reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Gatto dzieki za wykres:)
Widze ze mialas spadki tempki wiec sie juz calkiem nie martwie i nie analizuje:)

Tymczasem goscie rodzicow naszli i siedzimy:) smiesznie byc jedyna niepijaca:p

Myszko twoj suwak tez daje czadu:)
Elka ani sie obejrzysz i wstawisz nam tu swoj suwaczek:)

My dopiero co wrocilismy i spadam do lozka, bo jestem zmeczona. Dobranoc!!

Ja mimo choroby wynurzyłam się z domu - poszliśmy z przyjaciółmi do kina, a potem na kolację, z okazji moich niedługich urodzin. To właśnie oni dowiedzieli się pierwsi,że jestem w ciąży i Nanu - też śmiesznie było być niepijącą. Mam nadzieję, że niedługo też będę odmawiać alkoholu tak jak Ty :)

Magda 3mam za to kciuki na maxa! &&&&&&&&&&&

Wstalam kochane,nie wspominajac o tym ze jak zwykle miedzy 5 a 6 tez wstaje bo zegar biologiczny kaze mi szukac kibelka...
No ale teraz sie juz wyspalam,w dodatku mialam piekny sen... urodzilam piekna zdrowa dziewczynke,byla taka malutka.... miala ciemne wloski i ciemne oczka,byla mega grzeczna i uwielbiala ssac cyca... sen byl dlugi,dzien po dniu jak uczylam sie nia zajmowac itp.... mmm....
Jedyna dziwna rzecz to nie pamietam porodu,ale nie to ze zapomnialam co sie snilo tylko w snie bylo tak ze ktoregos ranka obudzilam sie juz bez brzucha a obok w lozeczku lezala malutka dziewczynka. Pytalam sie S,kieddy to sie stalo? A on:nie pamietasz? Przeciez wiozlem cie wczoraj do szpitala.....
A ja nic - tabula rasa:p

Teraz mykam robic kawke i ide kociaki nakarmic:)
Reszta spi:p. Widac kto pil a kto nie:D

Aaa... no i tempka stopien w gore wiec tak widocznie ma byc!:D buziaki kochane moje!
Szkoda ze nie mozemy sie razem teraz na kawce spotkac:p

cześć śpiochy, witam się niedzielnie przy kubku inki z mlekiem. Małżonek jeszcze śpi i pewnie przed południem nie wstanie.
Nanu rozumiem doskonale jak się czułaś w drinkującym towarzystwie, miałam to samo jak pojechaliśmy powiedzieć rodzicom. Ale z tego powodu to ja mogę być abstynentką do końca życia ;-) Teraz jak pojedziemy do rodziców (moi i eMka mieszkają 5 minut spacerkiem od siebie) to najchętniej wsadziliby mnie w złotą klatkę i podawali jedzenie na patyku.Dlatego nie mam siły zbyt długo u nich siedzieć. W domu jak jestem sama nikt mi nie patrzy na talerz ile i jak często jem. Tam by mnie nieźle utuczyli. Wczoraj kupiliśmy z A. rolmopsy śledziowe i jednego takiego zjadłam na kolację. Zdążyłam powiedzieć że Wojtek nie będzie tym smakiem zachwycony i tak mnie zemdliło że śledź wylądował w ubikacji. Synuś zaczyna pokazywać co mu smakuje a co nie;-)
U mnie od jutra do piątku nie będzie gazu bo jest jakaś naprawa instalacji w całym bloku. Teraz siedzę i wymyślam obiady na cały tydzień. W razie czego mam brata blisko to mogę lecieć podgotować coś ale i tak do dupy. Dobrze, że ciepłą wodę mam z rury a nie z junkersa jak w ostatnim mieszkaniu bo to by była lipa.
Spokojnej niedzieli kochaniutkie i ładniejszej pogody niż u mnie

Nanu fajny sen :) a mi się przypomniało że śniło mi się usg połówkowe i pani doktor powiedziała że dziewczynka jednak. I tak się w tym śnie śmiałam że się obudziłam :-D a co do kibelka to mam chyba zapalenie pęcherza, boli jak cholera (chyba to pęcherz bo pierwszy raz w życiu). Kupiłam wczoraj 100% sok żurawinowy i tak się leczę. Muszę czekać do wizyty bo sama nie chcę nic brać. W badaniu ogólnym moczu niby wyszły jakieś leukocyty i nabłonki- nigdy wcześniej osadów nie było. Wiem, że w ciąży to normalne ale mam nadzieję że żurawina pomoże. Nie chce leków i takich dosyć biorę.

Ostatnia edycja:
Czesc lalunie :-)

Nanu ciesz sie chwila, a i przypomnialo mi sie z tymi golebiami na balkonie...to chyba byly znajome zapitego bocka :-p

Marta ja gdy gotuje na kilka dni w przod robie gulasz, mielone, piersi z kurczaka, meksyk...a potem mieszam kazdego dnia cos, gdy ma sie powtorzyc cos to zmieniam surowki, ziemniaki polecilabym kupic puree, makaron sojowy itp, to co mozna w mikrofalii ewentualnie odgrzac. Chyba, ze wpadniesz to pozycze Ci kuchenke elektryczna dwupalnikowa ;-)

reklama
Do góry