reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

ja już w domciu, s coś bierze więc posłałam go pod kołderkę z teraflu.
Dla siebie w aptece dostałam od Pani syrop na trawienie, który można stosować w ciąży. Zażyłam dawkę,zobaczymy...

reklama
Danutaski dobrze ze już w domku jesteście , a poródu współczuję, dobrze ze juz po, chociaż dla mnie to dziwne że pozwolili na rozerwanie szyjki, no i ja też miałąm wymrażaną nadżerkę:szok::no:

MamoAniołeczkaNatali przykro że Was to spotkało,
[*] dla Twojej Natalki

Zapominajko precz z bólami

Gazy, skąd ja to znam,:zawstydzona/y: a myślałam ze to tylko mnie się tyczy, ja piłam trochę rumianku
Byłam z chłopcami na zawodach, tomek zajął 1sze miejsce, ale jestem dumna , a antek zajął 8 ale biegł z 5latkami, niezłych mam chłopaków. Moze mnie być teraz trochę mniej bo przyjechała siostra M, i śpi w pokoju gdzie jest komp a ona lubi spać długo no i nie lubię pisać jak ktoś mi stoi za placami. Brzuch mnie dzisiaj już nie kłuje, wczoraj było apogeum rzyganka, byle do wizyty.
pozdrawiam

Danutaski,
gratuluję jeszcze raz i cieszę się razem z Tobą , że największe szczęście masz już przy sobie ;-)

No niestety, większość porodów odbywa się właśnie w ten sposób, tylko każda z nas ma inną wrażliwość na ból i inaczej to opisuje. Taka jest prawda...
Ja też pierwsze dziecko rodziłam tak długo, też na początku bez postępu, byłam łyżeczkowana, miałam duży krwotok, potem zastrzyki w szpitalu (omal nie transfuzja)...Dlatego uważam że tylko kobiety są stworzone do rodzenia dzieci i tylko one potrafią przez to wszystko przejść...

Najważniejsze że już po wszystkim , teraz ciesz się każdą chwilą z dzieckiem:biggrin2:
No i napisz czy Nina podobna do tej z USG ;-)

A a propos gazów:

Moja Lidia ostatnio wzdymała się ostatnio dość mocno no i po wizycie pediatry zakupiłam jej Esputicon(pochodna Espumisamu) Czytałam wcześniej w necie że na niektóre maleństwa ten lek działa wręcz odwrotnie. Dzieci jeszcze bardziej prężą się, płaczą itp. No i chyba na Lidię też tak zadziałał. Na szczęście szybko odstawiłam a po rozmowie z miłym farmaceutą zakupiłam herbatkę z kopru i melisę ...dla siebie. One szybko przenikają do pokarmu, dobrze na nas oby dwie wpływają i faktycznie...po wzdęciach ani śladu.

Lenka gratki dla chlopcow zwlaszcza dla mlodszego;-)

Nanu a sprawdzalas tempke czy Ci nie skoczyla? Wez ciepla kapiel, ubierz skarpety i pod kolderke smigaj z mlekiem z miodem, nie daj sie chorobsku :*

U mnie na planie zrobienia placka sie skonczylo, przytrenowalam oko a eM zrobil i wlaczyl za jakies 40 minut juz bedzie :-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki, dzisiaj nie dam rady Was narobić. Postaram się jutro doczytać.
U nas weekend minął szybko choć leniwie. Wczoraj troszkę połaziliśmy i strasznie bolały mnie plecy. Ale wyciągnęłam męża i szwagierkę do kfc- pojadłam stripsów i byłam wniebowzięta :-) Odkąd pani doktor powiedziała że mam się bardziej oszczędzać mam w domu jak pączek w maśle.Ale troszkę się cieszę że mąż chodzi do pracy to troszkę odpocznę od tej troski. Świnek już dobrze-wczoraj byliśmy na ostatnim zastrzyku. Czekam aż się ranka dobrze zagoi i umyję gościa bo jest cały zielony od antybiotyku którym miał spryskiwaną szyjkę. Apetyt i humor mu dopisują więc jestem szczęśliwa. W środę mamy tylko podejść na kontrolę rany ale już bez zabiegów i zastrzyków.
Moja mała kluseczka coraz bardziej pokazuje swoją obecność ;-) O ile do niedawna czułam tylko delikatne smyranie i to najczęściej podczas wypoczynku tak teraz potrafi mi nieźle przywalić przy obiedzie czy podczas spaceru.
Dzisiaj zamówiliśmy pojazd dla naszego maleństwa, już się nie mogę doczekać przesyłki (kolor 5):
WÓZEK 4w1 X-TRALL 2012+PARASOL+ GRATISY!!! (2621696141) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przed weekendem zaryzykowałam i zamówiłam sukienkę na wesele ;-) mam nadzieję że się z dzidziem zmieścimy.
Przepraszam, że tylko o sobie ale jutro jak nadrobię Wasze wypowiedzi to się wypowiem. Zmykam coś wszamać bo kiszki zaczynają marsza grać. Buziaki lasencje!

reklama
Do góry