reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

U mnie pomalu do przodu. Wlasnie dzis zaczelam prac ubranka i mam wielkaaaaa kupke do prasowania. Zastanawiam sie gdzie ja to wszystko pomieszcze.
Ruchy zaczelam czuc kolo 18-19tc. Dokladnie nie pamietam. Na poczatku bylo to takie lekkie laskotanie i bulgotanie, a pozniej juz czula dokladniejsze ruchy[emoji4]
Teraz to juz jest jakiez karate albo gimnastyka, bo mala tak sie rozpycha, ze czuje ja wszedzie[emoji4]

A Ty juz cos zaczynasz czuc Kochana?

f2w3yx8d527fn6nf.png
Nie Ja jeszcze kompletnie nic. Tylko tak się właśnie zastanawiam kiedy mogę się czegoś spodziewać[emoji1][emoji1]no i nie mogę się już doczekać tego!!!
Pewnie jeszcze jeden dodatkowy pokoik na samego ubranka by trzeba było mieć[emoji6][emoji6][emoji6] a kupowałaś wszystko czy podostawałaś też od znajomych czy rodziny??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie ma jeszcze na stronie mojej bety [emoji17].Mam nadzieje,ze do 12 jutro będą.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma jeszcze na stronie [emoji17].Może dziś nie będzie.Jutro mam gina i potrzebuje je, a tu lipa.Nie wiem do której to laboratorium pracuje, może jeszcze będą do wieczora.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie jeszcze się pojawią. Napewno beta jest odpowiednia co do wieku ciąży[emoji6][emoji6][emoji6]

Ewela ja miałam różnie owulację po zastrzyku, czasem po 3, czasem po 4 dniach. Wszystko zależy jaki duży był pęcherzyk w momencie zastrzyku :)

Justyś ja też się bałam że się nie pomieszczę z tym wszystkim ale jakoś wszystko ładnie poukładałam :) dziś sobie pomyłam okna, posprzątałam trochę w szafkach w kuchni i jeszcze zamierzam torbę do szpitala spakować :) jeszcze czekam aż wysuszy mi się tapicerka od fotelika samochodowego i większość będzie przygotowana :)

Aneta co do ruchów to ponoć dużo też zależy od tego jaką wagę się ma :) szczupłe dziewczyny zazwyczaj czują wcześniej, ale nie ma reguły. Ja w poprzedniej ciąży poczułam w 17 tc, teraz dopiero na przełomie 18 i 19tc. Z tym że w ciąży z córką miałam od początku mniejszą wagę właśnie o jakieś 5 kg :) a teraz zaczynałam ciążę z wagą 55 kg.

Ewela ja miałam różnie owulację po zastrzyku, czasem po 3, czasem po 4 dniach. Wszystko zależy jaki duży był pęcherzyk w momencie zastrzyku :)

Justyś ja też się bałam że się nie pomieszczę z tym wszystkim ale jakoś wszystko ładnie poukładałam :) dziś sobie pomyłam okna, posprzątałam trochę w szafkach w kuchni i jeszcze zamierzam torbę do szpitala spakować :) jeszcze czekam aż wysuszy mi się tapicerka od fotelika samochodowego i większość będzie przygotowana :)

Aneta co do ruchów to ponoć dużo też zależy od tego jaką wagę się ma :) szczupłe dziewczyny zazwyczaj czują wcześniej, ale nie ma reguły. Ja w poprzedniej ciąży poczułam w 17 tc, teraz dopiero na przełomie 18 i 19tc. Z tym że w ciąży z córką miałam od początku mniejszą wagę właśnie o jakieś 5 kg :) a teraz zaczynałam ciążę z wagą 55 kg.
To Ty szczuplutka jesteś. No Ja niestety do takich nie należę[emoji53][emoji53][emoji53]fakt jestem wysoka bo aż 172cm ale waga za duża!!! No ale teraz się nie poodchudzam. Mam nadzieję że maleństwo potem pomoże zgubić Mi zbędne kilogramy[emoji6][emoji6][emoji6]
Kurna i brzuszek już Mi wyskoczył. A Tu dopiero 10tyd zaczynam. Ale lekarz mówił że tak będzie bo mam dość mała macicę która będzie się bardziej rozciągać i szybciej będzie to widoczne.
1501083682-aaaaaa.jpeg

To Ty szczuplutka jesteś. No Ja niestety do takich nie należę[emoji53][emoji53][emoji53]fakt jestem wysoka bo aż 172cm ale waga za duża!!! No ale teraz się nie poodchudzam. Mam nadzieję że maleństwo potem pomoże zgubić Mi zbędne kilogramy[emoji6][emoji6][emoji6]
Kurna i brzuszek już Mi wyskoczył. A Tu dopiero 10tyd zaczynam. Ale lekarz mówił że tak będzie bo mam dość mała macicę która będzie się bardziej rozciągać i szybciej będzie to widoczne.
1501083682-aaaaaa.jpeg

Po zdjęciu widzę że też jesteś szczupła! Na pewno nie masz za dużej wagi :) ja z kolei jestem dość niska bo mam tylko 164cm :p a co do wagi po ciąży to przy karmieniu piersią często waga szybko spada, więc nawet jak będziesz chciała zrzucić parę kg to zapewne tak będzie :) no i przy samym porodzie ok 10kg spada od razu :) ja w ciąży z córką przytyłam tylko 6 kg (przez cukrzycę), a zaraz po porodzie już miałam minus 9kg. Teraz waga też spada odkąd jestem na diecie. Ale ogólnie mam więcej na plusie niż z córą :)
Faktycznie już Ci brzuszek zaczyna być widać, fajnie :) ja mam z kolei tendencję do małego brzuszka i późno mi się pojawiał. Teraz też wszyscy się dziwią że to już praktycznie końcówka bo brzuszek niby mały. Chociaż mój mąż mówi że mimo wszystko większy niż miałam z Julką.

Po zdjęciu widzę że też jesteś szczupła! Na pewno nie masz za dużej wagi :) ja z kolei jestem dość niska bo mam tylko 164cm [emoji14] a co do wagi po ciąży to przy karmieniu piersią często waga szybko spada, więc nawet jak będziesz chciała zrzucić parę kg to zapewne tak będzie :) no i przy samym porodzie ok 10kg spada od razu :) ja w ciąży z córką przytyłam tylko 6 kg (przez cukrzycę), a zaraz po porodzie już miałam minus 9kg. Teraz waga też spada odkąd jestem na diecie. Ale ogólnie mam więcej na plusie niż z córą :)
Faktycznie już Ci brzuszek zaczyna być widać, fajnie :) ja mam z kolei tendencję do małego brzuszka i późno mi się pojawiał. Teraz też wszyscy się dziwią że to już praktycznie końcówka bo brzuszek niby mały. Chociaż mój mąż mówi że mimo wszystko większy niż miałam z Julką.
Ale fajnie to może zejść nawet więcej niż się przybrało[emoji6][emoji6][emoji6]. Wiem wiem nie zawsze tak jest, no ale jakaś nadzieja jest. Bo Ja to czuje, że przytyje konkretnie[emoji14][emoji14][emoji14]to Moja znajoma jedna tak bardzo chciała żeby było widać ciąża a jeszcze w około 28tc musiała sama mówić, że jest w ciąży i była bardzo zła. Ale za parę tygodni tak się jej brzuszek powiększył, że aż sama byłam w szoku jak Ją zobaczyłam. To ponoć zależy gdzie się pęcherzyk ciążowy zagnieździ?? Coś Mi się o uszy obiło ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam

Ale fajnie to może zejść nawet więcej niż się przybrało[emoji6][emoji6][emoji6]. Wiem wiem nie zawsze tak jest, no ale jakaś nadzieja jest. Bo Ja to czuje, że przytyje konkretnie[emoji14][emoji14][emoji14]to Moja znajoma jedna tak bardzo chciała żeby było widać ciąża a jeszcze w około 28tc musiała sama mówić, że jest w ciąży i była bardzo zła. Ale za parę tygodni tak się jej brzuszek powiększył, że aż sama byłam w szoku jak Ją zobaczyłam. To ponoć zależy gdzie się pęcherzyk ciążowy zagnieździ?? Coś Mi się o uszy obiło ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam

No może tak być że zejdzie więcej :) hehe a czemu czujesz że dużo przytyjesz? ;) dużo podjadasz? ;) jak się zdrowo będzie jadło i mało takich słodkich bomb kalorycznych a zamiast tego np owoce to się raczej dużo nie przytyje :) ja teraz na tej diecie to jem bardzo dużo warzyw i owoców sezonowych i jajek ;) a mało produktów mącznych i nie używam do niczego cukru. Czasem sobie lody zjem albo drożdżówkę ale nie za często bo nie mogę... I waga spada ;)
A co do tego brzuszka to nie wiem nawet od czego to zależy :) nie słyszałam nigdy o tym zagniezdzeniu co piszesz ale kto wie, może to ma związek. Albo może też umiejscowienie łożyska? Nie mam pojęcia :)

reklama
Do góry