××Ewela××
Fanka BB :)
Dziękuję za podpowiedź. A bez różnicy w których godz się robi zastrzyk ? Tak sobie myślę czy nie zrobić dziś w 13 dc ale sama nie wiem ostatni cykl trwał 27 a przed ostatnio 28. Jak mi radzisz ? Czy poczekać do jutra i jutro rano zrobić bo do pracy mam na 9Ja nigdy nie robiłam sama, zawsze położna po wizycie u gin mi robiła, albo lekarz dawał mi skierowanie na pogotowie i tam mi robili. Ale zawsze w pośladek, nigdy w brzuch. A brałam bardzo długo bo praktycznie co cykl.
Ciężko w 100% bez monitoringu stwierdzić czy 14 dc to dobry moment. Ale generalnie jest tak że po zastrzyku zazwyczaj ok 2-3 dni jest do owulacji (przynajmniej z moich obserwacji tak wynika). Czyli licząc 30 dniowe cykle myślę że 14 dc może być ok ale to oczywiście tylko w teorii bo pewność dałby tylko monitoring.
Ja zazwyczaj zastrzyk miałam ok 12-13 dc, cykle wtedy mi się wyregulowały i miałam zazwyczaj ok 28-29 dni (chyba że pęcherzyk nie pękal mimo zastrzyku co też mi się zdarzyło raz czy dwa, ale pomijając to cykle właśnie ok 28 dni).
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom