reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marta jest zblizony...buscopan, ktorego nie chcieli mi podac ze wzgledu na brak testow na ciezarnych...ale na dzieciach od lat 6 juz testowali...bzdura wpadajaca w paranoje...
No nic dzis piatek, wiec wszystko pracuje jak chce...no i ginek byl i owszem ale do 11, a nie jak zawsze do 14.
Musze czekac do poniedzialku, na ryzowce i sloiczkach dla niemowlat...
Na poprawe humoru kupilam bodziaki, zjem obiad i poloze sie spac;-)

reklama
Myszko buscopan nie jest lekiem podobnym.Działa podobnie ale to zupełnie inna substancja czynna i ja jako farmaceuta w życiu bym tego nie poleciła ciężarnej ani sama nie wzięła. Butylobromek hioscyny jest substancją bardzo silnie działającą i w aptece trzyma się ją pod kluczem. Do niedawna u nas scopolan można było kupić bez recepty, teraz nawet małe opakowanie jest na receptę. Jakiś czas temu pojawił się na rynku buscopan dostępny od ręki, ciekawe jak długo jeszcze.

hej dziewczęta

danutaski a będziesz miała jeszcze usg robione przed porodem? żeby ocenić, jak Ninka leży? Twoje skurcze są może przepowiadające, pojawiają się 2-3 tyg przed porodem.. najlepiej ocenić, co się dzieje biorąc ciepły prysznic-jeśli to przepowiadające, to się wyciszą, a jeśli porodowe-nasilą

myszka widzę, że suwaczek się pojawił-super :)

lenka to się narobiłaś, na pewno ktoś pomoże Ci w zjedzeniu tych dobroci ;)

zapominajka jak samopoczucie?

Marta ja tylko mowie co lekarz powiedzial. Mam nospe, a dostawa w drodze wiec poki co jakos musze sobie radzic. Juz nagotowalam ryzowki, jem malymi porcjami i poki co nic sie nie dzieje. Jak bedzie mozliwosc tylko pozbycie sie wora to go wywale i tyle. Nie bede sie nad nim rozczulac. Wczoraj pomogla ciepla kapiel z mieta, wiec w razie co bede sie sama ratowac z pomoca kochanego koteffka;-), bo na medykow to tu widac jak mozna polegac.
Zastanawiam sie co z witaminami, bo z tego mojego jedzenia to zbyt wiele ich nie ma.
Wczoraj zjalam brzoskwinie, banana, ten nieszczesny placek i wieczorem wypilam sok...i co moglo mi zaszkodzic? Aha i kanapki z zoltym serem kolo 20.

Kicia to bylo kruche ciasto
Ja myslalam nad tym zoltym serem, bo jest dosc tlusty...ale juz dzis go nie tknelam. Zastanawia mnie jak z kefirem czy moge go pic, bo bardzo lubie kefirek z buleczka lub bagietka, bez zadnych dodatkow

dzień dobry :-)

strasznie ostatnio się dużo dzieje... ani chwili wytchnienia i dla Was, ale teraz korzystam z ostatnich minut "wolności"...

Myszko - mam nadzieję, ze taka przygoda nie będzie Ci się przydarzać często... trzymam za Was kciuki...
Danutaski - wydaje mi się, że lepiej zadzwonić i spytać... nieco to intrygujące ale gdybym była w Twojej skórze pewnie bym rozmyślała co to i też niepokoiła...

i byłam w środę u lekarza - maleństwo rośnie ma już 20 mm i pięknie się poruszało - aż się wzruszyłam...
a dziś mam podły nastrój bo od rana nie mam żadnych objawów... ani mdłości, ani głodu, wrócił apetyt i piersi prawie nie bolą i cała jestem w niepokoju... uczucie wiecznego kaca giganta nie było fajne ale dawało mi ułudę że jest ok a teraz... a dziś wchodzimy w 10 tydzień... jak tak będzie przez cały weekend to chyba pójdę niech sprawdzą... za dużo lęku...

i pogoda paskudna...
więc ślę wam uśmiech :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny co tam u was? Ja mam taką "kotłownie" spraw że normalnie nie mam na nic czasu i siły... :-(

Co tam się działo przez ostatnie dwa dni? Niby starałam się was czytać na bieżąco ale coś mogło mi umknąć...

reklama
Do góry