reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ja tez jestem antysmoczkowa, ale jednak kupie jeden, tak w razie czarnej godziny, w sensie nie chcialabym uzywac, ale gdybym byla w czarnej dupie to to zrobie:-D

U nas dzis pada, a my idziemy na wesele....nie mam sie w co ubrac...

reklama
Dziewczyny czy wy w 5-6 tygodniu mialyscie bole brzucha? chociaz nie wiem czy to mozna bolem nazwac... poprostu czuje ze cos mi sie tam robi, nie jest tak jak na miesiaczke, nie jest tez to bol... sama nie wiem jak to nazwac...delikatne ciagniecie..? moze cos w tym stylu

no to sie troche uspokoilam... w tamtej ciazy mialam bol i zle sie to skonczylo, ale teraz to inne uczucie, stresuje sie bo nie jestem w domu tylko w sklepie az do poniedzialku wiec nie mam tu lekarza ani nic bo to mala wies...

Lekarze pozwalają na Nospę i nie ma przeciwwskazań teoretycznie, ale ma ona działanie rozkurczowe. Moja kumpela leżała kilka razy w szpitalu w ciąży i dostawała mnóstwo kroplówek z nospy - dzidzia ma problemy z kurczeniem mięśni. Może dziewczyny niech się wypowiedzą,bardziej doświadczone są.

onatoma

ciągnięcie w pierwszym trymestrze to normalny objaw
najpierw dzidziol się zagnieżdża, potem macica się zaczyna rozciągać....

to co się w nas teraz dzieje to istna rewolucja i chyba dziwne by było jakby miała być bezobjawowa:) Moim zdaniem póki nie ma plamień a bóle nie są silne nie do wytrzymania - wszystko jest w porządku:)
a nospa? moja gin mówi że można gdy nie da się wytrzymać.... ale starać się unikać bo po co się faszerować:) no chyba że nie ma wyjścia;)

będzie dobrze:)

My z S. wzięłiśmy się za porządki i ożyłam - umyłam 5 okien nawet, ale tak na spokojnie, bez szału więc nic mi nie będzie;) S zwojował łazienkę i sypialnię, odkurzył wszędzie.... Ja dokańczam kuchnię i podłogi mopem przejadę - będzie finito:)

Myszko - dzięki za info nt smoczków:) może i masz rację, sama nie wiem.... w sumie się nad tym nie zastanawiałam:p jeszcze czas...

Ja brałam nospę i niestety nie udało się utrzymać. Nie chcę mówić, że to przez nospę, bo nie znam się na tym. Pewnie nie zaszkodziła,ale na wszelki wypadek, tak jak pisze Nanu - nie będę się faszerować i Tobie nie polecam :)

reklama
Do góry