reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Myszko macie tę Zdrowaśkę jak w banku.

Ja dopiero zaczynam kompletować ciążową garderobę. Do tej pory chodziłam w starych ciuchach ale koszulki już mi się przykrótkie porobiły. I jakiś ciepły rozpinany sweterek bym chciała który na początku będzie mógł zastąpić mi kurtkę.

reklama
Myszka zapominajka miałam to samo.... u mnie długo nie było widać brzuszka ciążowego... dopiero około 26 tygodnia można było dostrzec ze jestem w ogóle w ciąży... ale od początku zakładałam spodnie ciążowe i leginsy bo dostawałam spazmy jak czułam ze brzuch jest uciśnięty... w samochodze podkładałam poduszkę żeby pasy nie przyciskały brzucha...

Lena
a u ciebie który to tydzień? Nie musi być ciążowa. Ja byłam na weselu w 4 miesiacu ciaży i miałam na sobie taki krój sukienki:
http://bi.gazeta.pl/im/7/7834/z7834277X,Dzinsowa-sukienka-HM.jpg
Czyli odcinana pod biustem i falbaniasta na dole (dokładnie moja jest plisowana) Sukienka jak każda inna i nie kojarzyła się nikomu z ciążą a ja miałam swobodę :tak:

Martus
ponawiam prośbę Myszki! Pomódl się za nasze przyszłe i obecna fasolki zeby zdrowo się rozwijały!

Nanu
witaj!! :*

No i niedziela... zaraz idziemy na jakieś zakupy i bedziemy się obijać caaaaały dzień... :-)

mnie też bardzo szybko w poprzedniej ciąży brzuszek urósł.... 23042012.jpg to ostatnie zdjęcie jakie mam - z 13 tc....

koleżanka w tym samym czasie w ciąży w 6 miesiacu miała dużo mniejszy.....

Dzięki dziewczyny. Do tej pory myślałam, że brzuchowa fobia dotyczy tylko mnie. Nawet zasanawiałam się, czy to nie przesada jakaś i dowód niezrównoważenia psychicznego :-D

Nanu spory brzusio miałaś :tak:

Fifka fajna ta sukieneczka :-) taka i na wesele i na codzien :-)
Kurcze podrzucili mi wczoraj na chwile Mala zakatarzona i juz czuje ze mnie bierze... eM ja zaraz odprowadzil, zebym mogla spokojnie polezec czy pospac, ale wystarczylo zeby cos zlapac. Po ostatnim ataku to obchodza sie ze mna jak z jajkiem ;-)

O ła... Nanu no to faktycznie miała brzucha! A to mój z 23 tygodnia... pod bluzką nie było go praktycznie widać... i z 13 tygodnia :-D
Brzuszek3.JPGbrzuszek6.JPG

Zapominajka hahaha nie... dużo dziewczyn ma takie "niezrównoważenie psychiczne" :-D

Myszko
moja jest straszkę bardziej strojna więc nie bardzo na co dzień... ale na jakieś niekoniecznie oficjalne wyjście czemu nie :-D i nie był to niepotrzebny zakup bo i teraz mogę w niej śmigać bez ciąży :tak:
Oj ty uważaj na siebie z tymi chorobami....

Ostatnia edycja:
dzień dobry :)

piękna pogoda się u nas zrobiła - za chwile jedziemy pospacerować po lesie...

poczytywałam wasze dyskusje dymkowe i szczerze nie zazdroszczę wam... to wymaga nie lada siły woli aby rzucić palenie. mnie ten nałóg ominął ale moja przyjaciółka potwornie cierpiała w ciąży nie mogąc palić... ale była twarda :-).
a co do ciuchów na czas ciąży to w poprzedniej zakupiłam dwie pary spodni i teraz jedne jak znalazł... drugie na jesień i zimę będą ok, ale muszę kupić ze dwie luźne bluzki bo w pracy bym chętnie się pomaskowała do końca pierwszego trymestru...

miłej niedzieli dziewczyny!

reklama
Do góry