reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Nie no teraz to się uśmiałam[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
A można wiedzieć jak się poznaliście???

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj z tym poznaniem to była za skomplikowana historia.Bo poznaliśmy się jak mieliśmy po 18 lat ,a to już z 12 lat temu było.Można powiedzieć, ze to taka Love story [emoji16].Bo mamy zdjęcie razem z czasów kiedy jeszcze nie byliśmy razem ,zrobione z ukrycia.Można powiedzieć, ze poznaliśmy się jak w knajpie leciała "autobiografia" Perfect[emoji10].To w zasadzie taka miłość od pierwszego wejrzenia.
Do której potrzeba było roku ,żeby nasze drogi ponownie się zeszły.Nieraz sobie powtarzam ,ze może ten rok ,był potrzebny ,żebyśmy dorośli.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@aga_agi [emoji34][emoji34][emoji34][emoji34]. Kurna no a może miałaś późniejszą owulacje. Nosz kurna tak liczę na te Twoje dwie kreski!!!!!!

@Nusia123 Kochana to wcale nie musi oznaczać nic złego. Moja teściowa też ma taką gulojkę w piersi, ale Ona nie rośnie nie jest to nic groźnego. Głowa do góry będzie dobrze musi być!!!
Ja mam za to problemy z wiecznie powiększonymi węzłami chłonnymi. Po bokach piersi i w pachwinach. I muszę być przez ro pod stałą kontrolą lekarza bo Moja babcia zmarła na raka. Ale mam już to ładnych parę lat i nic się nie dzieje. U Ciebie też to nie będzie nic złego zobaczysz.

@alunia87 daj znać co tam u Ciebie????

Kurna no dalej dziewczyny!!!
Przesyłam dla każdej po trochu fluidków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Musi w końcu któraś przetrzeć szlaki!!!!

Dziekuje anetko agiagi alunia 87 ewela i wszystkim za wsparcie jestescie kochane :*:*:*
Test dzis negatyw brzuch pobolewa jutro tancze na weselu z ciotka z ameryki kurcze ;)

@DorciaMamaOlka to wspaniale!!! A wczoraj wieczorem myślałam o Was zanim poszłam spać. Ale cieszę się że wszysyko dobrze!!! To już nie taki trufelek[emoji6][emoji6][emoji6]rączki nóżki oj to cudownie!!!

@90_natka tak u nas jest. Kobieta może zacząć prace dopiero 4 miesiące po porodzie. Bo to ma być taki czas na wypoczynek i przebywanie z dzieckiem.
W sumie to podoba Mi się to. Cieszę się, że synuś już taki duży!!!! Ale o co chodzi z tym łożyskiem?? Bo Ja to raczej zielona w tych sprawach??

@alunia87 no to była miłość od pierwszego wejrzenia[emoji7][emoji7][emoji7]ale co wam z tym rokiem się stało??? Nie jesteście z tego samego miasta???

Ja z Moim mężem mamy bardzo dużo wspólnych znajomych. A najśmieszniejsze, że nigdy się nie poznaliśmy, tylko w końcu przez internet[emoji23][emoji23][emoji23]z męża wtedy dobrym przyjacielem bardzo dobrze się znałam, ale jakimś cudem nigdy nie było na tych spotkaniach wszysyko i jego i Mnie. A jak już zaczęliśmy być ze sobą i okazało się ,że My wszyscy się znamy to była niezła "zwała" z tego[emoji23][emoji23][emoji23]Mój mąż z zamiłowania jest albo raczej był Dj. I jak pisaliśmy ze sobą tak w internecie i On chciał się spotkać a Ja na początku wolałam poczekać. Ja pracowałam na nockach w kebabie z Moim szefem. I któregoś razu patrzę, że idzie znany Mi chłopak. Okazało się, że to On i wygoniłam szefa żeby sprzedawał[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23](w porządku koleś był) szczęście, że miałam ten śmieszny daszek na głowie[emoji23][emoji23]i Nie było za bardzo widać Mojej twarzy[emoji23]jak Mu to potem opowiadałam to się śmiał ze Mnie[emoji6][emoji6][emoji6]

@AnetaManiak właśnie tak jakoś się złożyło,że żadne z nas nie miało do siebie numeru.Ja miałam w ten dzień rozladowany.I nie byliśmy z tych samych miejscowości.Nawet jak przychodzilismy do tego lokalu co się poznaliśmy to się mijalismy.Tez mieliśmy wspólnych znajomych, ale ja nie znałam jego nazwiska,a jak pytałam po imieniu to zwykle w błąd byłam wprowadzana.Wychodzić w weekendy tez za często nie mogłam, bo jeszcze się uczyłam i z kasa było krucho.Dopiero przypadkowo na siebie wpadliśmy po roku.Na ostatniej dyskotece kończącej sezon wakacyjny.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@DorciaMamaOlka to wspaniale!!! A wczoraj wieczorem myślałam o Was zanim poszłam spać. Ale cieszę się że wszysyko dobrze!!! To już nie taki trufelek[emoji6][emoji6][emoji6]rączki nóżki oj to cudownie!!!

@90_natka tak u nas jest. Kobieta może zacząć prace dopiero 4 miesiące po porodzie. Bo to ma być taki czas na wypoczynek i przebywanie z dzieckiem.
W sumie to podoba Mi się to. Cieszę się, że synuś już taki duży!!!! Ale o co chodzi z tym łożyskiem?? Bo Ja to raczej zielona w tych sprawach??

@alunia87 no to była miłość od pierwszego wejrzenia[emoji7][emoji7][emoji7]ale co wam z tym rokiem się stało??? Nie jesteście z tego samego miasta???

Ja z Moim mężem mamy bardzo dużo wspólnych znajomych. A najśmieszniejsze, że nigdy się nie poznaliśmy, tylko w końcu przez internet[emoji23][emoji23][emoji23]z męża wtedy dobrym przyjacielem bardzo dobrze się znałam, ale jakimś cudem nigdy nie było na tych spotkaniach wszysyko i jego i Mnie. A jak już zaczęliśmy być ze sobą i okazało się ,że My wszyscy się znamy to była niezła "zwała" z tego[emoji23][emoji23][emoji23]Mój mąż z zamiłowania jest albo raczej był Dj. I jak pisaliśmy ze sobą tak w internecie i On chciał się spotkać a Ja na początku wolałam poczekać. Ja pracowałam na nockach w kebabie z Moim szefem. I któregoś razu patrzę, że idzie znany Mi chłopak. Okazało się, że to On i wygoniłam szefa żeby sprzedawał[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23](w porządku koleś był) szczęście, że miałam ten śmieszny daszek na głowie[emoji23][emoji23]i Nie było za bardzo widać Mojej twarzy[emoji23]jak Mu to potem opowiadałam to się śmiał ze Mnie[emoji6][emoji6][emoji6]

W sumie to jak tak myślę teraz o tym powrocie do pracy to u nas też jest obowiązkowy macierzyński którego nie można się zrzec- chyba 16 tyg, dopiero potem resztę można "oddać" ojcu dziecka ;) a u Was są tylko te 4 miesiące czy dalej można przedłużyć? Bo w PL to teraz po nowemu jest w sumie max rok urlopów związanych z urodzeniem się dziecka.
Co do tego łożyska to jest tak, że łożysko ma swoje stopnie dojrzałości, tak jakby z kolejnymi tyg ciąży starzeje się. Prawidłowo powinno być tak że zwapnienia mogą pojawić się dopiero pod koniec ciąży, a nawet dopiero przy ciąży przenoszonej (oczywiście mówię tu o sporych zwapnieniach bo małe mogą pojawić się trochę wcześniej i dopóki nie rosną jest ok). U mnie są dość duże jak na ten tc a im większe tym łożysko starsze i może coraz gorzej pracować, w efekcie prowadząc do złego odżywienia dziecka. U mnie prawdopodobnie spowodowane to jest cukrzycą.

@DorciaMamaOlka wspaniałe wieści! Niech Wasze Małe Szczęście dalej zdrowo rośnie :)

reklama
Do góry