reklama
aneta_ck
Fanka BB :)
Beti, ja po IUI będziesz brała żelazny zestaw leków czy dalej na tym samym? Zrobiłas jakies badania?
Aneta.ck, gdzie Twój suwaczek?
Witam Resztę Dziewcząt
Jak przejdę pierwszy trymestr to usiade na kompie i wstawię suwaczek i zdjecia maluszka. Teraz caly czas na tel siedzę i od 3 tyg zadnego zdjęcia wrzucić nie moge. Dzis mam 10 + 0. Rozpoczynamy 11 tydz
aneta_ck
Witajcie:-)
Doris, witaj na innym wątku.
Jestem tu od niedawna, chciałabym dołączyć do starających się.
W zeszłym roku dwa razy obumarła nam ciąża, 22 sierpnia i 13 grudnia. Za mną sporo badań, dużo przede mną, choć gin dał już zielone światło, że możemy się starać. Ale nadal bardzo się boję. Z tego co wiem, mam być na Clexane, Acardzie i sterydzie, do tego Femibion, wit. D (bo mam spory niedobór) i na razie mam Thyrozol (nadczynność i Graves-Basedow). Ale zobaczymy jak będzie.
Trzymam kciuki za Was wszystkie i witam się serdecznie :-)
Witaj &&& za pomyślne starania
Martyska30
Metformina na podwyzszona insuline...Witaj Martyśka :-)
A na co jest metformina?
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
kamkaz
Ja przed ciążą brałam metformaks na obniżenie cukru w organizmie ponieważ mam pcos i to ponoć też ma wpływ na organizm.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry Kochane :-) Jak się dziś czujecie?
Zastanawiam się na tą insuliną. Bo to nie to samo co poziom glukozy na czczo i po obciążeniu, prawda?
Ja jestem niestety otyła. I przy pierwszym obumarciu lekarz na IP sugerował mi (dosyć chamsko), że to na pewno przez to ile ważę, ciąża obumarła. Jednakże glukoza na czczo i po obciążeniu piękna, książkowa, w normie. PCOS też nie mam. Nie chcę szukać przeszkód tam gdzie ich nie ma. Aczkolwiek, może zrobić dla pewności badanie dot. tej insuliny? Ono jest normalnie z krwi (będę w sobotę robić badania kontrolne tarczycy, wit. D) czy bardziej specjalistyczne?
Zastanawiam się na tą insuliną. Bo to nie to samo co poziom glukozy na czczo i po obciążeniu, prawda?
Ja jestem niestety otyła. I przy pierwszym obumarciu lekarz na IP sugerował mi (dosyć chamsko), że to na pewno przez to ile ważę, ciąża obumarła. Jednakże glukoza na czczo i po obciążeniu piękna, książkowa, w normie. PCOS też nie mam. Nie chcę szukać przeszkód tam gdzie ich nie ma. Aczkolwiek, może zrobić dla pewności badanie dot. tej insuliny? Ono jest normalnie z krwi (będę w sobotę robić badania kontrolne tarczycy, wit. D) czy bardziej specjalistyczne?
Martyska30
Insulina to co innego jak glukoza... najlepiej zrobić krzywa cukrzycowa cZyli glukoze i insuline na czczo i wypić glukoze i wtedy pobrać krew po godZinie i dwóch...wtedy wyniki sa pewne i widać co się dZieje. ..ja też malutka nie jestem[emoji53]Dzień dobry Kochane :-) Jak się dziś czujecie?
Glukozę miałam robioną na czczo i z obciążeniem po godzinie i dwóch,. Ale insuliny nigdy.
Może na początek zrobić chociaż samą insulinę, widziałam że u nas 41 zł kosztuje. Nie chcę zwariować i robić nagle wszystkie badania, które Wy robicie, bo może ja też coś mam nie tak. Po drugie idzie zbankrutować :-)
Na razie muszę skontrolować tarczycę i witaminki. Reszta musi poczekać :-)
Może na początek zrobić chociaż samą insulinę, widziałam że u nas 41 zł kosztuje. Nie chcę zwariować i robić nagle wszystkie badania, które Wy robicie, bo może ja też coś mam nie tak. Po drugie idzie zbankrutować :-)
Martyska30
To sama insuline na czczo zrób...A witaminki jakie będziesz robiła? Powi wam szczerze ze jak widzę jakie wy kwoty płacicie za badania to masakra[emoji53] Ja mam mnóstwo badań A zapłaciłam tylko 330 zl za mutacje MtHFR...Glukozę miałam robioną na czczo i z obciążeniem po godzinie i dwóch,. Ale insuliny nigdy.
reklama
Witam nowe dziewczyny.
Martyska z tymi badaniami to niestety takie są realia. Nie każdemu przysługują badania bezpłatnie (bo np. diagnostyka niepłodności jest refundowana dopiero po 2 czy 3 stracie-nie pamiętam), nie każda ma np pakiety medyczne wykupione, no i wreszcie nie każde badania w ogóle są refudnowane (np wit D jak chce się zbadać to trzeba zapłacić). My przykładowo badania kariotypów mieliśmy bezpłatne, ale już badanie genetyczne dziecka po stracie musieliśmy opłacić z własnej kieszeni bo badania materiału z poronienia nie są refudnowane. Także ciesz się, że Ty nie musiałaś za większość płacić ja też dużo miałam refudnowane ale te kilka które robiłam prywatnie i tak kupę kasy pociągnęło bo samo bad genetyczne naszej Małgosi ponad 1000zl kosztowało. Ale zależało nam na potwierdzeniu czy przypuszczenia dotyczące przyczyny poronienia sprawdzą się.
Beti ale Ci dobrze majówka nad morzem!
Byłaś na tej becie?
Pozdrawiam wszystkie
Martyska z tymi badaniami to niestety takie są realia. Nie każdemu przysługują badania bezpłatnie (bo np. diagnostyka niepłodności jest refundowana dopiero po 2 czy 3 stracie-nie pamiętam), nie każda ma np pakiety medyczne wykupione, no i wreszcie nie każde badania w ogóle są refudnowane (np wit D jak chce się zbadać to trzeba zapłacić). My przykładowo badania kariotypów mieliśmy bezpłatne, ale już badanie genetyczne dziecka po stracie musieliśmy opłacić z własnej kieszeni bo badania materiału z poronienia nie są refudnowane. Także ciesz się, że Ty nie musiałaś za większość płacić ja też dużo miałam refudnowane ale te kilka które robiłam prywatnie i tak kupę kasy pociągnęło bo samo bad genetyczne naszej Małgosi ponad 1000zl kosztowało. Ale zależało nam na potwierdzeniu czy przypuszczenia dotyczące przyczyny poronienia sprawdzą się.
Beti ale Ci dobrze majówka nad morzem!
Byłaś na tej becie?
Pozdrawiam wszystkie