinuje przy małym, wrzuca mu zabawki do łóżeczka itp. No i chce go nosić i tulić ogólnie to od września dostała się do żłobka więc parę godzin do południa jej nie ma. Chociaż dopiero połowa września a ona już drugi raz chora więc siedzi w domu... W sobotę mamy chrzest Jasia więc mam nadzieję, że mała do tego czasu się wykuruje.
Próbuj kochana, wierzę w to że Ci się uda [emoji11]Hej jesten po wizycie. Genetyk powiedzial ze 60 %na kolejne poronienie a mniej jak5%na wade u dziecka. Heparyna na refundacje.
Jest jeszcze obcja adopcji komorki jajowej albo PGD. Jak narazie bedziemy probowac naturalnie
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Kuźwa no co to za cholerstwo się do Ciebie przypałętało!!! Ja będę trzymać za Ciebie mocno kciuki żeby udało się naturalnie!!! Musi się w końcu udać i już!!![emoji8][emoji8][emoji8]Hej jesten po wizycie. Genetyk powiedzial ze 60 %na kolejne poronienie a mniej jak5%na wade u dziecka. Heparyna na refundacje.
Jest jeszcze obcja adopcji komorki jajowej albo PGD. Jak narazie bedziemy probowac naturalnie
Kochana to ta akurat dobre wiadomosci. Male szanse na urodzenie chorego dziecka. A z poronieniem idzie sobie poradzic czekaja mnie zastrzyki.Kuźwa no co to za cholerstwo się do Ciebie przypałętało!!! Ja będę trzymać za Ciebie mocno kciuki żeby udało się naturalnie!!! Musi się w końcu udać i już!!![emoji8][emoji8][emoji8]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Cieszę się, że jednak to nie autyzm. To bardzo dobra wiadomość a z opóźnieniem na pewno sobie poradzicie, tym bardziej że piszesz że już jest poprawa. Najważniejsze, że jest prawidłowo zdiagnozowany i dzięki temu na pewno ma dobraną najlepszą terapię. Trzymajcie się dzielnieI widzisz te Julki to wszystkie takie ruchliwe słodziaki. Mój starsZy też Julian. Fajnie że malutka tak za bratem przepada. U nas to samo. Młody jest bardzo za siostra a ona za nim. Ma 10 miesięcy i nauczył a się go wołać. Szuka go jak jest w przedszkolu i woła Jan albo mnian. Zależy jak jej się uda[emoji23] [emoji23]
Na szczęście diagnoza z autyzmem się nie potwierdziła. Robiliśmy EEG główki i nie wykazało zaburzeń typowych dla autyzmu. Zła.wiadomosc jest taka że ma opóźnienia w rozwoju. Juz od roku mamy terapie i jest duża poprawa. On ma coś w stylu zaburzeń SI tej całej integracji sensorycznej. Tak mi sie wydaje ze to tak na polski można przetłumaczyć aczkolwiek nie jestem pewna bo o tym w Polsce nie słysZałam a ciężko mi znaleźć tłumaczenia tych wszystkich medycznych wyrażeń. Do tego doszły nam problemu problemy z Kiss syndrom musieliśmy do osteopata jeździć. U czekają nas zajęcia z logopeda ale to dopiero jak pomoże terapia bo Julian przy obcych nie chce mówić i ciężko o ćwiczenia z logopeda. Udaje że nie rozumie i nawet słowa nie powie. A tak bardzo dobrze rozumie po niemiecku. Mówić w domu jednak nie chce . Tylko po polsku i jak mówimy jak coś się nazywa w obu językach to łapie tylko po polsku. No tak w skrócie co niego. Wiemy z czym problem u jak mu pomóc .
Udanej imprezy życzę Wam w sobotę
Ciężka sytuacja kochana dobrze ,ze wiesz już na czym stoisz.Przy odpowiednim dobraniu leków powinno być dobrze będę trzymała kciuki.Już wystarczajaco Cię spotkało teraz już tylko będzie dobrze.Hej jesten po wizycie. Genetyk powiedzial ze 60 %na kolejne poronienie a mniej jak5%na wade u dziecka. Heparyna na refundacje.