reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

U mnie pomalu do przodu. Wlasnie dzis zaczelam prac ubranka i mam wielkaaaaa kupke do prasowania. Zastanawiam sie gdzie ja to wszystko pomieszcze.
Ruchy zaczelam czuc kolo 18-19tc. Dokladnie nie pamietam. Na poczatku bylo to takie lekkie laskotanie i bulgotanie, a pozniej juz czula dokladniejsze ruchy[emoji4]
Teraz to juz jest jakiez karate albo gimnastyka, bo mala tak sie rozpycha, ze czuje ja wszedzie[emoji4]

A Ty juz cos zaczynasz czuc Kochana?

f2w3yx8d527fn6nf.png
Nie Ja jeszcze kompletnie nic. Tylko tak się właśnie zastanawiam kiedy mogę się czegoś spodziewać[emoji1][emoji1]no i nie mogę się już doczekać tego!!!
Pewnie jeszcze jeden dodatkowy pokoik na samego ubranka by trzeba było mieć[emoji6][emoji6][emoji6] a kupowałaś wszystko czy podostawałaś też od znajomych czy rodziny??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie ma jeszcze na stronie mojej bety [emoji17].Mam nadzieje,ze do 12 jutro będą.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma jeszcze na stronie [emoji17].Może dziś nie będzie.Jutro mam gina i potrzebuje je, a tu lipa.Nie wiem do której to laboratorium pracuje, może jeszcze będą do wieczora.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie jeszcze się pojawią. Napewno beta jest odpowiednia co do wieku ciąży[emoji6][emoji6][emoji6]

Ewela ja miałam różnie owulację po zastrzyku, czasem po 3, czasem po 4 dniach. Wszystko zależy jaki duży był pęcherzyk w momencie zastrzyku :)

Justyś ja też się bałam że się nie pomieszczę z tym wszystkim ale jakoś wszystko ładnie poukładałam :) dziś sobie pomyłam okna, posprzątałam trochę w szafkach w kuchni i jeszcze zamierzam torbę do szpitala spakować :) jeszcze czekam aż wysuszy mi się tapicerka od fotelika samochodowego i większość będzie przygotowana :)

Aneta co do ruchów to ponoć dużo też zależy od tego jaką wagę się ma :) szczupłe dziewczyny zazwyczaj czują wcześniej, ale nie ma reguły. Ja w poprzedniej ciąży poczułam w 17 tc, teraz dopiero na przełomie 18 i 19tc. Z tym że w ciąży z córką miałam od początku mniejszą wagę właśnie o jakieś 5 kg :) a teraz zaczynałam ciążę z wagą 55 kg.

Ewela ja miałam różnie owulację po zastrzyku, czasem po 3, czasem po 4 dniach. Wszystko zależy jaki duży był pęcherzyk w momencie zastrzyku :)

Justyś ja też się bałam że się nie pomieszczę z tym wszystkim ale jakoś wszystko ładnie poukładałam :) dziś sobie pomyłam okna, posprzątałam trochę w szafkach w kuchni i jeszcze zamierzam torbę do szpitala spakować :) jeszcze czekam aż wysuszy mi się tapicerka od fotelika samochodowego i większość będzie przygotowana :)

Aneta co do ruchów to ponoć dużo też zależy od tego jaką wagę się ma :) szczupłe dziewczyny zazwyczaj czują wcześniej, ale nie ma reguły. Ja w poprzedniej ciąży poczułam w 17 tc, teraz dopiero na przełomie 18 i 19tc. Z tym że w ciąży z córką miałam od początku mniejszą wagę właśnie o jakieś 5 kg :) a teraz zaczynałam ciążę z wagą 55 kg.
To Ty szczuplutka jesteś. No Ja niestety do takich nie należę[emoji53][emoji53][emoji53]fakt jestem wysoka bo aż 172cm ale waga za duża!!! No ale teraz się nie poodchudzam. Mam nadzieję że maleństwo potem pomoże zgubić Mi zbędne kilogramy[emoji6][emoji6][emoji6]
Kurna i brzuszek już Mi wyskoczył. A Tu dopiero 10tyd zaczynam. Ale lekarz mówił że tak będzie bo mam dość mała macicę która będzie się bardziej rozciągać i szybciej będzie to widoczne.
1501083682-aaaaaa.jpeg

To Ty szczuplutka jesteś. No Ja niestety do takich nie należę[emoji53][emoji53][emoji53]fakt jestem wysoka bo aż 172cm ale waga za duża!!! No ale teraz się nie poodchudzam. Mam nadzieję że maleństwo potem pomoże zgubić Mi zbędne kilogramy[emoji6][emoji6][emoji6]
Kurna i brzuszek już Mi wyskoczył. A Tu dopiero 10tyd zaczynam. Ale lekarz mówił że tak będzie bo mam dość mała macicę która będzie się bardziej rozciągać i szybciej będzie to widoczne.
1501083682-aaaaaa.jpeg

Po zdjęciu widzę że też jesteś szczupła! Na pewno nie masz za dużej wagi :) ja z kolei jestem dość niska bo mam tylko 164cm :p a co do wagi po ciąży to przy karmieniu piersią często waga szybko spada, więc nawet jak będziesz chciała zrzucić parę kg to zapewne tak będzie :) no i przy samym porodzie ok 10kg spada od razu :) ja w ciąży z córką przytyłam tylko 6 kg (przez cukrzycę), a zaraz po porodzie już miałam minus 9kg. Teraz waga też spada odkąd jestem na diecie. Ale ogólnie mam więcej na plusie niż z córą :)
Faktycznie już Ci brzuszek zaczyna być widać, fajnie :) ja mam z kolei tendencję do małego brzuszka i późno mi się pojawiał. Teraz też wszyscy się dziwią że to już praktycznie końcówka bo brzuszek niby mały. Chociaż mój mąż mówi że mimo wszystko większy niż miałam z Julką.

Po zdjęciu widzę że też jesteś szczupła! Na pewno nie masz za dużej wagi :) ja z kolei jestem dość niska bo mam tylko 164cm [emoji14] a co do wagi po ciąży to przy karmieniu piersią często waga szybko spada, więc nawet jak będziesz chciała zrzucić parę kg to zapewne tak będzie :) no i przy samym porodzie ok 10kg spada od razu :) ja w ciąży z córką przytyłam tylko 6 kg (przez cukrzycę), a zaraz po porodzie już miałam minus 9kg. Teraz waga też spada odkąd jestem na diecie. Ale ogólnie mam więcej na plusie niż z córą :)
Faktycznie już Ci brzuszek zaczyna być widać, fajnie :) ja mam z kolei tendencję do małego brzuszka i późno mi się pojawiał. Teraz też wszyscy się dziwią że to już praktycznie końcówka bo brzuszek niby mały. Chociaż mój mąż mówi że mimo wszystko większy niż miałam z Julką.
Ale fajnie to może zejść nawet więcej niż się przybrało[emoji6][emoji6][emoji6]. Wiem wiem nie zawsze tak jest, no ale jakaś nadzieja jest. Bo Ja to czuje, że przytyje konkretnie[emoji14][emoji14][emoji14]to Moja znajoma jedna tak bardzo chciała żeby było widać ciąża a jeszcze w około 28tc musiała sama mówić, że jest w ciąży i była bardzo zła. Ale za parę tygodni tak się jej brzuszek powiększył, że aż sama byłam w szoku jak Ją zobaczyłam. To ponoć zależy gdzie się pęcherzyk ciążowy zagnieździ?? Coś Mi się o uszy obiło ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam

Ale fajnie to może zejść nawet więcej niż się przybrało[emoji6][emoji6][emoji6]. Wiem wiem nie zawsze tak jest, no ale jakaś nadzieja jest. Bo Ja to czuje, że przytyje konkretnie[emoji14][emoji14][emoji14]to Moja znajoma jedna tak bardzo chciała żeby było widać ciąża a jeszcze w około 28tc musiała sama mówić, że jest w ciąży i była bardzo zła. Ale za parę tygodni tak się jej brzuszek powiększył, że aż sama byłam w szoku jak Ją zobaczyłam. To ponoć zależy gdzie się pęcherzyk ciążowy zagnieździ?? Coś Mi się o uszy obiło ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam

No może tak być że zejdzie więcej :) hehe a czemu czujesz że dużo przytyjesz? ;) dużo podjadasz? ;) jak się zdrowo będzie jadło i mało takich słodkich bomb kalorycznych a zamiast tego np owoce to się raczej dużo nie przytyje :) ja teraz na tej diecie to jem bardzo dużo warzyw i owoców sezonowych i jajek ;) a mało produktów mącznych i nie używam do niczego cukru. Czasem sobie lody zjem albo drożdżówkę ale nie za często bo nie mogę... I waga spada ;)
A co do tego brzuszka to nie wiem nawet od czego to zależy :) nie słyszałam nigdy o tym zagniezdzeniu co piszesz ale kto wie, może to ma związek. Albo może też umiejscowienie łożyska? Nie mam pojęcia :)

reklama
Do góry