reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Femibion ma mała dawkę a ja chciałam unormować homocysteine i się udało szybko [emoji4] ja biore folian solgara do tego B6 B 12 [emoji4] jakbyście zaglądały do nas na wątek o leczeniu tam jest tyle wiedzy ze głowa mała polecam dziewczynom walczącym o ciążę

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak ja mam tylko łagodna mutacje ale przy witaminkach metylowanych bardzo poprawił się mój ogólny stan fizyczny :) homocysteina przy planowaniu w ciąży najlepiej w granicach 5 max do 7 . Ja miałam w kwietniu prawie 11 przy metylach w miesiąc spadla i utrzymuje sie cały czas ok 4 [emoji4]
Ja robiłam wiele wieele badań i tylko to mi do tej pory wyszło a to nic takiego . Żelazny zestaw dostałam ze względu na poronienia lekarze twierdzą że teraz kobiety mają agresywne organizmy i ciaze leca trzeba się zabezpieczać lekami jak nie pomaga żelazny zestaw wtedy inne metody na drugim wątku dziewczyny się szczepia czy maja wlewy ... no ale my mamy więcej niz jedno poronienie za sobą i nieciekawa droge bo jedno o niczym nie świadczy . Nie znam tutaj Waszych historii ale nie dajcie sobie wmówić po drugim poronieniu ze to przypadek...

No ja mam mutacje i do tego przeciwciała przeciwjadrowe słabo dodatnie. Tez miałam cały panel i genetyczny i na zespół antyfosfolipidowy itd ogólnie masakra ale wyszły te dwie rzeczy no i zaraz po porodzie miałam podniesiony antykoagulant tocznia ale to na szczęście spadło :) homocysteine miałam 9,2 na początku więc nie tak źle :) twraz po metylach w zasadzie od stycznia jadę na poziomie ponad 6 ale niestety ciąży nie ma.. Stres po stracie i wielka chęć posiadania ciąży doprowadziły do zniknięcia owu..ogolnie nie ciekawie. Życzę Ci powodzenia i super ze tak pięknie ci spadła :D ja też nie robię dramatu z tej mutacji a kiedyś byłam na fejsie na grupie gdzie laski nawet materace w łóżku zmieniały z tego powodu hehe :D

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

No i w zaleceniach przy tak wyczekiwanej ciąży mam clexane i sterydy :( no ale cóż czego się nie zrobi dla dzidzi :) obym tylko szybko zafasolkowala :)

Mutacje ma 50% kobiet w Pl [emoji4]
A masz dzieci ?
U mnie mija rok i 3 niepowodzenia...
W lutym poronilam 2 ciążę i staraliśmy się później 4 miesiące zanim coś zaskoczyło okazała się biochemiczna w tamtym miesiącu . Walczymy dalej od owulacji znowu steryd heparyna itd . Jestem obstawiam lekami końcu się uda wierzę w to bardzo [emoji4]

Nie mam straciłam córkę w 26tc.. Wszystko było ok i nagle serduszko przestało bić dowiedziałam się na zajęciach w szkole rodzenia.. Później badalam się przez pół roku i ruszyliśmy że staraniami ale średnio idzie, no ale tak jak mówisz tex wierzę że w końcu się uda :)

reklama
@salamandra66 przykre bardzo :< wszystko wydaje się być takie niesprawiedliwe eh... szkoda słów
Jestem pewna ,że kolejna ciąża będzie udana ;* Dzieciątko czuwa nad Wami nic nie dzieje się bez powodu ...

Do góry