reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
@ALUNIA na pewno nie zaszkodzi próbować, nie mów, ze bez sensu pomyśl, a co mi tam "dawaj mężu" :rofl2:
@Nusia też mam takiego czorta w podobnym wieku w domu :laugh2:
@aneta dobrze, że pokoj dostałaś w Pl to pewnie na korytarzu byś wylądowała :p

@AnetaManiak o matko, ale historia z tymi Twoimi dolegliwościami :( no ale najważniejsze, że zostawili Cię na obserwację bo to w tej sytuacji na pewno najlepsze wyjście! Oby szybko ustalili leczenie i była poprawa.

@InezkaK pytanie co prawda było nie do mnie ale powiem Ci jak było u mnie przy clo :) w pierwszym cyklu miałam okropne bóle głowy (wcześniej miałam migreny, ale przy clo nasiliły się do meeeeega stopnia), dodatkowo byłam bardzo rozdrażniona, wszystko mnje wkurzało.. W drugim cyklu zero skutków ubocznych, w trzecim niestety przestymulowanie i prawie 6 cm torbiel.
Ale nie ma na to reguły- moja koleżanka nie miała żadnych dolegliwości przy clo, na dodatek zaskoczyła od razu w pierwszym cyklu po prawie 2 latach starań :)

@alunia87 dziwne trochę że już nie zalecili leczenia-ja bym poszła na Twoim miejscu z tym wypisem do gina i pewnie zaleci coś na zbicie prolaktyny skoro faktycznie zdiagnozowali hiperprolaktynemię. TSH faktycznie masz dość wysokie jal dla starań, mój endokrynolog bardzo pilnował żeby było w okolicy 1. A nie miałaś nigdy problemów z tarczycą?
Co do tych badań co jeszcze na nie czekasz to pewnie rezerwę jajnikową Ci badali :)

@InezkaK co do clo to mniej więcej jak natka. Bóle głowy i rozdrażnienie. No i konkretny ból jajników przy owulacji. No a za kolejnym razem jak wiesz efekt cysta na jajniku. Także trzeba mimo wszystko z tym uważać.

@alunia87 trochę dziwne, że żadnych leków nie dostałaś. Zdiagnozowana w sumie jesteś to o co Im chodzi.

@Nusia123 biedna córcia taka malutka i już takie cholerstwo się przyplątało. Ja wiesiołka też brałam po 2tab i dało konkretny efekt śluzu płodnego[emoji1][emoji1][emoji1]do tego brałam omege3 na poprawe endometrium. Bo po poronieniu i CLO zawsze jest słabsze. U Mnie bardzo dobry efekt. Trzymam kciuki żeby tam się wszystko dobrze zadziało[emoji8][emoji8][emoji8]

@DorciaMamaOlka niom całkiem możliwe, że masz racje bo lekarz też przebąkiwał, że ciąża może mieć na to duży wpływ. Ale się nie poddamy!!! Plamień nie ma boki brzucha też nie ma czyli jest ok. Ale chyba spróbuję namówić Mojego lekarza, żeby zrobili Mi chociaż to usg. Będę wtedy spokojniejsza.

@aga_agi oj tutaj chyba by na to nie pozwolili. Nie leżę na Swoim oddziale bo nie było miejsca. Ale powiedzieli, że Mnie nie puszczą i znaleźli miejsce gdzie indziej. A jak Twoja @ poszła już całkiem??? Działanie już!!!

@90_natka sama jestem w szoku. Nie wiedziałam, że w ogóle w taki sposób może się przeziębienie objawiać. Liczę na to, że leki pomogą i raz dwa będę w domu!!! A jak się sprawy u Ciebie miewają?? Przygotowania już prawie pełną parą???

Stwierdziłam, że ogólnie jakaś dziwna jestem. Bo żyły tak cieńkie, że aż wbić się nie Mogą. Męczą się jak cholera i Mnie przy okazji[emoji23][emoji23][emoji23]. I do tego takie cuś od przeziębienia. No cóż[emoji50][emoji50][emoji50]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@AnetaManiak o matko, ale historia z tymi Twoimi dolegliwościami :( no ale najważniejsze, że zostawili Cię na obserwację bo to w tej sytuacji na pewno najlepsze wyjście! Oby szybko ustalili leczenie i była poprawa.

@InezkaK pytanie co prawda było nie do mnie ale powiem Ci jak było u mnie przy clo :) w pierwszym cyklu miałam okropne bóle głowy (wcześniej miałam migreny, ale przy clo nasiliły się do meeeeega stopnia), dodatkowo byłam bardzo rozdrażniona, wszystko mnje wkurzało.. W drugim cyklu zero skutków ubocznych, w trzecim niestety przestymulowanie i prawie 6 cm torbiel.
Ale nie ma na to reguły- moja koleżanka nie miała żadnych dolegliwości przy clo, na dodatek zaskoczyła od razu w pierwszym cyklu po prawie 2 latach starań :)

@alunia87 dziwne trochę że już nie zalecili leczenia-ja bym poszła na Twoim miejscu z tym wypisem do gina i pewnie zaleci coś na zbicie prolaktyny skoro faktycznie zdiagnozowali hiperprolaktynemię. TSH faktycznie masz dość wysokie jal dla starań, mój endokrynolog bardzo pilnował żeby było w okolicy 1. A nie miałaś nigdy problemów z tarczycą?
Co do tych badań co jeszcze na nie czekasz to pewnie rezerwę jajnikową Ci badali :)
Tak rezerwę i tego też się boję[emoji53].Też liczyłam na konsultacje [emoji58].To mój gin mnie skierował do szpitala , bo tam pracuje.Bez wszystkich wyników nie zaleci leczenia.Planuję się z tym przejść do endokrynologa, bo gin w zasadzie nie powinien się tym zajmować.Mąż ma jeszcze badanie nasienia na 3 i nie wiem czy jest sens za nie płacić.Chociaż gin też chce je widzieć.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

@alunia87 zróbcie to badanie nasienia. Bo wiesz może się okazać, że wyniki będą nie takie i wtedy będą wiedzieć pod jakim kątem dobrać Tobie leki. Tak jak w naszym przypadku.

@alunia87 zróbcie to badanie nasienia. Bo wiesz może się okazać, że wyniki będą nie takie i wtedy będą wiedzieć pod jakim kątem dobrać Tobie leki. Tak jak w naszym przypadku.

Wsumie zobaczy co i jak ,ale lepiej żeby sprzęt działał jak trzeba [emoji38]

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@AnetaManiak u nas przygotowania stoją w miejscu ;) nic nie ruszone.. Właśnie wypoczywamy z mężem na wsi bo w końcu wszystko tak się poukładało że udało mu się wziąć parę dni wolnego :)

@alunia87 nie rezygnujcie z bad nasienia skoro już umówiony termin. Mimo wszystko warto sprawdzić czy wszystko jest w normie :) co do endokrynologa to myślę że warto się wybrać żeby spojrzał fachowym okiem, moim zdaniem tsh za wysokie ale może też inne hormony na pracę tarczycy wpływają. Warto żeby to ocenił specjalista. A najlepiej jakby udało Ci się umówić do ginekologa-endokrynologa bo to już w ogóle super by było bo oni najlepiej na tym się znają (przynajmniej w teorii bo wiadomo że zawsze trafi się jakiś wyjątek).

Do góry