reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa mam 26lat i jestem mamą mojej aniołkowej Martynki której serduszko przestało bić w 26tc. Od stycznia staramy się o maleństwo, niestety bez skutecznie.. Okazało się że mutacje genów mthfr, niedoczynność tarczycy i trochę za wysokie przeciwciała przeciwjadrowe. Do tego chyba z tych niepowodzeń i frustracji z tym związanych przestałam jajeczkowac odkrył to mój nowy lekarz do którego byłam sceptycznie nastawiona a obecnie uważam że wreszcie jest ktoś kompetentny. Obecnie mam pierwszy cykl na clo i dupku :) urosły trzy pęcherzyki z czego dwa były dominujące i czekam na efekty :) widzę jak tu się wspieracie więc postanowiłam dołączyć :) miło mi was poznać :))

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc! Bardzo poruszyla mnie twoja historia... tak mi przykro. Ale widac ze sie podnioslas po tym bardzo trzymam kciuki zeby sie udalo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pójdę w środę jeśli nie przyjdzie okres

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Moze zagniezdzenie bylo o wiele poznoej döatego taki wynik.... cociaz w dniu @ powinien byc wynik wyzszy bo testy ciazowe pokazuje druga kreske dopiero od stetenia >20

Trzymam kciuki!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@xxEwelaxx Ja bym czekała spokojnie jeszcze na rozwój sytuacji. Mi testy wychodziły pozytywne a Moja beta była 12.5 pamiętasz. I zobacz już niedługo półmetek. Także poczekaj bo beta mimo wszystko może się zacząć podnosić.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Boje sie że ona spada, bo tydzień wcześniej mi pokazywał się test pOzytywny a teraz taka beta.. coś jest nie tak :(

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Wroni i tu Ciebie zadziwie. Mi testy o stężeniu 25 wychodziły pozytywne przy becie 12.5. Także to co kest napisane na ulotkach nie do końca się sparwdza. One są czulsze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewela a jak u Ciebie z tym pregnylem? Może testy pozytywne wychodziły po nim? A może jest za wcześnie? Dopóki nie ma @ jest nadzieja. Ja bym od razu nie stawiała na ciążę biochemiczna

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

O zobacz na pierwszym lepszym forum dziewczyny pisza

Link do: Pregnyl - kiedy test ciążowy ?????. Strona 1. ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

Ewela wynik faktycznie niziutki... Myślę że są trzy opcje-albo pozostałości po zastrzyku (co jest jednak według mnie mało prawdopodobne tyle dni po), albo beta dopiero rośnie bo zagniezdzenie było później albo niestety ciąża biochemiczna (ja mam za sobą dwie..).
W teorii jest tak jak napisały dziewczyny-najpierw hcg jest w krwi a dopiero przy pewnym poziomie (nie pamiętam jakim) wykrywa się w moczu. W praktyce ja podobnie jak Aneta-kilkukrotnie potwierdziłam u siebie że nawet przy niskim poziomie beta hcg testy wychodziły mi pozytwne. Najniższa beta jaką badałam wyszła mi 13 a test z delikatną drugą kreską był dzień wcześniej. Powtórz betę jutro a najlepiej w środę bo przyrasta co 2 dni. Nadal trzymam kciuki &&&

reklama
Do góry