reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

To jak sie juz cos uda bedziemy się razem kłuć zastrzykami bo mnie to tez czeka [emoji4]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
O czyli nie bede sama. Ty masz za soba 1 poronienie? Z jakiego powodu bedziesz miala zastrzyki?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@InezkaK @mfifi04 no widzę, że obie w takiej samej sytuacji. No tak obie jesteście po więcej niż jednej stracie z tego co pamiętam. Ja ogólnie nie to, że boję się igieł ale nie lubię jak Mi je wybijają. Jak to robią to muszę patrzeć w drugą stronę. Ogólnie Ja mam bardzo cienkie żyły i ze Mną jest zawsze problem. Parę lat temu miałam wycinane migdałki. No i piguły próbowały Mi przed zabiegiem wstrzyknąć jakiś antybiotyk bo bez tego nie można było podejść do zabiegu. Tyle razy próbowały w tylu miejscach, że w końcu Im odjechałam bo już miałam dosyć tego kłócia. W końcu zawołały pigułe od noworodków i Ona dała radę

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

O czyli nie bede sama. Ty masz za soba 1 poronienie? Z jakiego powodu bedziesz miala zastrzyki?

Mam za soba trzy poronienia problem jest u mnie homozygota Pai1-G4 w momencie ciąży acard i heparyna bo tworza sie skrzepy i serduszko przestaje bić (dalej )źle przyswajam kwas foliowy i organizm odrzuca ciążę traktuje ja jak intruza wiec jeszcze sterydy ...

@InezkaK @mfifi04 no widzę, że obie w takiej samej sytuacji. No tak obie jesteście po więcej niż jednej stracie z tego co pamiętam. Ja ogólnie nie to, że boję się igieł ale nie lubię jak Mi je wybijają. Jak to robią to muszę patrzeć w drugą stronę. Ogólnie Ja mam bardzo cienkie żyły i ze Mną jest zawsze problem. Parę lat temu miałam wycinane migdałki. No i piguły próbowały Mi przed zabiegiem wstrzyknąć jakiś antybiotyk bo bez tego nie można było podejść do zabiegu. Tyle razy próbowały w tylu miejscach, że w końcu Im odjechałam bo już miałam dosyć tego kłócia. W końcu zawołały pigułe od noworodków i Ona dała radę

Ojej pigula od noworodkow[emoji58] czyli mnie rozumiesz igly mnie nie lubia[emoji58]ja ich zreszta tez

Ojej pigula od noworodkow[emoji58] czyli mnie rozumiesz igly mnie nie lubia[emoji58]ja ich zreszta tez

Dokładnie rozumiem Ciebie. Moja kuzynka ma cukrzycę i kłuje siebie 3razy dziennie. Jak jeszcze byłyśmy nastolatkami no to od czasu do czasu i Ja jej robiłam zastrzyki bo sama to mogła tylko w brzuch no ale w kółko w jedno miejsce nie można. To Ci powiem, że mimo iż ta igiełka taka malutka to miałam stracha, że jej krzywdę robię.

Kurna współczuję, że taką krętą drogę macie do tego szczęścia. Jak po tych wszystkich waszych przejściach na końcu tej drogi nie znajdziesz się gwiazda szczęścia. To Ja już z tym u góry sobie porozmawiam!!! Bo co On sobie myśli no!!!

Mam za soba trzy poronienia problem jest u mnie homozygota Pai1-G4 w momencie ciąży acard i heparyna bo tworza sie skrzepy i serduszko przestaje bić (dalej )źle przyswajam kwas foliowy i organizm odrzuca ciążę traktuje ja jak intruza wiec jeszcze sterydy ...

Czyli ty masz ta gorsza wersje. Ja mam hetero. Jaki kwas teraz bierzesz? Ja ogolnie odstawilam. Nie biore kwasu -skoro organizm go nie przyswaja. Chce zamowic metylowy-tylko z neta nigdy nie zamawialam. Zespol antyfosfolipidowy robilas?
To moje wyniki
1505210079-aaaaaa.jpeg

Dokładnie rozumiem Ciebie. Moja kuzynka ma cukrzycę i kłuje siebie 3razy dziennie. Jak jeszcze byłyśmy nastolatkami no to od czasu do czasu i Ja jej robiłam zastrzyki bo sama to mogła tylko w brzuch no ale w kółko w jedno miejsce nie można. To Ci powiem, że mimo iż ta igiełka taka malutka to miałam stracha, że jej krzywdę robię.

Kurna współczuję, że taką krętą drogę macie do tego szczęścia. Jak po tych wszystkich waszych przejściach na końcu tej drogi nie znajdziesz się gwiazda szczęścia. To Ja już z tym u góry sobie porozmawiam!!! Bo co On sobie myśli no!!!

No widzisz troche bardziej musimy sie postarac[emoji58] ale na koncu tej drogi napewno zaswieci slonce - wierze w to!!
A co u ciebie?

No widzisz troche bardziej musimy sie postarac[emoji58] ale na koncu tej drogi napewno zaswieci slonce - wierze w to!!
A co u ciebie?

Ja też w to wierzę!!![emoji6][emoji6][emoji6]nie ma innej opcji.

U Mnie ogólnie wszystko ok. Prócz tego, że mam problemy ze spaniem i czasami straszne bóle piersi. To tak poza tym narzekać nie mogę. No i tak jak wcześniej pisałam ten detektor tętna to dla Mnie coś wspaniałego. Bardzo Mnie to uspokaja. Czasami trzeba się naszukać serduszka bo maleństwo się tak kręci ale jak już je usłyszę to mordka Mi się cieszy. No i dorbne kopniaczki albo takie łaskotanie już czuję.

A piszecie o tych metylach. Ja np nie wiem czy mam u Mnie jest coś nie tak z tym czy nie. Ale tak zapobiegawczo mimo wszysyko biorę femibion. On właśnie ma metylowany kwas foliowy

reklama
@AnetaManiak trzymam kciuki za wizytę i daj znać po :) na pewno wszystko jest dobrze i skoro to już 16tydz to jest szansa że dowiecie się płci :) chyba że maluszek nie będzie chciał współpracować ;) moja córka tak długo sie nie chciała pokazać ;)
Zdrówka dla Ciebie, oby szybko gardło odpuściło.

@mfifi04 najważniejsze że wiesz na czym stoisz a tak jak Aneta pisze-zostaną Ci dobrane odpowiednie leki i jestem pewna że uda się szczęśliwie donosić ciążę.

@alunia87 dobrze że już plamienie ustało. Poobserwują Cię dzień lub dwa i na pewno zaraz będziesz w domu.

@Niecierpliwa1273 Skoro wyszła wada genetyczna to w kolejnej ciąży przysługują Ci bezpłatne badania prenatalne. Robiliście badania kariotypów? Myślę że jeśli to nie to warto zrobić, żeby sprawdzić czy trisomia 16 była przypadkowa czy może jesteście nosicielami jakiejś mutacji. To pozwoli ocenić ryzyko ewentualnej wady w kolejnych ciążach.
U mnie również przy jednej stracie przyczyną była wada genetyczna (ogólnie jestem po 3 poronieniach), nasze kariotypy są prawidłowe i genetyk stwierdził że wada u dziecka była wynikiem przypadku. Pół roku po tej stracie zaszłam w ciążę, z której mam zdrową córkę. Niecały miesiąc temu urodziłam kolejne dziecko-syn też jest zdrowy.

Do góry