Nana85 nie ma co sobie wyrzucać, że się za dużo czyta. Nie ma normy, ile czytania, ile płakania, a ile śmiania czy jeszcze innych "metod" jest potrzebnych, aby sobie poradzić po tym co się stało. Każdy organizm reaguje inaczej, jeżeli czujesz wewnętrzną potrzebę zrobienia czegoś, to nie ma co z tym walczyć. Każda z nas jest inna i musi znaleźć własną drogę ;-)
A co do gziki, większość osób uważa to za "kiepski" obiad, ja za to kocham takie danie więc witaj w klubie!
_Ewcik_ witaj kochana, zapalam
[*] dla Twojego Aniołka. Każda z nas miewała lepsze i gorsze dni, tutaj warto zostać bo wspieramy siebie nawzajem i zawsze można napisać co leży na serduchu. Co do lekarza, powtórzę to samo co już dziewczynki przede mną - to co Ci powiedział, potraktuj z przymrużeniem oka i idź do kogoś innego. To że endometrium ma 4mm wcale nie oznacza, że będziesz długo czekała na @. Ja miewałam cykle 28-35 dniowe przed ciążą (odstawiłam tabletki antykoncepcyjne które brałam kilka lat i stąd podejrzewam rozchwianie cykli). Po zabiegu, @ dostałam po 42 dniach. Cykl ten był bezowulacyjny, a endometrium było też cienkie. Często cykle po zabiegu są bezowulacyjne, @ która przychodzi może być krótka, jeżeli endometrium nie urośnie zbyt grube. Nie martw się na zapas i spokojnie poczekaj - przyjmuje się, że po zabiegu @ powinna wystąpić w przedziale 2-6 tygodni, jeżeli jednak nie wystąpi w przeciągu 8 tygodni, wtedy należy zgłosić się do lekarza. Mi lekarze kazali czekać na 3 @ po zabiegu i wtedy zacząć się starać, jednak my zaczęliśmy wcześniej bo po dwóch @, a zaszłam w drugą ciążę w drugim cyklu starań, czyli łącznie w czwartym cyklu po zabiegu. Lekarze często każą czekać te 3 cykle aby kobieta "doszła do siebie" psychicznie. Każda z nas ma jednak inny poziom gotowości, którego nie idzie "ująć w normy" więc to jest wg mnie zawsze sprawa indywidualna. Ty jednak na chwilę obecną musisz poczekać na pierwszą @, ale nie wyliczaj każdego dnia "czy przyjdzie dzisiaj" bo możesz sobie tylko zrobić zbyt duże parcie psychiczne. Nie martw się na zapas i uzbrój w odrobinę cierpliwości, a możne się okazać że @ przyjdzie wcześniej niż się będziesz tego spodziewać!
MartOocha super przygoda !!
Jak miewają się sprawy z Twoim cyklem? Mierzysz tempkę czy odpuściłaś sobie?
Lenka21 mniam mniam przyślij mi kawałek
Ani@k a jak Kochana Twoje samopoczucie? Widzę że cykl powoli bliża się ku końcowi, jakie plany? Masz zamiar testować czy czekasz do konkretnego dnia cyklu?
Nanulika jeżeli kupiłaś niedrogo testy i masz na zużycie kilka w ciągu miesiąca, ja na Twoim miejscu zaczęłabym 10 dnia cyklu. Zasady prawidłowego wykonania testów owu są takie, że powinny być wykonywane codziennie o stałej porze, nie z moczu porannego, ale też na ok 2 godziny przed testem nie powinno się przyjmować zbyt dużo płynów, aby za bardzo nie rozrzedzić moczu. Ja robiłam testy owu o godzinie 18tej, gdzieś dwie godzinki po obiadku, do jedzonka zawsze piłam aby zaspokoić pragnienie, a po obiedzie ograniczałam ilość płynów. Tak wykonany test opisywałam sobie którego dnia cyklu został wykonany, i potem porównywałam z testem zrobionym dnia następnego. Jaśniejsza kreseczka oznacza że owu nie nastąpi w przeciągu 24-36h od wykonania testu, ale przed owu, z dnia na dzień krese4czka powinna być coraz ciemniejsza.
Myszka2829 trzymam kciuki za Twoją wizytę &&&&&&&&&&&