reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ciasto wygląda przepysznie:tak:
Zjadłoby się :-D

witam się nieśmiało..

od jakiegoś czasu podczytuję Wasz wątek i co prawda u mnie na staranka jeszcze za wcześnie, bo jestem dopiero miesiąc po #, ale postanowiłam wpaść i się przywitać ;)
może dzięki Wam nabiorę optymizmu, że się uda i już, bo widzę, że wiele z Was jest ponownie w ciąży-gratuluję!
byłam ostatnio u gina na nfz, zeby mi dał skierowanie na toxo-zrobił mi pry okazji usg i mówi: jak dostaniesz /walił mi na TY/ @ za 2 miesiące lub 3 to będzie dobrze. endometrium cienizna, tylko 4mm.. potem obejrzał jajniki i mówi: o ja pierdziele, ale tragedia, jedno wielkie sito...

i po tej wizycie moje dobre myślenie runeło jak zamek z kart.. miałam nadzieję, że @ może we wrześniu przylezie, bo czas tak potwornie się dłuży, a ja już chciałabym się starać.. chyba pójdę we wrześniu do mojej ginki prwyatnie, żeby mi coś dała na wywołanie :(

pozdrawiam Was gorąco :)

Witaj!!!
Przykro mi z powodu Twojej straty.
Choć po tym co piszesz szybko bym gina zmieniła. Ten jakiś taki:baffled:

My już po obiadku i spacerku. Chłopaków wypchnęłam na mecz jakiejś regionalnej drużyny i mam wolną chwilę:-)

Lenka osz Ty, takiego smaka nam tu robić :-p
Ewka witaj :tak: zapalam światełko dla Twojego Aniołka (*) i powiem Ci, że samo przebywanie tutaj już siły i pozytywne nastawienie daje :-) A co do gina...to faktycznie koleś jakiś dziwny...Lepiej zmienić chyba, bo w depresję wpędzi...:oo2:
Zapominajko jak korzystasz z wolnej chwili? :)

Mój R wykąpał się i padł :baffled:..a ja bym najchętniej gdzieś wybyła :tak:

martooocha, zapominajka, nana dziękuję za możliwość dołączenia i miłe powitanie ;)

lenka wow, co to za ciacho?? a ja piję kawkę właśnie, z chęcią bym się poczęstowała :D

co do gina, to nie jest mój lekarz, poszłam na nfz tylko dlatego, że mieć skierowanie na toxo. A moja lekarka prywatna to dusza-człowiek.. muszę iść do niej jakoś we wrześniu..

możecie mi powiedzieć, jak długo czekałyście na @ po łyżeczkowaniu? ten lekarz mnie załamał, myślałam, ze we wrześniu już dostanę, a ten mi skrzydła podciął.. dodam, ze przed # cykle miałam nieregularne, tak po 35-40 dni

Ostatnia edycja:
Kochana ja nie pomogę... :-( U mnie obyło się bez łyżeczkowania...miałam cykle raczej regularne 28-dniowe, a @ pojawiła się wtedy po 31 dniach...może Cię tylko tak niepotrzebnie postraszył...?

Ja po zabiegu czekałam na @ jakoś 1,5 miesiąca.No i wydłużyły mi się cykle. Ja bym na twoim miejscu jakoś specjalnie nie czekała, tylko zapisała się do innego lekarza. Tym bardziej, że jak on taki mądry to nie wiadomo, czy czasem język mu wzroku nie przysłonił.

Pospałam sobie chwilkę :-D

Ja dostałam po 44 dniach, a cykle też miałąm różne od 35 do 44 i czasami nawet dłuższe, a dla pocieszenia w drugim cyklu po zabiegu zobaczyłam II

A ciacho to metrowiec

reklama
witam się nieśmiało..

od jakiegoś czasu podczytuję Wasz wątek i co prawda u mnie na staranka jeszcze za wcześnie, bo jestem dopiero miesiąc po #, ale postanowiłam wpaść i się przywitać ;)
może dzięki Wam nabiorę optymizmu, że się uda i już, bo widzę, że wiele z Was jest ponownie w ciąży-gratuluję!
byłam ostatnio u gina na nfz, zeby mi dał skierowanie na toxo-zrobił mi pry okazji usg i mówi: jak dostaniesz /walił mi na TY/ @ za 2 miesiące lub 3 to będzie dobrze. endometrium cienizna, tylko 4mm.. potem obejrzał jajniki i mówi: o ja pierdziele, ale tragedia, jedno wielkie sito...

i po tej wizycie moje dobre myślenie runeło jak zamek z kart.. miałam nadzieję, że @ może we wrześniu przylezie, bo czas tak potwornie się dłuży, a ja już chciałabym się starać.. chyba pójdę we wrześniu do mojej ginki prwyatnie, żeby mi coś dała na wywołanie :(

pozdrawiam Was gorąco :)

witaj Ewcik
[*] dla Aniołka, poniżej lista części staraczek po poronieniu (pamiętacie dziewczyny???) u MartOochy pod avatarkiem jest możliwość wejscia i poczytania o naszych perypetiach, zatem jak chcesz..

https://www.babyboom.pl/forum/blogs/martoocha/lista-staraczek-po-stracie-3089/

jeżeli masz możliwość pójść do innego lekarza na 'kasę chorych' to skorzystaj z tej ewentualności :tak: my tu mamy dobre sposoby na powiększenie/pogrubienie endometrium, a jak poczytałaś perypetie staraczek które już zaszły w ciążę to miałąś możliwość poczytać o historii 'zatkanego kanalika' i o 'kamieniach', nie przejmuj się wogóle słowami tego lekarza a jak już zajdziesz w ciążę - idź do niego pokazać jak mylną wydał diagnozę:tak:

Kochająca_mama brzuszek 1 klasa:tak: już niedługo porodówka:tak: (tak jak mówi Myszka;-))

Do góry