reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Miika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka - juz na swiecie
Karaiwina - 08 VIII 2014 -Lilka już na świecie
GalwayGirl - 21 X 2014 - juz na świecie
Madziorrek - 26 X 2014 Franiu - juz na świecie
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014 - juz na świecie
Carollina - 07 XI 2014 - juz na świecie
Anncka - 29 XI 2014 Maciuś - juz na świecie
Annte - 06 XI 2014 - Maja i Adaś juz na świecie
Malgonia - 16 XII 2014 Wojtuś juz na świecie
Gochson - 23.01.2015 - juz na świecie

Angelstw - 17.02.2015
Agaawa - 03.03.2015 synuś Piotruś
Rurka - 14.03.2015
Michalina
Martoocha

Prosze sie ładnie wpisywać :))

reklama
Ojeju:)

Ja szukałam i nie znalazłam, ale mamy juz dużo cudów.

Proszę mnie wpisać na 15 sierpnia, bo ja przez tego tableta nie umie nic zrobić.

Dzięki agawko, aż się serce raduje jak się patrzy na tą listę:)

No to ja zacznę listę staraczek mimo że do moich starań jeszcze dużo czasu :)

Anncka - wrzesień/październik 2015

Kamkaz a o jakiej dokładnie bakterii mowa?

Dokładnie nic nie wiem, jutro się wszystkiego dowiem bo dzisiaj z tych nerwów to zapytałam tylko o jedną rzecz, a mianowicie o to, czy ta bakteria mogłaby być przyczyną śmierci mojej córeczki no i niestety tak i to bardzo duże prawdopodobieńtwo.

Ania Kropla jeśli się coś dowiem to oczywiście napiszę. Jeśli nie uda mi się napisać zaraz po lekarzu to napewno wieczorem jak wrócę z pracy

Agaawa możesz mnie do listy staraczek dopisać, jednak nasze starania rozpoczną się po zabiciu tego świństwa ze mnie

Ostatnia edycja:
a ja mam jakiś pochrzaniony cykl... spodziewałam sie ze będzie bezowulacyjny ale taraz sama nie wiem.. najpierw zaraz po @ chyba w 7dc mega śluz płodny potem spokuj a teraz w sobotę i niedziele(ok22dc) pobolewały mnie piersi a mnie z reguły nie bolą ( chyba że jestem w ciąży albo biorę hormony a nic z tych rzeczy..) no i w poniedziałek znów dziwny śluz nitki rozciągliwego w mlecznym i rzadkim...( przepraszam za dosłowność) i jak tu sie nie obserwować skoro takie cuda sie ze mną dzieją?? w walentynki wychodzi 28dc ale nie wiem czy jest sens testować bo załóżmy że przy wym weekendzie była owu bo piersi pobolewały.. to i tak nic nie wykaże bo za wcześnie.. ach zgłupiałam...

lista stataczek proszę uzupełniajcie info bo nie wszystko pamiętam a nie chce w błąd wprowadzać...

Anncka - wrzesień/październik 2015

bafinka marzec2015
ewikewik
kwiatuszek
ewel
doris
chciejka
magda uk

Kamkaz przykro mi, bo na pewno była to trudna do przyjęcia wiadomość... ale z drugiej strony, może z czasem będzie Ci łatwiej, znasz przyczynę straty, wiesz co zaleczyć, żeby to się nie powtórzyło i mam nadzieję, że dzięki temu w kolejnej ciąży będziesz spokojniejsza. Daj znać co lekarka powiedziała. I przede wszystkim spokojnie :tak:

Bafinko a może piersi pobolewały już po owu? Myślę, że jeśli podejrzewasz, że owu była to może faktycznie warto ten test w 28 dc zrobić. Test nie jest przecież drogi, a może już coś pokaże jeśli się udało :-) jak masz możliwość to kup ten bardziej czuły test - 10mIU/ml, są m.in. w tesco i kauflandzie, one często (choć nie u każdej osoby) wcześniej pokazują bledziochy niż te apteczne. Ja zawsze najpierw te robiłam (kosztują koło 5 zł/szt), a jak na tych był bledzioch to kupowałam apteczny i dopiero beta. Trzymam kciuki &&&& mam nadzieję, że jednak owu Was zaskoczyła i się pojawiła :tak:

Dziś piszę z kompa, więc aktualizuję listę :-) dopisujcie się :-)

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Carollina - 07 XI 2014 - juz na świecie Anncka - 29 XI 2014 Maciuś - juz na świecie

Angelstw - 17.02.2015
Rurka - 14.03.2015
Michalina
Martoocha
Natka - 09.08.2015
Ania - 15.08.2015
Colly
Ania_kropla
Izka
Magda

Kamkaz przykro mi, bo na pewno była to trudna do przyjęcia wiadomość... ale z drugiej strony, może z czasem będzie Ci łatwiej, znasz przyczynę straty, wiesz co zaleczyć, żeby to się nie powtórzyło i mam nadzieję, że dzięki temu w kolejnej ciąży będziesz spokojniejsza. Daj znać co lekarka powiedziała. I przede wszystkim spokojnie :tak:
Dziś piszę z kompa, więc aktualizuję listę :-) dopisujcie się :-)

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Carollina - 07 XI 2014 - juz na świecie Anncka - 29 XI 2014 Maciuś - juz na świecie

Angelstw - 17.02.2015
Rurka - 14.03.2015
Michalina
Martoocha
Natka - 09.08.2015
Ania - 15.08.2015
Colly
Ania_kropla
Izka
Magda

Oj przeżyłam to i to bardzo mocno. Ciężko mi się z tym pogodzić. Z jednej strony cholernie się martwię, ale z drugiej strony muszę to wyleczyć, by w kolejnej ciąży nie doszło to takiej samej sytuacji. Bardzo chętnie wpisałabym się do listy staraczek, jednak pisze z telefonu i nie mam takiej możliwość, Gdyby któraś miała taką możliwość mnie wpisać to byłabym baaardzo wdzięczna.

Dziś byłam u lekarza no i dostałam dwa antybiotyki. Oczywiście powiedziałam o tym, że zaczęliśmy starania no i zrobiła mi usg. Endometrium wygląda tak, jakby było po owulacji i jeden jajnik to samo, jednak w drugim jest pęcherzyk więc w nim raczej nie. Dla pewności kazała zrobić od razu wynik progesteronu i zobaczyć. Jeśli owulki nie było to antybiotyk mam brać od dziś, ale jak owulka była to musimy czekać do nowego cyklu. Tak więc dziś ok 13 powinny być wyniki.
Najbardziej denerwuje się tym, skąd te bakterie się pojawiły. moja lekarka stwierdziła, ze są dwie opcje, albo wdarła sie infekcja albo mam niedrożne jelito i to mnie bardzo denerwuję.

natka sama nie wiem.. ja z natury nie mam owu więc bym była mega zdziwiona gdyby pojawiła się sama bez tabletek i do tego to dopiero 2 cykl po...;( boje sie ze coś jest nie tak pobolewa mnie podbrzusze tak jakby ciągnie prawa str tam gdzie miałam ciąze pozamaciczną boję się zeby historia się nie powtórzyła.. próbuję się nie nakręcać... ale objawy mogą być znaczące...

Kurcze ja też tabletowa jestem :p w domu wieczorkiem jak znajdę chwilkę to dopiszę.

Czuję się fatalnie. Nie wiedziałam, że aż tak się da. Mój żołądek nie chce współpracować. Póki co dziś bez wymiotów ale takie mam nudności, że boję się gdzieś dalej od toalety odchodzić. Czuję się jak bym ostro zaimprezowała. No normalnie ryczeć się chce. Aż mi się odechciewa tej ciąży. Pretensje mam do całego świata. Głodna jestem ale boje się cokolwiek przełknąć. Kilogram mniej już mam. Eeeech...

reklama
Do góry