reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Przykro mi z powodu twojej straty ja poroniłam w zeszłym roku pod koniec stycznia i po 6 cyklach udało mi się zajść w kolejną ciaze.Teraz leci 36tc i czekam na synka.Na pewno i do ciebie się uśmiechnie szczęście.Jak długo staraliscie się z partnerem o tamtą ciąze.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
To byl pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty. Teraz jestem w trakcie owulacji w pierwszym cyklu po poronieniu.

Zdaję sobie z tego sprawę. Każda z nas na tym wątku ma wzruszającą mniej lub bsrdziej historię w swoim życiorysie. Jednak wszystkie trafiamy tu w podobnym celu :) Nie mniej jednak życzę powodzenia, a marzenia się spełniają :) wcześniej czy później ale jednak :)
Nie dziękuję i trzymam kciuki za Was wszystkie :)

Nie robilam zadnych badan. Ale podczas staran pilam inofolic

iv09zbmhvja6ze85.png
A co to takiego?

Gratuluje kochana[emoji4]
Sliczna kruszynka[emoji4]
Moja tez byla duza, bo wazyla 4240g i miala 55cm i tez rodzilam sn. My kobiety, jestesmy silne[emoji4]
Tez mialam malo pokarmu i musialam dokarmiac. Do trj pory karmie piersia i mm.

iv09zbmhvja6ze85.png
Dokładnie, silne z nas kobiety :)
Z tym pokarmem to widocznie tak już jest...
Najgorsze są kobiety starej daty bo mi trują że powinnam tyljo cysiem, ale ja nie mam zamiaru glodzic dziecka :)

Najgorsze są kobiety starej daty bo mi trują że powinnam tyljo cysiem, ale ja nie mam zamiaru glodzic dziecka :)
U mnie bylo wlasnie na odwrot. Jak placze to trzeba dac butelke, bo sie moim nie najada[emoji3]
Ale i tak robilam po swojemu[emoji4]

iv09zbmhvja6ze85.png

Ja zawsze takim paniom odpowiadam, że swoje dzieci już wychowały, więc ja bardzo dziękuję za takie "złote rady" bo swoje dziecko wychowam tak jak sama będę chciała ;)

Witam nowe Aniołkowe Mamusie, przykro że musiałyście do tego wątku dołączyć :(
@martakratka tańszym zamiennikiem inofolicu jest inofem. Przede wszystkim zaleca się je jeśli kobieta ma pcos, ale tak jak justys napisała- dość często zdrowe kobiety też próbują wspomagać się piciem inofolicu/inofemu :)

Dziewczynki ja karmię córkę 15 miesięcy. Syna 19 miesięcy. Do 6 miesiąca tylko i wyłącznie kp. To nie są wiadomości starej daty. Jak najbardziej aktualne zgodne z rekomendacją WHO. Nie ma czegoś takiego jak za mało wartościowy pokarm i nie nakłada się dziecko. Na prawdę. Dziecko wisi często długo na cycu bo w karmieniu piersią jest jedna zasada. Popyt napędza podaż. Czyli jeśli dziecku brakuje częściej zgłasza się do karmienia i dłużej je. Po paru dniach ma się tyle mleka że można u sąsiada dziecko wykarmic. Natura tak mądrze to zaplanowała. Jeśli natomiast dołożymy dziecku jedną porcję mleka czy po każdym karmieniu to organizm matki dostaje sygnał. Ocho spadł popyt jest mniejsza podaż. Czyli mniej mleka produkujemy. Do tego trzeba też uwzględnić zachowanie dziecka. Ssanie piersi to bardzo ciężka i męcząca praca dla dziecka. Ono na prawdę musi popracować żeby zjeść. Gdy podamy mu butelkę i pokarm leci szybciej, nawet te wszystkie pro kp butelki) to dziecko będzie wolalo zjeść łatwiej i szybciej. Oczywiście zaznaczę że nie jestem przeciwko karmieniu mieszanemu czy podawaniu mm. Każdy karmi tak jak mu wygodnie i jak się podoba. Nic mi do tego. Chodzi tylko o stwierdzenie o wiadomościach starej daty. Polecam blog hafija.pl promotorki karmienia piersią. Ta. Są wszystkie najnowsze wiadomości i rekomendacje dla matek. Polecam z całego serca. Zawsze wiedzieć więcej jest lepiej.

Gratuluję wszystkim mamusiom. Dzidziusie śliczne. Pozdrawiam

reklama
Link do: Hafija.pl

Proszę bardzo dla mam które chciałby poczytać i coś dla siebie tam znaleźć. Ja pod każdym postem podpisuje się rękami i nogami. Wiedzę o karmieniu piersią mam z doświadczenia. z dziećmi przechodzikismy dużo problemu podczas naszej mlecznej drogi. Nawaly pokarmu zapalenie piersi niechęć dzieci do cyca używanie kapturkow czy dokarmiania w szpitalu mm. Nam się udało ale to tylko dzięki mojemu nastawieniu i ogromnemu wsparciu męża. On do tej pory uważa że długie karmienie piersią to najlepsze co mogę dać moim dzieciom :)

Do góry