reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny- ja na sekundę tylko.. moje dzieci przekochane.. (chociaż Stelka daje czadu buntując się i rządząc ;p). Max jest tak grzeczny i bezproblemowy że czasami patrzę się na niego ze zdziwieniem i nie mogę uwierzyć.. ogromnie pogodne dzieci :) to moja nagroda za wcześniejsze przejścia.
U nas wszystko w porządku.. działamy tutaj w Sydney. Wracamy z końcem marca :)
IMG_1218.jpg
życzę Wam wszystkim takiej nagrody...

p.s sama ogarniam maluchy bez pomocy + gotowanie+ sprzątanie.. da radę ;)

Załączniki

• IMG_1218.jpg
    IMG_1218.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 135
reklama
Dziewczyny- ja na sekundę tylko.. moje dzieci przekochane.. (chociaż Stelka daje czadu buntując się i rządząc ;p). Max jest tak grzeczny i bezproblemowy że czasami patrzę się na niego ze zdziwieniem i nie mogę uwierzyć.. ogromnie pogodne dzieci :) to moja nagroda za wcześniejsze przejścia.
U nas wszystko w porządku.. działamy tutaj w Sydney. Wracamy z końcem marca :)
Zobacz załącznik 718942
życzę Wam wszystkim takiej nagrody...

p.s sama ogarniam maluchy bez pomocy + gotowanie+ sprzątanie.. da radę ;)

Cuuuuudowne masz dzieciaczki no i Ty cholernie dzielna babka jesteś. 2 dzieci i to małych, do tego w innym kraju no i ogarnięcie całego domu to nie lada wyzwanie. No ale jak widać można dać radę. Ucałuj dzieciaczki od forumowych cioć i trzymaj się dzielnie. No i w miarę możliwości odzywaj się czasem do nas :)

Jasne! szczerze mówiąc mam trochę czasu 'wolnego'- ale zazwyczaj jak już mam czas dla siebie to leżę i patrzę tępo w tv:-p:sorry:Serce mi rośnie dziewczyny jak widzę informacje o kolejnych nowych dzieciaczkach naszych forumowiczek. Oczywiście jest też druga strona medalu bo ciągle pojawiają się nowe smutne historię. Jednak to forum daje nadzieję, jest kopalnią wiedzy i doświadczeń. Ściskamy mocno i życzymy udanego weekendu!

Hej kochane!

Doris tak bardzo cieszę się Twoja ciąża!:)

Martoocha- śliczne te Twoje maluszki, a Ty dzielna mama :) super ze Wam się układa

Rurcia- Mała jest cudna i jaka już duża i sprawna, brawo! Wykończony pomnik Haneczki śliczny jeśli to dobre słowo :*****

Ja mam dobre wieści :) w czwartek poznaliśmy płeć dzidzi :D będę miała córeczkę :) pełnia szczęścia!
Teraz tylko byle do końcówki kwietnia...
W piątek natomiast świętowaliśmy roczek Maćka :)
Ten czas leci tak szybko...

Załączniki

• 1447625619428.jpg
    1447625619428.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 81
Hej kochane!

Doris tak bardzo cieszę się Twoja ciąża!:)

Martoocha- śliczne te Twoje maluszki, a Ty dzielna mama :) super ze Wam się układa

Rurcia- Mała jest cudna i jaka już duża i sprawna, brawo! Wykończony pomnik Haneczki śliczny jeśli to dobre słowo :*****

Ja mam dobre wieści :) w czwartek poznaliśmy płeć dzidzi :D będę miała córeczkę :) pełnia szczęścia!
Teraz tylko byle do końcówki kwietnia...
W piątek natomiast świętowaliśmy roczek Maćka :)
Ten czas leci tak szybko...

Kochana gratuluję córeczki :) teraz najprzyjemniejsza z rzeczy czyli wybieranie imienia no i wyprawka.
Może i mnie będzie dane poznać płeć swojego dziecka. Bo jeśli nie teraz to już pewnie dopiero na porodówce się dowiemy
A dla Maćka wszystkiego najlepszego z okazji Jego pierwszego roku życia:)

Hej:) u mnie nadal wszystko ok. 2 tyg temu byłam u lekarza na usg i było wszystko w porządku. Zobaczyłam to upragnione serduszko. NIestety L4 nie dostałam bo wg niego jest za wcześnie. Ja pracuje w sklepie chemicznym 6 dni w tyg po 8-10 godzin. oczywiście muszę się spinać po drabinie, przyjmować towary i dzwigać je na zaplecze. Powiedzcie mi jak moge przekonać mojego lekarza do tego l4 bo o zmianie stanowiska nie ma mowy. Czy Wy pracowałybyście w takich warunkach do 18 tyg tak jak to mój gin chce czy lepoiej zmienic lekarza? Wg terminu miesiączki w czwartek zacznie się 10 tydzień.

reklama
kasiunia ja nie miałam problemu z L4 ale ja chodzę prywatnie a wtedy lekarze są "milsi" myślę że jak najbardziej masz prawo oczekiwać że da ci zwolnienie tym bardziej że jedną ciążę straciłaś i jeszcze pracujesz fizycznie..powinien ci też dać zaświadczenie że jesteś w ciąży i puki co pracodawca jest zmuszony zmienić ci grafik tak żebyś nie pracowała dłużej niż 8 godz poza tym prawo pracy mówi że kobiety w ciązy nie mogą dźwigać.. wiec też się możesz na nie powołać...

Do góry