reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

MANKI wydaje mi się ze nie masz co panikować po poronieniu hormony jeszcze buzują i moze dlatego śluz ewentualnie może też jakaś bakteria się przypałętała?? kup sobie tantum rosa do podmywania kub kapsułki z kwasu mlekowego na odbudowę flory bakteryjnej. no i oczywiście powiedz o tm na kontroli.

lux to szybko wszystko gotowe masz:) super:) ja dopiero tydz temu wózek odebrałam no i jeszcze te kosmetyki.. ech niezorganizowana jestem.. Natanek juz duży chłopak:) ale ten czas leci:)
Taka mam nadzieje, ze to jeszcze nie do konca wyregulowane hormony. Infekcji bakteryjnej nie podejrzewalam, ale tez nigdy nie mialam, za to z drozdzowymi troche sie nacierpialam. Bakteryjne z tego co wiem mozna "wywachac"? A zapach jest normalny, "kwasno-mleczny" :p

Ja jestem tydZien po zabiegu i plamienia mi juz przeszly.. Wiec nie wem co sie dzieje.. A ciazy nie bierzesz pod uwage? Ja dopiero po @ mam sie wstawic na wizycie.. Ja bym wlasnie nie chciala czekac tych 3 msc, choc wiem ze jest ryzyko ale jesli bedzie wszystko ok to vym chciala spróbować.. Bedzie to bedzie a nie to nie.. Zobaczymy.. Ja na twoim miejscu bym tez probowala tym bardziej ze masz zgode gina.. Moj mi powiedzial ze ok 3 msc przerwy ale jesli zajde sZybciej to tez sie nic nie stanie tylko ze moze sie to powtorzyc.. Ale moze a nie musi.. Nie u wszystkich jest tak samo..

Ciazy nie podejrzewam, tzn nie zeby nie bylo opcji, ale bym sie mocno zdziwila, bo uwazalismy ;) Poza tym teraz znowu mam owulacje, wiec na 99,9% to nie ciaza.
W sumie mam teraz takie wrazenie, ze po 3 ciazach, to juz nawet nie musze testu robic, bo od razu wyczuje co sie swieci :D

reklama
Manki3 ja tez tak mialam takie plamienia dziwne po zabiegu. Taki sluz z nitkami krwi zarówno w pierwszym cyklu po poronieniu jak i na poczatku ciazy. Lekarz mowil ze to normalne.

Bafinko ja juz prawie gotowa. Lozeczko na dniach przyjdzie ciuszki od dawna czekają wozek podklad na komode do przewijania zamowiony poduszka do karmienia tez czekam na przesylki już tylko. Dzis bylam jeszcze po czapeczki dla malej na wyjście ze szpitala. Po domku nie uznaje czegos takiego. Synek nie nosil corka tez nie musi :)

We wtorek bylam w szpitalu na zaplanowaniu porodu w szpitalu. Wypelnilam wszystkie dokumenty i ustaliliśmy z lekarzem ze jezeli nie urodze do terminu 30.11.2016 to mam sie zglosic na badania do szpitala i będziemy wywoływać. Znam to juz z synem. Z moja cukrzyca i iloscia insuliny ktora wstrzykuje sobie nie mozemy dluzej czekac. Zrobili mi tez dokladne usg z przeplywami. Wszystko ladnie pieknie w pepowinie i glowce corki tez. Waga idealnie po srodku ma juz 2606 g. Rozwinieta praktycznie co do dnia z om:) ulzylo mi :) czyli jeszcze troche ponad 4 tyg o witamy córeczkę na świecie:)

Uff :)
W ktorym cyklu po lyzeczkowaniu zaszlas w ciaze? :)

Beti przyrost idealny :) będzie wszystko dobrze, zobaczysz :):)

Witam nowe Aniołkowe Mamusie.. [*][*]

Bafinko 9 już niedługo! tak niewiele dzieli Was od spotkania z Malutką :) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :*
U nas wszystko dobrze, Julka rośnie, zrobiła się bardzo kontaktowa i generalnie wszędzie jej pełno :) ja z kolei chyba wpadam w jakąś chandrę jesienno-zimową. Muszę też chyba do gina się przejść na jakąś kontrolę bo cykle mam poświrowane na maxa (no, chyba że to mój termometr potrzebuje nowej baterii ;)), wydaje mi się, że z tymi moimi wcześniejszymi problemami, PCO, stymulacje cyklu itd to teraz nie mam zbytnio szans na "normalne" cykle. tym bardziej, że jeszcze karmię Julkę.

Aneta Ty też już prawie na finiszu :) jak ten czas leci...

Lux wow :) to Wy już prawie przygotowani na przyjście Małego na świat :)

hej kobietki widzę tu zmianę warty:) bardzo mi przykro z powodu waszych strat:( nigdy nie zdawałam sobie sprawy ze tak dużo kobiet to spotyka:( pocieszenie jedyne jest takie że z czasem każdej z nas się udaje co widać po naszych suwaczkach:)

ja wczoraj miałam wizyte szyjka rozwarcie 1 cm ale jeszcze twarda w piątek KTG w poniedziałek i piątek wizyta no i 9 cc:) juz sie nie mogę doczekać spotkania z moją księżniczką:)

a jak nasze małe fasolki??? hajmal beti jak się czujecie??

chciejko co u ciebie??

natka kamkaz jak wasze pociechy??

lux aneta rozmaryn a jak was? wszystko już gotowe dla maluchów?? mi tylko chemia dla maluszka została jutro właśnie do rossmana idę i juz gotowa na wszystko:)
Bafinko dziękuję że pytasz :-)
U nas odpukać dobrze, choć ostatnio nocki mamy koszmarne. Albo piotrek obudzi się ok 1 w.nocy i.do 5 nie śpi, albo tak jak wczoraj obudził się o 4.14 i chce sie bawić. Zasnął dopiero.ok 8 rano i pospał 2 godziny.
Mój mężczyzna siada sam, ostatnio zaczął sam wstawać i powoli szykuje się na tuptanie. Za rączkę ładnie już chodzi. Ale zębów jak nie było tak.nie ma :-)

To moj przystojniak :-)
1477605760351.jpg
1477605786157.jpg
1477605812200.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477605760351.jpg
    1477605760351.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 413
  • 1477605786157.jpg
    1477605786157.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 412
  • 1477605812200.jpg
    1477605812200.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 411
Kamkaz o zęby się nie martw. Znam dzieciaczki co dopiero na pierwsze urodziny miały po jednym ząbku lub wogulę. Faktycznie przystojniaczek Piotruś :)
Ze snem zaraz też się unormuje, kwestja czasu i cierpliwości.
Moja panna ma dwa latka i to co niedawno wyrabiała nie mieściło się w głowie, a tu do miesiąca po skończeniu dwóch lat mała zrobiła się spokojniejsza, mniej płacze, nie ucieka, bardziej przytula i więcej mówi :)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Anetka już nie długo :)
Kamkaz śliczny chłopczyk :)
Ja jestem tydZien po zabiegu i plamienia mi juz przeszly.. Wiec nie wem co sie dzieje.. A ciazy nie bierzesz pod uwage? Ja dopiero po @ mam sie wstawic na wizycie.. Ja bym wlasnie nie chciala czekac tych 3 msc, choc wiem ze jest ryzyko ale jesli bedzie wszystko ok to vym chciala spróbować.. Bedzie to bedzie a nie to nie..
przykro mi :(
mówią ze rana po łyżeczkowaniu musi sie dobrze zagoić, dlatego trzeba odczekać, po @ jak sie wszytko wyłuszczy to lekarz zobaczy czy jest już ok, ja poszłam na kontrole po @ i lekarz mówił że sie ładnie odbudowało a po 2@ mówił ze nie widać śladu po poprzedniej ciąży. poczekaj to nie długo :) i trzymaj sie dzielnie
Lekarze mi mówili żeby poczekać do października, prawie poczekałam no i jest dzidzia jeszcze jej nie widać na usg, myśle ze dobrze sie stało ze nie zaszłam wcześniej bo miała bym jedno zmartwienie więcej.

Bafinka Dostałam luteine i mogę pić melise bo bardzo sie denerwuję , bardzo sie oszczędzam. Na następną wizytę mam iść 8 listopada.

Lux myślę ze coś znajdziesz fajnego jest tyle łóżeczek a w ikei widziałam fajne organizery do łózeczka

Dziękujęoby wszystko bylo pomyslnie- narazie poziom bhcg rosnie wiec oby tak zostalo i wszystko rozwijalo sie dobrze do czerwca ja tez mam hashimoto i do tego pcos, w międzyczasie po tym czerwcowym poronieniu wyszla mi w badaniach ureaplasma.. takze chyba wszystko bylo nastawione przeciwko mnie :-( ale poki co badania wychodzą ok, dlatego po cichutku mam nadzieję ze tym razem bedzie dobrze a moze tym razem bedziesz miec super niespodzianke i fasolka przyjdzie szybciej niz myslisz :-)
który masz dzień cyklu

reklama
Teraz mam 41, ale ogolnie mam dlugie cykle. Także dopiero dzisiaj mija mi 8dni od kiedy nie mam @. Narazie nie testuje bety zeby sie nie denerwowac, biore juz luteine i 2,11 mam wizytę- przed tym zrobie w poniedziałek bete zeby sprawdzić czy rośnie ok.

Do góry