reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

@AnetaManiak troszke mnie nie było byłam na weselu [emoji141],po 18 wróciłam z poprawin.Zabawa była ogolnie fajna teraz tylko głowa boli [emoji3].Wczoraj bolał mnie jajnik i zauważyłam dużo śluzu już zglupiałam i nie wiem czy wczoraj nie było owulacji ,a nie działalismy już [emoji53].Może to wino czerwone tak na ten śluz wpłynęło ,bo było tego dużo. Troszke mi dziś humor się popsuł, bo szwagir od rana dzwonił , że szwagierka w ciąży z 3 [emoji22] no i troszkę mnie dzis nie oszczędzili pytaniami kiedy my swoje będziemy mieli.Nawet osoby które wiedzą ze już długo się staramy.Zero taktu [emoji34].
Troszkę was nad robiłam [emoji4]jeszcze nie myślę trzeźwo[emoji6].
Aneta ładna z Ciebie kobitka i tak jak dziewczyny mówią ładnie ci w rudym kolorze ,bo wyostrza fajnie twoje rysy i twarz przez to jest wyrazista.
Co do witamin widać ze mają fajny skład [emoji4]
@DorciaMamaOlka jak się czujesz ?
@mfifi04 kiedy testujesz?
@xxEwelaxx tak jak dziewczyny mówią zrób trochę badań.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
W przyszłym tygodniu jeśli wytrzymam to w niedziele

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@AnetaManiak troszke mnie nie było byłam na weselu [emoji141],po 18 wróciłam z poprawin.Zabawa była ogolnie fajna teraz tylko głowa boli [emoji3].Wczoraj bolał mnie jajnik i zauważyłam dużo śluzu już zglupiałam i nie wiem czy wczoraj nie było owulacji ,a nie działalismy już [emoji53].Może to wino czerwone tak na ten śluz wpłynęło ,bo było tego dużo. Troszke mi dziś humor się popsuł, bo szwagir od rana dzwonił , że szwagierka w ciąży z 3 [emoji22] no i troszkę mnie dzis nie oszczędzili pytaniami kiedy my swoje będziemy mieli.Nawet osoby które wiedzą ze już długo się staramy.Zero taktu [emoji34].
Troszkę was nad robiłam [emoji4]jeszcze nie myślę trzeźwo[emoji6].
Aneta ładna z Ciebie kobitka i tak jak dziewczyny mówią ładnie ci w rudym kolorze ,bo wyostrza fajnie twoje rysy i twarz przez to jest wyrazista.
Co do witamin widać ze mają fajny skład [emoji4]
@DorciaMamaOlka jak się czujesz ?
@mfifi04 kiedy testujesz?
@xxEwelaxx tak jak dziewczyny mówią zrób trochę badań.

A dziękuję kochana :) nawet dobrze się czuję :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

@xxEwelaxx na pewno powtórz jeszcze raz te same badania bo to taka podstawa. No i koniecznie ubiegaj się o ten monitoring!!! No tak z facetami ciężko, ale to tylko dlatego bo Oni się boją, że to właśnie ich wina i wyjdzie to na jaw. Niestety facet jest jak jajko i tak też trzeba się z nim obchodzić. Wczoraj bodajże pisałam jakie jeszcze badanie powinnaś porobić. Musiała byś poszukać na forum, napisałam też na co One są.

@alunia87 a nic się nie chwaliłaś, że na weselicho się wybierasz!!! Kochana a śluz płodny czy raczej normalny?? Bo Ja jestem już po owulacji i od dzisiaj mam bardzo dużo śluzu ale normalnego niepłodnego. A resztą ludzi się nie przejmuj co gadają. U Mnie wszyscy dosłownie wiedzą ile czasu już się staramy i o naszej stracie też. I mam to dosłownie głęboko gdzieś co o tym myśl. Choć dużo z tych ludzi mówi "a za dużo o tym myślicie jak przestaniecie to się uda" toć do cholery to nie jest takie łatwe jak myślą. No wiadomości o czyjejś ciąży w szczególności którejś z kolei są bardzo bolesne, też coś o tym wiem niestety[emoji22]ale głowa do góry niedługo Ty będziesz się chwalić Swoją ciążą!!!

@90_natka jak tam Twoje skurcze?? Minęły już?? Chyba jakoś w tym tygodniu idziesz do gina czy coś Mi się pomieszałoMój M to ogólnie pracoholik. I Mi mało co w domu pomaga bo nawet na to czasu nie ma[emoji52][emoji52][emoji52]a czemu czekolady nie możesz??? Czyżbym o czymś zapomniała

@mfifi04 też pewnie już byś chciała wiedzieć co i jak. Ja już też jestem niecierpliwa jak cholera a tu jeszcze tyle czasu trzeba czekać[emoji21][emoji21][emoji21]

Dzisiaj z M pojeździliśmy trochę rowerkami. A Ja głupia na to słońce zamiast się posmarować i ubrać bluzeczke z krótkim rękawem to ubrałam na cienkich ramiączkach i teraz cierpie z bólu bo się zjarałam!!! A Ja głupia[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@xxEwelaxx na pewno powtórz jeszcze raz te same badania bo to taka podstawa. No i koniecznie ubiegaj się o ten monitoring!!! No tak z facetami ciężko, ale to tylko dlatego bo Oni się boją, że to właśnie ich wina i wyjdzie to na jaw. Niestety facet jest jak jajko i tak też trzeba się z nim obchodzić. Wczoraj bodajże pisałam jakie jeszcze badanie powinnaś porobić. Musiała byś poszukać na forum, napisałam też na co One są.

@alunia87 a nic się nie chwaliłaś, że na weselicho się wybierasz!!! Kochana a śluz płodny czy raczej normalny?? Bo Ja jestem już po owulacji i od dzisiaj mam bardzo dużo śluzu ale normalnego niepłodnego. A resztą ludzi się nie przejmuj co gadają. U Mnie wszyscy dosłownie wiedzą ile czasu już się staramy i o naszej stracie też. I mam to dosłownie głęboko gdzieś co o tym myśl. Choć dużo z tych ludzi mówi "a za dużo o tym myślicie jak przestaniecie to się uda" toć do cholery to nie jest takie łatwe jak myślą. No wiadomości o czyjejś ciąży w szczególności którejś z kolei są bardzo bolesne, też coś o tym wiem niestety[emoji22]ale głowa do góry niedługo Ty będziesz się chwalić Swoją ciążą!!!

@90_natka jak tam Twoje skurcze?? Minęły już?? Chyba jakoś w tym tygodniu idziesz do gina czy coś Mi się pomieszałoMój M to ogólnie pracoholik. I Mi mało co w domu pomaga bo nawet na to czasu nie ma[emoji52][emoji52][emoji52]a czemu czekolady nie możesz??? Czyżbym o czymś zapomniała

@mfifi04 też pewnie już byś chciała wiedzieć co i jak. Ja już też jestem niecierpliwa jak cholera a tu jeszcze tyle czasu trzeba czekać[emoji21][emoji21][emoji21]

Dzisiaj z M pojeździliśmy trochę rowerkami. A Ja głupia na to słońce zamiast się posmarować i ubrać bluzeczke z krótkim rękawem to ubrałam na cienkich ramiączkach i teraz cierpie z bólu bo się zjarałam!!! A Ja głupia[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

Bidulka :-( polecam Maślanke polać ma ręcznik i na ramiona.
Oczywiście że chciałabym już wiedzieć co i jak

Bidulka :-( polecam Maślanke polać ma ręcznik i na ramiona.
Oczywiście że chciałabym już wiedzieć co i jak

Jutro sobie kupię. Dziękuję za porade[emoji8][emoji8][emoji8]a jak u Ciebie wyjdą dwie kreseczki to od razu musisz leki brać z tego co pamiętam. A masz już je czy pierw do gina?? Jak Ja nie lubie tego czekania[emoji52] u Mnie dzisiaj 4 dzień wysokich temperatur i 2 dni od ostatniego płodnego śluzu. I całe szczęście, że nosze wkładki bo ten dzisiejszy śluz to by Mnie zalał dosłownie tyle Go jest

@AnetaManiak ja to ten śluz odróżnić nie potrafię mam tak ze w dni płodne jest a później susza ,albo na lekarstwo. Mam ściągnięte 3 apki i każda w inny dzien pokazywała owulacje [emoji16].Także działalismy codziennie ,a wczoraj nie było gdzie [emoji23],bo pokój ze znajomymi.Wybawiliśmy się z moim M i poznaliśmy masę ludzi ,bo to wesele znajomego i ogólnie na 150 osób 6 osób znaliśmy tylko. Ja staram się nie rozmawiać na temat starań, bo mało osób to rozumie.Ci co wiedzą więcej i tak nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji ,a później lubią dowalis z jakimś tekstem.Mój M na przykład potrafi wszystko obrócić w żart i niczym się nie przejmuję.Dla niego będzie to będzie nie to będziemy żyć dalej.
Na skórę to już tylko maślanka i nawilżanie balsamem z chłodzonym.

Ostatnia edycja:
Ewela co do badań to w sumie to kwestia indywidualna, nie każde badanie np może być Ci potrzebne. Jedno co to na początek na pewno cytologia, ewentualnie dodatkowo czystość pochwy (moja gin zawsze pobiera na oba te badania-może się okazać że np jest jakaś infekcja bezobjawowa która utrudnia zajście w ciążę, może zagrażać ciąży itd).
A ja dodatkowo na początek badałam całą tarczycę (tsh, ft3, ft4, anty-tg, anty-tpo), z tym że ja miałam z tarczycą problemy już wcześniej.
Badałam też hormony ok 3 dc (FSH, LH, testosteron, prolaktynę)-już po monitoringu było podejrzenie PCO a wyniki hormonów to po części potwierdziły bo również na to wskazywały.
Tyle na początek robiłam. Potem miałam monitoringi, kilka prób stymulacji CLO, następnie badanie drożności jajowodów (HSG). W międzyczasie badanie nasienia męża.

Aneta mój mąż właśnie wraca.. Ale ostatnio naprawdę nie mam już sił, chciałabym gdzieś wyjść czy nawet wyjechać na parę dni całą trójką, odpocząć. A tu lipa bo on wiecznie pracuje. A mi naprawdę jest ciężko samej z małą, zwłaszcza przy tych upałach które ostatnio się pojawiają :(
Skurcze trochę się uspokoiły ale męczą nadal, zwłaszcza jak dłuższą chwilę jestem na nogach i nie mam możliwości usiąść.. Ale nie bolą, są po prostu dość nieprzyjemne a to już mała poprawa bo wcześniej były bolesne :) u ginekologa byłam w zeszłym tygodniu, teraz dopiero w lipcu mam wizytę o ile nic wcześniej się nie wydarzy. A czekolady nie mogę bo na diecie jestem.. Cukrzyca i w tej ciąży mi nie odpuściła, z tym że teraz chyba skończę z insuliną bo na razie jem mało, jestem głodna a cukier i tak wysoki. Ehh w poprzedniej ciąży udało się opanować to wszystko dietą. Dopiero w 36tc zaczęły się problemy, ale nie zdążyłam włączyć insuliny bo w 37tc miałam już cc.
Ten śluz u Ciebie to może być dobry znak :) bardzo często nagła duża ilość śluzu w 2 fazie cyklu świadczy o tym, że jednak się udało (mnie np w 3 ciąży dosłownie "zalewało" już parę dni po owulacji). Trzymam kciuki!! &&&&

@alunia87 płodny to ten co wygląda jak białko jajka kurzego bądź jest wodnisty. Niepłodny jest biały i gęsty, lepki ale nie rozciągliwy. Spokojnie jeden dzień bez sexu nie zaszkodzi, plemniczki już czekają na jajeczko[emoji6][emoji6][emoji6]Ludzie których ten problem się nie tyczy przeważnie tego nie rozumieją i nawet nie ma co się wysilać żeby Im to tłumaczyć bo to bez sensu, tylko nerwy stracisz. No to konkretne weselicho byłoJa uwielbiam poznawać nowych ludzi. Zawsze to jakieś nowe towarzystwo a czasami można i znaleźć bratnią duszyczkę[emoji16][emoji16][emoji16]
Mój M za to bardzo chce dziecka, choć do niedawna tak raczej z dystansem do tego podchodził. A teraz dosłownie świruje nio i ma być Trójka[emoji16][emoji16]a na raz najlepiej bliźniaki[emoji12][emoji12][emoji12]
Schodzę Sobie balsam i poproszę męża żeby Mnie nasmarował.

@mfifi04 a to dobrzemuszą być te dwie kreseczki!!! Nie ma innej opcjiii!!!

@90_natka a ile Twoja córeczka ma?? Zażywasz cały czas ten sam magnez czy może inny? Bo wiesz czasami może być tak, że akurat ten jeden Tobie nie służy bo ma coś tam w składzie a inny pomoże lepiej. No ale ważne, że jest już lepiej choć troszkę. Współczuję Tobie Kochana, że jesteś teraz ze wszystkim sama. Napewno jak Twój mąż wróci to będziesz mogła sobie odpocząć[emoji8]to Ty masz cukrzycę tak zwaną ciążową. Kurde to musi być Tobie ciężko. Hormony szaleją, zachcianki są, a Ty bidulko nie możesz sobie na coś pozwolić. No niby czego to się nie robi dla maleństwa, ale czemu zawsze coś pod górkę☹[emoji46]
A z tym śluzem to w straconej ciąży właśnie tak miałam, kilka dni po owu zacząła się taka duża ilość śluzu. Bynajmniej jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl[emoji1]poprzednim razem też byłam i się udało[emoji6]także kto wie może może

reklama
@AnetaManiak i super-pozytwne nastawienie to już połowa sukcesu :) trzymam kciuki i wierzę, że i tym razem CLO przyniesie pozytywny efekt w postaci dwóch kresek :)
Moja córcia ma 22 miesiące :) i wszędzie jej pełno ;) więc nie daje mi odpocząć ;)
A co do magnezu to biorę właśnie dwa różne bo tak mi lekarka zaleciła i odkąd tak robię jest ta poprawa, więc może coś jest w tym co napisałaś :) z tą cukrzycą ciążową da się żyć, ale właśnie najgorsze jest to że się człowiek nie najada, a o zachciankach to już w ogóle można tylko pomarzyć :) no i teraz pewnie znowu schudnę bo identycznie miałam w poprzedniej ciąży :p ale szczerze mówiąc to już przyzwyczaiłam się do wiecznych problemów-to moja 5 ciąża i w każdej było pod górkę od samego początku bo najpierw dwie straty na wczesnym etapie, potem strata w 2 trymestrze poprzedzona dużymi problemami i złymi wynikami a w ciąży z córką od początku plamienia, problemy z szyjką, skurcze, potem jeszcze cukrzyca i wyciek wód :( także można się przyzwyczaić do problemów ciążowych :)

Do góry