Dziekuje za info napewno zerkne na stronke.. A wymaz na cytologie pewnie mi pobierze a na bakterie to jakis osobno musi byc? Tak dostalam antybiotyk i wlasnie tez tak myslalam ze jak jakaś bakteria to i tak juz jest wyleczone. Bakterie mialam w moczu i tez bedzie to wyleczone przez ten antybiotyk. Z tarczycy chcialam tylko tsh zbadac bo ft3 i ft4 koleżanka z laboratorium mi powiedziala ze gin mi tego nie odczyta. Ze to szczegolowe badania do endokrynologa.anik zakładam ze dostałaś antybiotyk to moze być tak ze wszytko wybił, jak bedziesz u ginekologa to go poproś żeby ci wymaz pobrał z szyjki w kierunku bakterii, a pozostałe zeczy to z krwi i moczu
reklama
hajmal
Fanka BB :)
Wymaz pobiera takim patyczkiem i to inna próbka, Ja to ft3 i ft4 robiłam wynik wychodził w normie, pokazywałam lekarzowi nie miał zastrzeżeń. Jak masz możliwość to idz do endo ale trzeba mieć skierowanie lub prywatnie, na skierowanie wysyła lekarz rodzinny i on zleca tylko tsh pozostałe zleca już edno lub robisz sama. U mnie do endo sie dostać to masakra a jak bym zaczęła chodzić prywatnie to by mi nie starczyło na życie badanie + wizyta. Oj trudne to wszytko
manki3
Trzymam kciuki zeby wszystko pieknie i zdrowo rosloTeraz mam 41, ale ogolnie mam dlugie cykle. Także dopiero dzisiaj mija mi 8dni od kiedy nie mam @. Narazie nie testuje bety zeby sie nie denerwowac, biore juz luteine i 2,11 mam wizytę- przed tym zrobie w poniedziałek bete zeby sprawdzić czy rośnie ok.
Ja mam dwoje dzieci i teraz trzecie niestety w 9 tygoniu stracilismy :/ wczesniej nie mialam problemow z donoszeniem ciaz, wiec byl to pierwszy raz (oby ostatni! ). Nie mieszkam w Pl i gin na skierowaniu wypisala mi badanie hist + kariotyp i w sumie nic wiecej. Badania krwi mialam swieze, ale np toxo nie sprawdzali. Dwa miesiace wczesniej i tak robilam kontrolna morfologie + hormony, wiec nie trzeba bylo tego ruszac.Tylko jakie ja mam badania porobic jak wg lekarzy jedno poronienie to nic takievo i dopiero po drugim kieruja na badania. Ja chce sobie mocz zbadac bo mialam bakterie i chce sie upewnic ze juz ich nie ma i tsh chce sobie zbadac. Wiecej nie zbadam mysle ze inne badania robi sie z wymazu szyjki a tego lekarz mi raczej nie zrobi. Ty cos badalas po poronieniu?
Teraz bym chetnie sprawdzila toxo, bo wczesniej nie mialam, i w sumie nie wiadomo, moze to bylo przycyzna :/ Bakteryjnej infekcji tez pewnie nie namierzymy teraz, bo o 3 tygodniach walki z zawalonymi zatokami musialam lyknac w koncu antybiotyk.
A i wczesniej pisalam, ze dokladnie po 4 tygodniach od lyzeczkowania dostalam @, bardza krotka i skapa i od @ do owulacji caly czas mialam lekko podbarwiony sluz, czasem lekko rozowy, czasem lekko brazowy... no martwilo mnie to (dalej martwi i w pn pojde z gin pogadac), ale o dziwo zaraz po owulacji wszelkie plamienie zniknelo. Takze mam nadzieje, ze do kolejnej @ juz nic dziwnego sie dziac nie bedzie
O ile @ bedzie, bo "uwazanie" ogolnie kiepsko nam idzie
Ehh to jest właśnie niesprawiedliwe.. to teraz czekasz na drugą @?Trzymam kciuki zeby wszystko pieknie i zdrowo roslo
Ja mam dwoje dzieci i teraz trzecie niestety w 9 tygoniu stracilismy :/ wczesniej nie mialam problemow z donoszeniem ciaz, wiec byl to pierwszy raz (oby ostatni! ). Nie mieszkam w Pl i gin na skierowaniu wypisala mi badanie hist + kariotyp i w sumie nic wiecej. Badania krwi mialam swieze, ale np toxo nie sprawdzali. Dwa miesiace wczesniej i tak robilam kontrolna morfologie + hormony, wiec nie trzeba bylo tego ruszac.
Teraz bym chetnie sprawdzila toxo, bo wczesniej nie mialam, i w sumie nie wiadomo, moze to bylo przycyzna :/ Bakteryjnej infekcji tez pewnie nie namierzymy teraz, bo o 3 tygodniach walki z zawalonymi zatokami musialam lyknac w koncu antybiotyk.
A i wczesniej pisalam, ze dokladnie po 4 tygodniach od lyzeczkowania dostalam @, bardza krotka i skapa i od @ do owulacji caly czas mialam lekko podbarwiony sluz, czasem lekko rozowy, czasem lekko brazowy... no martwilo mnie to (dalej martwi i w pn pojde z gin pogadac), ale o dziwo zaraz po owulacji wszelkie plamienie zniknelo. Takze mam nadzieje, ze do kolejnej @ juz nic dziwnego sie dziac nie bedzie
O ile @ bedzie, bo "uwazanie" ogolnie kiepsko nam idzie
manki3
Czekam, nie czekam... jakoś na połowę listopada termin kolejnej @ wypada, więc sporo czasu jeszcze zostało. Nie myślę o tym jakoś intensywnie teraz
Jeśli przed wiosną nam się nie uda, to zacznę sie martwić. Do tej pory na szczęście dłużej niż 3 miesiące starać się nie musieliśmy
Jeśli przed wiosną nam się nie uda, to zacznę sie martwić. Do tej pory na szczęście dłużej niż 3 miesiące starać się nie musieliśmy
patkaborn26
Początkująca w BB
Cześć dziewczyny:-) nie było mnie pare dni a tu tyle wiadomości rozmaryn zgadzam sie z Tobą- dzis jest ten szczególny dzien i ja tez wspominam swojego malego aniolka... Dodatkowo dziś mam dzień pełen emocji, bo o 19 mam wizytę, na którą czekam z niecierpliwością, póki co nie nastawiam się na nic, choć nie ukrywam, że bardzo bym chciała zobaczyć cos więcej :-)w poniedziałek robiłam kontrolne bhcg i wyszlo 1517, takze rosnie fajnie
I co? Juz po wizycie?Cześć dziewczyny:-) nie było mnie pare dni a tu tyle wiadomości rozmaryn zgadzam sie z Tobą- dzis jest ten szczególny dzien i ja tez wspominam swojego malego aniolka... Dodatkowo dziś mam dzień pełen emocji, bo o 19 mam wizytę, na którą czekam z niecierpliwością, póki co nie nastawiam się na nic, choć nie ukrywam, że bardzo bym chciała zobaczyć cos więcej :-)w poniedziałek robiłam kontrolne bhcg i wyszlo 1517, takze rosnie fajnie
patkaborn26
Początkująca w BB
Tak :-) wciaz nie moge uwierzyc ale widzieliśmy piękny pęcherzyk, który lekarz ocenił na 4 tydz., chodz zgodnie z om to 6 tydz. i 3 dzień(ciesze się z takiego wyniku bo jednak pomiar temperatury i obserwacje mnie nie zawiodly jeśli chodzi o zblizony termin owulacji:-)- 22.11 mamy ponowne badanie i wówczas powinno być widoczne serduszko :-)
reklama
To cudownie super gratuluje teraz odpoczywaj a dzidzius bedzie rosnal termin na lipiec?Tak :-) wciaz nie moge uwierzyc ale widzieliśmy piękny pęcherzyk, który lekarz ocenił na 4 tydz., chodz zgodnie z om to 6 tydz. i 3 dzień(ciesze się z takiego wyniku bo jednak pomiar temperatury i obserwacje mnie nie zawiodly jeśli chodzi o zblizony termin owulacji:-)- 22.11 mamy ponowne badanie i wówczas powinno być widoczne serduszko :-)