reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

ojoj Gatto - nie znam się na tarczycy, ale trzymam mocno kciuki za Ciebie i gattino!!!! &&&&&&&&&&&

za testujące również kciuki! w pracy mam zamęt że ledwie dycham... Jutro jeden dzień jest szansa,że lżej będzie bo od rana do 12 mam szkolenie z rekrutacji, a ok 13 jadę na spotkanie z projektantem i sushi:) jak wrócę pewnie będzie po 15, godzinka i do domu... Przynajmniej jeden dzień zapowiada się luźniej.... a tak? byle do soboty!!!

tymczasem za oknami burza z piorunami, wieje tak,że oknami zaczęło rzucać, więc pozamykaliśmy... Pewnie wszystko z tych upałów!

reklama
Cześć dziewczynki, ja w sumie z interesem do dziewczyn które mieszkają w Niemczech.
Otóż mój M ma niedługo 30 urodziny, w związku z czym postanowiłam kupić mu rower - problem w tym, że u nas w Polsce już nie ma modelu który wybrałam - nie idzie go też zamówić. W Niemczech w pojedynczych sklepach jest, no i w związku z tym moje pytanie - jak sprawdzić czy strona internetowa MHW-Bike.com jest wiarygodna? Jakieś rady? Niemieckiego nie znam, wiem jedynie że siedziba tego sklepu znajduje się w Niemczech, i jak wchodzę na stronę producenta marki którą chcę zakupić, to owy sklep wyskakuje że jest dealerem.
Proszę o rady - rowery schodzą jak świeże bułki i nie wiem co robić !!

Gatto także poszłabym do innego lekarza dla pewności, pytanie też czy masz usuwać teraz czy po ciąży.
Może Cię trochę pocieszę, córka mojej koleżanki (15 lat) jakieś dwa lata temu miała wykryte guzki na tarczycy, tak samo robiona biopsja badania itd i także zdecydowano usunąć tarczycę. No i usunęli. Po usunięciu młoda zaszła w ciążę i teraz jest 17 letnią mamą, więc nawet bez tarczycy, jest się w stanie normalnie funkcjonować i urodzić, z czym się na pewno trzeba liczyć, to że do końca życia na lekach. Nie martw się na zapas kochana.

Przepraszam kochane ale nie jestem w stanie Was nadrobić, trochę tylko podczytuję, obecnie panikuję za rowerem i całe dnie knuję i spiskuję przed moim M jak zdobyć upatrzony rower, nie mogę spać przez to, więc mam nadzieję że doradzicie mi coś mądrego. Cena roweru w tym sklepie jest taka sama jak w innych sklepach (nie jest jakaś zaniżona ani nic), jedyne co, jak dobrze wyczytałam, że Polska znajduje się w strefie darmowej wysyłki.
Błagam pomocy !! Tak bym chciała aby strona była prawdziwa, bo już nie wiem co robić !!

Aha no i weekend minął mi intensywnie, w piątek byłam na basenie - przepłynęłam 6 długości i myślałam że umrę, w niedzielę posiedziałam na plaży nad jeziorem, dzisiaj zwiedziłam porodówkę w naszym szpitalu a jutro mam spotkanie w szkole rodzenia. W środę niestety wizyta w neurologa, bo (pisałam wcześniej o zdrętwiałych palcach) z moją lewą ręką jest coraz gorzej, nie jestem w stanie otworzyć butelki z piciem, nie wspominając o tym że co chwycę to mi wylatuje z tej ręki bo nie mam czucia w niej i cholernie i cały czas boli. To byłoby chyba na tyle u mnie!

Ostatnia edycja:
Heja:-):-):-)

Danutaski &&&&& za wizyte u neuro no i za polowanie na rowerek:tak:Nanu normalny sajgon masz w tej robocie:szok:podziwiam:tak:

A u mnie tempka ciut w dol chociaz nie wiem czy wogole byla w gorze zaburzona byla:zawstydzona/y:...czyli chyba po ptokach:confused:Zapominajka a jak u Ciebie &&&&&&

Danutaski spokojnie jak moj wstanie zaraz zagonie go do roboty i poszuka Ci wszystkiego :* i zadzwoni do nich :-) to sie dowie na 100% co i jak, a ktory model upatrzylas? to odrazu zapyta bo czasem mozna sie targowac ;-)

dzien dobry dziewczynki :-)

Elka zobaczymy co jutro przyniesie mnie tez w terminie @ spadla i tez sadzilam, ze bede badac hormony jednak :-)

Danutaski reka moze dretwiec bo Ninka uciska ktores naczynie krwionosne i jest to dosc powszechne, ciekawe co neurolog powie, moze jakies cwiczenia da, ale pewna jestem ze bedzie kazal czekac do rozwiazania a wtedy wszystko ustapi :-)

Ostatnia edycja:
Myszko upatrzyłam Cube Analog 29 white'n'black rozmiar ramy 17. Złożyłam zamówienie, żeby zobaczyć czy odpiszą mi i co, ale kasy na razie nie wpłacałam. Kosztuje 599zł i z tego co widzę wysyłka do polski jest gratis. Napisałam do nich maila żeby potwierdzili czy model jest dostępny, bardziej chodzi mi o to, jak mogę sprawdzić czy ta strona jest "wiarygodna" bo 600eur to szkoda by mi było nie odzyskać.

hej babolki, kiepsko spalismy, oj kiepsko.....

Elka ja bym sie jeszcze nie poddawala n atwoim miejscu, bo nawet jak 2 tempki poprzednie byly zaburzone, to wychodzi ztego, ze dzisiejsza niekoniecznie spadla, a moze utrzymuje sie na swoim poziomie:tak: Trzymam kciuki!

Danutaski moja mama tez nie ma tarczycy i czuje sie ok, miala raka, dlatego tego mojego tez chca wyciac bo jestem w grupie ryzyka. Wczoraj bylam u dwoch lekarzy, bo po wizycie pojechalam do tego chirurga co mi biopsje robil i on jest tego samego zdania.
Teraz musze skonsultowac to z moim ginkiem i z taka super inna ginka w szpitalu (od ciaz zagrozonych) czy da sie wyciac w II trymestrze i nie bedzie szkodliwe dla gattina.

Martoocha guzek bedzie rosl i to jest pewne i zamieni sie w raka wczesniej czy pozniej, wiec lepiej wyciac jak najszybciej, zwlaszcza, ze rok temu tarczyca byla czysta, teraz natomiast dziad ma 1cm.

Myszko do jutra to ja na zawal zejde:zawstydzona/y:latam co chwila do wc patrzec czy cos sie dzieje:zawstydzona/y:Masakra i jak tu odpuscic aj czlowiek to im starszym tym glupszy:oo2:

Gatto w sumie masz racje co to mojej tempy(jak mowi moj J :p) no widzisz wszystko bedzie dobrze zyc bez tarczycy mozna a lepsze to niz rak:sorry2:zdrowia dla Mamy:blink:

Ostatnia edycja:
Danutaski tu sprzedaz internetowa jest bardzo powszechna i kazdy sklep musi otrzymac ekstra pozwolenia i kupe innych papierow, musza miec zabezpieczenia i ubezpieczenia na wypadek hackerow itd. Poza tym wszystkie odwiedziny ze strony panstwa sa trzymane do pol roku na serwerach, wiec w razie czego zglaszasz na policje i oni juz wszystko sobie znajda ;-)
to nie tak jak u nas ;-) tu siec nie jest anonimowa ;-) kazdego moga sprawdzic gdzie ipo co wchodzi ;-)
jak moj wstanie to zaraz poprosze niech do nich dzwoni :-)

Elka tak czy siak jest wysoko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kicia trzymam kciuki jak sie nie myle to beda mogli zrobic zabieg bezpieczny dla Kitusia :* na lutowkach byla dziewczyna ktorej guzki z piersi usuwali w I trymestrze i ma zdrowiutka i wcale nie mala corunie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
heej

Gatto a na wyniku biopsji masz napisane że ma cechy złośliwości??? ja nawet nie wiem dokładnie ile guzków ma moja tarczyca..dzięki Bogu bez cech złosliwości.. jak byłam w ciąży guzek się powiększał..to ponoć normalne bo i tarczyca się powiększa.. tak jak reszta organów..
moja endo powiedziała że po porodzie usuwamy (chyba byka strzeliłam nie pamiętam jak się pisze ten wyraz:-p)..
natomiast po ciąży guzek pozostał większy (ja mam taką wileką gulę na środku gardła) od razu była biopsja.. jeszcze jedna biopsja czeka mnie pewnie wrzesień/październik.. wszystko jest pod kontrolą.. może u Ciebie ten guzek wykazuje tylko 'wzrostowość'??? może będzie można poczekać do porodu??? trzymam kciuki aby sytuacja rozwiązała się na korzysć dla Ciebie i Gattino..&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Danutaski podziwiam Cię za zapał do wszystkiego:tak: będziesz miała godną następczynię:tak: bo nie wydaje mi się że można pominąć wyssanie czegoś takiego;-):tak:
Nanu podobnież szklana zimnej wody (chyba niegazowanej) też rozbudza;-) - to tak w oczekiwaniu na kawę..
Elka Myszka już z podpaską chodziła i II krechy się pokazały..może taką metodę obierz??? trzymam kciuki aby nie proszona @ nie zawitała &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Myszka jakieś objawy??? Agnieszka daje już popalić????;-)

Do góry