reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

@90_natka wrocilismy juz Chorwacji bylismy tylko tydzien ale nadal jestesmy na urlopie [emoji12]
@Anetka u mnie dzisiaj 10ty dzien cyklu i od dwoch dni pokazuje dni plodne [emoji12]problem mialam z temperatura w Chorwacji bo byla caly czas 36.9 -37.01 dopiero od wczoraj jest 36.5

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka Kochane!!!

No Mnie niestety choróbsko dalej trzyma. Gardło przestało boleć za to katar koszmarny się pojawił. Mąż musi spać w drugim pokoju bo tak chrapie. A On bidny rano do pracy musi się wyspać. Teściowa przyjechała, bardzo dużo Mi pomaga także jest Okay[emoji6][emoji6][emoji6]

@InezkaK a który to już u Ciebie dzień cyklu???

@alunia87 będzie wszystko dobrze. Zobaczysz serduszko pięknie bijące u maleństwa!!!!

@90_natka no i zobacz, a już było zagrożenie, że za wcześnie urodzisz a tu jeszcze cisza. No ale w każdej chwili może się to zmienić. A byłaś już u Swoich lekarzy?????

@justys0702 a jak Ty się czujesz???

@xxEwelaxx też sądzę jak Natka, że to już pregnyl raczej na 100% nie jest. Kiedy powtórzysz test??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze nie wiem ale może jutro :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

No to prawda że jako tako nie przyśpiesza to porodu, moja położna też tak mówi :) ale sama aktywność fizyczna jest dobra podobno bo dzięki temu sam poród może być szybszy jak już się zacznie. Z tego co mi mówiła położna właśnie to jedynie udowodnione jest że seks może przyspieszać poród ale to i tak od ok 38 tc dopiero. Bo w nasieniu są jakieś tam substancje czy coś co wpływa na zmiękczanie i rozwieranie szyjki ale właśnie dopiero od ok 38 tc szyjka na te substancje robi się podatna.
To Ty masz jeszcze trochę do wizyty. To który to będzie wtedy tydzień? Co do ktg to myślę że może być tak że jak nic się nie będzie działo to może Cię nie wysłać. Bo na nfz niby dopiero po 40tc przysługuje jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Chociaż niektórzy lekarze dawają skierowanie z tego co słyszałam :)
Bede miala wtedy skonczony 37tc. Z seksem sie jeszcze tez wstrzymuje, bo ogolnie lekarz zakazal. Ale jak zaczne ten 38tydzien to napewno cos bede dzialac z Mezem, zarowno dla przyjemnosci jak i przyspieszenia porodu[emoji4]
Musze jeszcze przesledzic te cwiczenia co o nich pisalas[emoji4]

f2w3yx8d527fn6nf.png

@90_natka wrocilismy juz Chorwacji bylismy tylko tydzien ale nadal jestesmy na urlopie [emoji12]
@Anetka u mnie dzisiaj 10ty dzien cyklu i od dwoch dni pokazuje dni plodne [emoji12]problem mialam z temperatura w Chorwacji bo byla caly czas 36.9 -37.01 dopiero od wczoraj jest 36.5

Zmiana klimatu bardzo często wpływa na temperaturę i zaburza ją. Także ten cykl pewnie ciężko będzie tak 100% ocenić jeśli chodzi o temperaturę. Fajnie że jeszcze urlopujecie :) ale w Chorwacji to pewnie Wam raz dwa przeleciało i trzeba było wracać...

@justys0702 no to jak zakaz od lekarza to faktycznie nie ma co ryzykować, czekajcie cierpliwie z seksem :) u nas nie było zakazu w ostatnich tygodniach bo wszystko było ok jeśli chodzi o szyjkę itd.

Nic sie nie odzywalam, bo tak naprawde dopiero dzis znalazlam ginka, ktory nie jest na urlopie (jestem w malym miasteczku) albo nie przyjmuje na kase chorych. Ide na wizyte na godz 19.30 Mam nadzieje, ze zrobi jakies usg [emoji16] .
Moj holiday trwa jestem umeczona [emoji12] od kilku dni mam mdlosci wczoraj byly bardzo nasilone dzis jest lepiej. Piersi odpadaja [emoji12] z bolu szczegolnie w nocy. Napisze wieczorem co gin powiedzial .

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej czekamy na wiadomosci jak po wizycie ?

Witajcie Kochane,
Dawno się nie odzywałam ale w sobotę wróciliśmy z wakacji. Przez ten czas obiecałam sobie nie myśleć o dniach plodnych, staraniach i innych. Chciałam oczyścić głowę. Starania rozpoczęliśmy od dziś.
@Ewela no bardzo dobrze ten cień cienia rokuje :-) :)
@aneta zdrówka, polecam na ten katar inhalacje z soli i wodę morską do nosa, potem porządnie wysmarać :wink:
@inezka oby ten cykl był szczęśliwy :biggrin2:
@justys @natka już tak niewiele zostało :-) :)
@SOMEONE jak po wizycie?
@Mama aniolka 80 niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Test spróbuj zrobić jeszcze przed terminem @ wybierz te bardziej czułe albo idź na betę ona najszybciej potwierdzi ciążę

reklama
Hej , po wizycie szybko pojechalam do tescia na ognisko wiec nie mialam czasu wczesniej wiec wrzucam foto teraz [emoji3]

1502143246-aaaaaa.jpeg

Jest pieknie bijace serduszko [emoji3] ma 3.5 mm [emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Super ze że jest wszystko dobrze :) teraz dużo odpoczywajcie i dbajcie o siebie :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry