reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hejka Dziewczyny [emoji6][emoji6][emoji6]

Ja dzisiaj miałam zalatany dzień. W końcu mogę siąść i odpocząć bo mam już dosyć na dzisiaj. I do tego ten upał [emoji21][emoji21][emoji21]

@mfifi04 i widzisz Kochana pisałam, że będzie wszystko dobrze!!! Kiedy wracasz do domku??[emoji8][emoji8][emoji8]

@aga_agi nio to liczę, że i Ty dołączysz do marcowych mamusiek[emoji6]z resztą nie ma innego wyjścia!!!Dobry pomysł z tym poradnikiem[emoji1][emoji1][emoji1]

@InezkaK dzielna Kobitka[emoji3][emoji3]. Nio popatrz jak załatwiłaś sobie raz dwa receptę[emoji109][emoji109][emoji109]. Kochana Ja monitoring miałam około 12-13dc, potem drugi tydzień później. Ale tak robili Mi w Polsce. Tutaj tylko jeden przed owulacją. Oby @ jak najszybciej się pojawiła!!! Od którego dnia cyklu masz brać Clo i ile??

@alunia87 nio co z tą twoją @?? W kulki sobie leci czy co!!!

@xxEwelaxx jak tam nastawienie?? Mam nadzieję, że pozytywne[emoji6][emoji6][emoji6]

@Nusia123 a jak tam u Ciebie??

Nio i Cio tam u naszych Ciężarówek [emoji12][emoji12][emoji12] @justys0702 @90_natka @DorciaMamaOlka @Zaaaneta @xssenia!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj ja dzis mialam ciezko noc. Przez ta duchote wogole nie spalam. Rano bylamz bratanicami w Kosciele na zakonczenie roku, pozniej bylam u ogolnego lekarza, bo mam caly czas spuchnieta noge. Dostalam skierowanie do chirurga, bo moze to byc zwykly ucisk macicy, a jesli nie to zapalenie zyly lub zakrzepica. I lepiej to sprawdzic. A teraz juz leze w lozku i odpoczywam. Maz wrocil z delegacji to bede miala sie do kogo przytulic w nocy...

f2w3yx8d527fn6nf.png

reklama
@justys0702 bidulko. Ponoć te spuchnięty kończyny w ciąży to normalne. Także mam nadzieję, że to faktycznie tylko macica uciska[emoji6][emoji6][emoji6]nio to będziesz faktycznie miała do kogo się przytulić. Oj Ja pamiętam jak Mój wyjeżdżał i bywał jeden weekend w miesiącu[emoji52][emoji52][emoji52]

@alunia87 kupiłaś test??

@mfifi04 czyli teraz miesiąc przerwy i pewnie jak na wizycie będzie wszystko dobrze to dostaniecie zielone światło. Ja właśnie przez to cholerstwo nie mogę żadnych hormonów bo już i tak hormony ciążowe mogą powodować wzrost tego cholerstwa.

Mąż nie zdążył kupić [emoji53],będę musiała z późniejszego moczu jak nie przyjdzie @.Jutro 31dc może coś pokaże.A ty jak się dziś czujesz?Palec dochodzi do siebie?

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana bylam dzisiaj u lekarza innego takiego co kiedys chodzilam i wypisal mi recepte [emoji6]ale musze zadzwonic po @zeby sie umowic na monitoring [emoji5]a tak z ciekawosci kiedy mniej wiecej robi sie ten monitoring ile dni po @ ?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że dostałaś receptę :) nie musisz się już martwić i szukać :) a co do monitoringu to ja zazwyczaj miałam 3 razy na cykl-pierwszy w okolicy 9-10 dc (czyli jak już skończy się brać te 5 tabletek-żeby zobaczyć czy pęcherzyki rosną), drugi ok 13-14 dc (wtedy zazwyczaj był już pęcherzyk dominujący i dostawałam zastrzyk na pęknięcie bo u mnie z pękaniem problem) i kolejny monit około 3-4 dni po zastrzyku (żeby potwierdzić owulację).

@alunia87 zrób ten test, zrób. Ja to w sumie jestem zdziwiona że lekarz tak z całą pewnością powiedział Ci że @ będzie na dniach. Byłam już w swoim życiu o kilku ginekologów i zawsze mówili że pogrubione endometrium w drugiej fazie cyklu może świadczyć zarówno o @ jak i o rozwijającej się ciąży. Mimo wszystko trzymam kciuki :)

@Lenka232323 ja w każdej ciąży miałam podwyższony puls przy bardzo niskim ciśnieniu (teraz też tak mam) :)

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam za informacje w kwestii monitoringu bo ten lekarz tak troszkę chaotycznie o tym wszystkim mówił i mało zrozumiałe to bylo dla mnie [emoji12][emoji8]a bralyscie clo dwa razy dziennie czy raz ? A o zastrzyku nic mie mówił

@alunia87 tak jak natka pisze. To dziwne co Tobie gin powiedział. Zobacz np Dorcia właśnie z pogrubionego endometrium miała stwierdzoną ciążę. Musisz zrobić ten test koniecznie.
Ja ogólnie w miarę dobrze się czuję. Męczą Mnie mdłości ale najbardziej rano. Piersi są nabrzmiałe i sutki bolą dość intensywnie. W podbrzuszu czasami coś zakłuje. No i sikam dość często.
Poorzednim razem jak tylko się za dobrze czułam to już wariowałam. A teraz jakoś tak na luzie do tego podchodzę. Bo raz te objawy są silne raz słabe a raz nie ma ich w ogóle.

Dziękuję wam za informacje w kwestii monitoringu bo ten lekarz tak troszkę chaotycznie o tym wszystkim mówił i mało zrozumiałe to bylo dla mnie [emoji12][emoji8]a bralyscie clo dwa razy dziennie czy raz ? A o zastrzyku nic mie mówił

Ja brałam jedną dziennie. Ogólnie to chyba nigdy nie bierze się po dwie tabl, przynajmniej nie od razu bo to duże ryzyko przestymulowania i w efekcie torbieli. Znam dziewczynę która miała zalecone 0,5 tabl dziennie ale generalnie z tego co wiem (i nawet chyba w ulotce tak jest napisane) to standardową dawką jest 1 tabl dziennie.

@AnetaManiak ciąża ciąży nierówna :) także objawami (lub ich brakiem) nie ma co się przejmować na zapas :) ja np jak teraz zaszłam w ciążę to nie miałam żadnych objawów, dosłownie nic. Nawet tego co niby jest mega częste czyli ból piersi podczas karmienia :) zrobiłam 3 testy bo nie mogłam uwierzyć że są 2 kreski skoro objawów zero! A w poprzedniej ciąży już od 10dpo pełno przeróżnych objawów mogących świadczyć o ciąży :)

Ja w Polsce za pierwszym razem miałam 1tab, w kolejnym miesiącu 2tab, i w kolejnym 3tab. Ale ani razu nam się nie udało, mimo iż jajeczka były i pękały. Tutaj za pierwszym razem miałam 1tab i zastrzyk no i zaskoczyłam. Teraz miałam 1,5 tabl i zastrzyk no i się udało ale cysta się utworzyła.

reklama
Dziewczyny ja od wczoraj jestem u mamy :) mimo ciągłych boli podbrzusza i dolnej części kręgosłupa to czuję się dobrze :).

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Nio to wypoczywaj Kochana ile wlezie. Wydaję mi się, że te Twoje bóle są spowodowane rozciągającą się macicą[emoji6][emoji6][emoji6]

Do góry