reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Motylku pokaż tę kieckę!!!
Gratuluję. Myślę, że to jakiś znak :-D

Kaso wizytę mam 12 września ok 16

Marta z kredytami teraz ciężko, niestety realną zdolność kredytową dostaje mało kto...

Serwery w firmie padły i mam problem, żeby pracować:dry:

reklama
Marta ja przewertowałam skład prenatal'u i tam jodu nie ma.. kwas foliowy jest i żelazo i jeszcze wiele innych ale jodu brak (prenatal clasic)

Ani@k pytałam bo w internecie znalazłam info że teraz jest wzbogacony jodem. Dzięki ale i tak kupiłam Elevit pronatal.

Cześć kochana,
słyszałam że teraz ogólnie ciężko dostać kredyt na dobrych warunkach.
Ja osobiście polecam Deutsche Bank- ja mam tam kredyt walutowy (EUR).
Jak badałam rynek rok temu, to oni mieli najlepsze oferty + zaufany bank oparty na najbardziej stabilnej gospodarce świata:cool2:

Marta z kredytami teraz ciężko, niestety realną zdolność kredytową dostaje mało kto...
:dry:

Wiecie dziewczyny to zależy kto czego oczekuje, na jakie mieszkanie liczy i w jakim mieście. U nas w Bydgoszczy kupiliśmy 3 pokoje w bloku, trochę ponad 56m2 za 194.000zł.Na więcej nie liczyliśmy. Brałam kredyt w kwietniu i nie było żadnego problemu ze zdolnością. Otrzymaliśmy pozytywne decyzje z kilku banków i wybieraliśmy najlepszą ofertę. Problem z doradcą brata jest taki, że ona z marszu poleca najdroższe kredyty i nie mówi o innych bankach. Oni np nie mają za bardzo kasy na uruchomienie kredytu i koszty początkowe. Powiedziała im że nie da się ich w ratę wciągnąć a jeden z banków ma taką opcję. Taksę notarialną podała im 3,5 razy taką jaką my zapłaciliśmy i wmawia im, że taniej się nie da. A nam doradca z tego samego biura załatwiała. Po prostu babsko pod siebie wszystko robi. Ja mojej doradcy ufam i jestem zadowolona ze współpracy z nią dlatego postanowiłam pomóc bratu i mu ją przedstawić :)

My z mężem też rozglądamy się za kredytem, bo chcemy kupić dom. Walutowy udziel tylko, wspomniany wcześniej,Deutsche Bank. Jedyne "ale" to 12 000 zł dochodu! Przynajmniej w Warszawie :/

Na mieszkanie podobno dobre warunki są w PKO BP. Niestety wszędzie raty o wiele wyższe niż w tamtym roku. Dowiedzieliśmy się w banku, że nawet kredyt w tamtym roku w grudniu miałby lepsze warunki niż teraz.

Teraz są o wiele gorsze warunki aby otrzymać kredyt.. dzięki Bogu my braliśmy dokładnie rok temu, wtedy były mniejsze progi.
Kredyt na 450 tyś PLN. walutowy w EUR- Płacę ratę ok. 1900-2000 miesięcznie (z ubezpieczeniem mieszkania całego).

Zapominajka pokażę Wam zdjęcia ze ślubu :tak: bo zdjęcie samej kiecki to już nie będzie to :-D zwykła prosta młodzieżowa, taką jak chciałam :* i trafiłam na przeceną z 239,99 na 79,99 to brałam bez zastanowienia :tak:

Ładna przecena:-D A kiedy to weselicho? Bo nie lubię długo czekać.

Laski powiedzcie mi szczerze, czy jeśli pójdę do gina jutro 5 tydzień + ok 2 dni to już coś w ogóle zobaczy?

Zapominajka weselicho jest w tą sobotę! to wstawię coś w niedzielę wieczorem jak wrócimy z poprawin :-D sukienka ładna, prosta ma bardzo fajny materiał więc pewnie dlatego taka droga była, ale przymierzałam podobną w ZARA i była po 169 zł a różnią się tylko kilkoma szczegółami :) mi wykazało na USG w okolicach 3 tygodnia więc pewnie będzie coś widać ! :)

reklama
Witajcie dziewczynki
nie doczytałam niestety wróciłam wczoraj od teściów byliśmy na dożynkach fajnie było mamy mięcho z dzika dziś będziemy je dopiekać bo dostaliśmy wczoraj na wpół surowe nie przepiekł się do końca ,ale warto było pojechać był góralski zespół przyśpiewki zabawne i konkursy myśleliśmy czy nie zostać na zabawie ,ale M miał jeszcze w domu coś do zrobienia na drugi dzień do pracy i odjeachaliśmy wcześniej.
Pozdrawiam
Zapominajka - na pewno będzie pęcherzyk ,a może nawet serduszko będzie widać zależy od bety właśnie tak jak dziewczyny piszą u mnie w 4-5 nie było nic widać jeszcze ,ale moja ciąża była słabiutka na pewno i dlatego.

Do góry