Martyska30
Fanka BB :)
Ja mam pakiet w medicoverze i płace 98 zl miesięcznie A tam robią dużo badan i gdyby nie to to wydawanym majatek[emoji53]...miałam 5 poronien wczesnych i na nfz za duzo nie zrobilam[emoji53]Witam nowe dziewczyny.
Martyska z tymi badaniami to niestety takie są realia. Nie każdemu przysługują badania bezpłatnie (bo np. diagnostyka niepłodności jest refundowana dopiero po 2 czy 3 stracie-nie pamiętam), nie każda ma np pakiety medyczne wykupione, no i wreszcie nie każde badania w ogóle są refudnowane (np wit D jak chce się zbadać to trzeba zapłacić). My przykładowo badania kariotypów mieliśmy bezpłatne, ale już badanie genetyczne dziecka po stracie musieliśmy opłacić z własnej kieszeni bo badania materiału z poronienia nie są refudnowane. Także ciesz się, że Ty nie musiałaś za większość płacić ja też dużo miałam refudnowane ale te kilka które robiłam prywatnie i tak kupę kasy pociągnęło bo samo bad genetyczne naszej Małgosi ponad 1000zl kosztowało. Ale zależało nam na potwierdzeniu czy przypuszczenia dotyczące przyczyny poronienia sprawdzą się.
Beti ale Ci dobrze majówka nad morzem!
Byłaś na tej becie?
Pozdrawiam wszystkie
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom