reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Hejka Dziewczyny [emoji6][emoji6][emoji6]

Ja dzisiaj miałam zalatany dzień. W końcu mogę siąść i odpocząć bo mam już dosyć na dzisiaj. I do tego ten upał [emoji21][emoji21][emoji21]

@mfifi04 i widzisz Kochana pisałam, że będzie wszystko dobrze!!! Kiedy wracasz do domku??[emoji8][emoji8][emoji8]

@aga_agi nio to liczę, że i Ty dołączysz do marcowych mamusiek[emoji6]z resztą nie ma innego wyjścia!!!Dobry pomysł z tym poradnikiem[emoji1][emoji1][emoji1]

@InezkaK dzielna Kobitka[emoji3][emoji3]. Nio popatrz jak załatwiłaś sobie raz dwa receptę[emoji109][emoji109][emoji109]. Kochana Ja monitoring miałam około 12-13dc, potem drugi tydzień później. Ale tak robili Mi w Polsce. Tutaj tylko jeden przed owulacją. Oby @ jak najszybciej się pojawiła!!! Od którego dnia cyklu masz brać Clo i ile??

@alunia87 nio co z tą twoją @?? W kulki sobie leci czy co!!!

@xxEwelaxx jak tam nastawienie?? Mam nadzieję, że pozytywne[emoji6][emoji6][emoji6]

@Nusia123 a jak tam u Ciebie??

Nio i Cio tam u naszych Ciężarówek [emoji12][emoji12][emoji12] @justys0702 @90_natka @DorciaMamaOlka @Zaaaneta @xssenia!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj ja dzis mialam ciezko noc. Przez ta duchote wogole nie spalam. Rano bylamz bratanicami w Kosciele na zakonczenie roku, pozniej bylam u ogolnego lekarza, bo mam caly czas spuchnieta noge. Dostalam skierowanie do chirurga, bo moze to byc zwykly ucisk macicy, a jesli nie to zapalenie zyly lub zakrzepica. I lepiej to sprawdzic. A teraz juz leze w lozku i odpoczywam. Maz wrocil z delegacji to bede miala sie do kogo przytulic w nocy...

f2w3yx8d527fn6nf.png

reklama
@justys0702 bidulko. Ponoć te spuchnięty kończyny w ciąży to normalne. Także mam nadzieję, że to faktycznie tylko macica uciska[emoji6][emoji6][emoji6]nio to będziesz faktycznie miała do kogo się przytulić. Oj Ja pamiętam jak Mój wyjeżdżał i bywał jeden weekend w miesiącu[emoji52][emoji52][emoji52]

@alunia87 kupiłaś test??

@mfifi04 czyli teraz miesiąc przerwy i pewnie jak na wizycie będzie wszystko dobrze to dostaniecie zielone światło. Ja właśnie przez to cholerstwo nie mogę żadnych hormonów bo już i tak hormony ciążowe mogą powodować wzrost tego cholerstwa.

Mąż nie zdążył kupić [emoji53],będę musiała z późniejszego moczu jak nie przyjdzie @.Jutro 31dc może coś pokaże.A ty jak się dziś czujesz?Palec dochodzi do siebie?

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana bylam dzisiaj u lekarza innego takiego co kiedys chodzilam i wypisal mi recepte [emoji6]ale musze zadzwonic po @zeby sie umowic na monitoring [emoji5]a tak z ciekawosci kiedy mniej wiecej robi sie ten monitoring ile dni po @ ?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że dostałaś receptę :) nie musisz się już martwić i szukać :) a co do monitoringu to ja zazwyczaj miałam 3 razy na cykl-pierwszy w okolicy 9-10 dc (czyli jak już skończy się brać te 5 tabletek-żeby zobaczyć czy pęcherzyki rosną), drugi ok 13-14 dc (wtedy zazwyczaj był już pęcherzyk dominujący i dostawałam zastrzyk na pęknięcie bo u mnie z pękaniem problem) i kolejny monit około 3-4 dni po zastrzyku (żeby potwierdzić owulację).

@alunia87 zrób ten test, zrób. Ja to w sumie jestem zdziwiona że lekarz tak z całą pewnością powiedział Ci że @ będzie na dniach. Byłam już w swoim życiu o kilku ginekologów i zawsze mówili że pogrubione endometrium w drugiej fazie cyklu może świadczyć zarówno o @ jak i o rozwijającej się ciąży. Mimo wszystko trzymam kciuki :)

@Lenka232323 ja w każdej ciąży miałam podwyższony puls przy bardzo niskim ciśnieniu (teraz też tak mam) :)

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam za informacje w kwestii monitoringu bo ten lekarz tak troszkę chaotycznie o tym wszystkim mówił i mało zrozumiałe to bylo dla mnie [emoji12][emoji8]a bralyscie clo dwa razy dziennie czy raz ? A o zastrzyku nic mie mówił

@alunia87 tak jak natka pisze. To dziwne co Tobie gin powiedział. Zobacz np Dorcia właśnie z pogrubionego endometrium miała stwierdzoną ciążę. Musisz zrobić ten test koniecznie.
Ja ogólnie w miarę dobrze się czuję. Męczą Mnie mdłości ale najbardziej rano. Piersi są nabrzmiałe i sutki bolą dość intensywnie. W podbrzuszu czasami coś zakłuje. No i sikam dość często.
Poorzednim razem jak tylko się za dobrze czułam to już wariowałam. A teraz jakoś tak na luzie do tego podchodzę. Bo raz te objawy są silne raz słabe a raz nie ma ich w ogóle.

Dziękuję wam za informacje w kwestii monitoringu bo ten lekarz tak troszkę chaotycznie o tym wszystkim mówił i mało zrozumiałe to bylo dla mnie [emoji12][emoji8]a bralyscie clo dwa razy dziennie czy raz ? A o zastrzyku nic mie mówił

Ja brałam jedną dziennie. Ogólnie to chyba nigdy nie bierze się po dwie tabl, przynajmniej nie od razu bo to duże ryzyko przestymulowania i w efekcie torbieli. Znam dziewczynę która miała zalecone 0,5 tabl dziennie ale generalnie z tego co wiem (i nawet chyba w ulotce tak jest napisane) to standardową dawką jest 1 tabl dziennie.

@AnetaManiak ciąża ciąży nierówna :) także objawami (lub ich brakiem) nie ma co się przejmować na zapas :) ja np jak teraz zaszłam w ciążę to nie miałam żadnych objawów, dosłownie nic. Nawet tego co niby jest mega częste czyli ból piersi podczas karmienia :) zrobiłam 3 testy bo nie mogłam uwierzyć że są 2 kreski skoro objawów zero! A w poprzedniej ciąży już od 10dpo pełno przeróżnych objawów mogących świadczyć o ciąży :)

Ja w Polsce za pierwszym razem miałam 1tab, w kolejnym miesiącu 2tab, i w kolejnym 3tab. Ale ani razu nam się nie udało, mimo iż jajeczka były i pękały. Tutaj za pierwszym razem miałam 1tab i zastrzyk no i zaskoczyłam. Teraz miałam 1,5 tabl i zastrzyk no i się udało ale cysta się utworzyła.

reklama
Dziewczyny ja od wczoraj jestem u mamy :) mimo ciągłych boli podbrzusza i dolnej części kręgosłupa to czuję się dobrze :).

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Nio to wypoczywaj Kochana ile wlezie. Wydaję mi się, że te Twoje bóle są spowodowane rozciągającą się macicą[emoji6][emoji6][emoji6]

Do góry