reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

No ekstra;) ciesze sie bardzo.. Ja na dzien dzisiejszy nie wiem ile urwis mierzy i na 60% jest chlopakiem:p
Kawaler, Super! [emoji7] Ja coś ostatnio przeczuwam że Baba będzie [emoji12]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
No mi refundacja nie przysługuje a koszt nie jest jakiś straszny, koło 400zł... Ale wiem że wynik i tak nic tu nie zmieni, nawet gdyby nie daj Boże dziecko miałoby być chore [emoji4] Więc chyba daruję sobie ten stres [emoji6]

w57v3e3ktmvwxeii.png
No to na Twoim miejscu jeśli na usg prenatalnym nie będzie nic niepokojącego to testy pappa bym sobie darowała :) ja w ciąży którą straciłam miałam wynik beznadziejny bo jakoś tak było, że jedna wada ryzyko 1:2, druga chyba 1:6 a ZD 1:300. Ale wtedy wiedziałam, że dziecko ma prawdopodobnie wadę (zresztą inną niż te których ryzyko w testach wyliczają).
W ciąży z córką i teraz w tej wyniki usg były okej, więc pappa też wyszły dobrze. Teraz mam nawet lepsze wyniki niż jak byłam w ciąży z córcią bo jedna wada ryzyko ok. 1:12000, a pozostałe dwie ryzyko mniejsze niż 1:20000. Także myślę, że jak wyniki usg u Ciebie będą dobre(a na pewno będą:)) to nie wydawałabym kasy na testy pappa bo i tak zapewne wyjdą ładne :)

Anik super, że wszystko dobrze :) ciekawe czy płeć się potwierdzi :) ja z tych nerwów jakie miałam przed usg nawet zapomniałam zapytać czy już coś tam widać hehe :D

Kasia gratuluję świetna wiadomość ☺
Kasia ja bym zrobiła test PAPPA dla świętego spokoju wolałabym żyć ze świadomością ze urodze zdrowe dIecko. Ogólnie zaleca się bardziej zrobić gdy prenatalne są ok bo czasami można coś przeoczyć i później zaskoczenie, nie decyduje za cb ale moim zdaniem nie ma co oszczędzać na dzidziolce. Ja zrobię na pewno wolałabym być spokojna☺

No to na Twoim miejscu jeśli na usg prenatalnym nie będzie nic niepokojącego to testy pappa bym sobie darowała :) ja w ciąży którą straciłam miałam wynik beznadziejny bo jakoś tak było, że jedna wada ryzyko 1:2, druga chyba 1:6 a ZD 1:300. Ale wtedy wiedziałam, że dziecko ma prawdopodobnie wadę (zresztą inną niż te których ryzyko w testach wyliczają).
W ciąży z córką i teraz w tej wyniki usg były okej, więc pappa też wyszły dobrze. Teraz mam nawet lepsze wyniki niż jak byłam w ciąży z córcią bo jedna wada ryzyko ok. 1:12000, a pozostałe dwie ryzyko mniejsze niż 1:20000. Także myślę, że jak wyniki usg u Ciebie będą dobre(a na pewno będą:)) to nie wydawałabym kasy na testy pappa bo i tak zapewne wyjdą ładne :)

Anik super, że wszystko dobrze :) ciekawe czy płeć się potwierdzi :) ja z tych nerwów jakie miałam przed usg nawet zapomniałam zapytać czy już coś tam widać hehe :D
Masz rację, po usg przecież zawsze mogę dodatkowo zrobić Pappa jeśli będzie coś niepokojącego [emoji4] Tak też pewnie zrobię, na usg mam się umówić na 13.04 [emoji4]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Kasia gratuluję świetna wiadomość [emoji5]
Kasia ja bym zrobiła test PAPPA dla świętego spokoju wolałabym żyć ze świadomością ze urodze zdrowe dIecko. Ogólnie zaleca się bardziej zrobić gdy prenatalne są ok bo czasami można coś przeoczyć i później zaskoczenie, nie decyduje za cb ale moim zdaniem nie ma co oszczędzać na dzidziolce. Ja zrobię na pewno wolałabym być spokojna[emoji5]
Wiesz to nie chodzi o oszczędzanie, bo na to akurat nigdy pieniędzy nie żałowałam... Po prostu wynik takiego badania nic nie zmieni w moim podejściu, bez względu czy dziecko będzie zdrowe (a tego jestem praktycznie pewna [emoji6]) czy nie daj Boże chore... Jeśli usg wykaże jakieś nieprawidłowości wtedy być może się zdecyduję [emoji6]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
Beta 108!!!aaaaa jestem w ciazy[emoji175][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji176][emoji174]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Millo w ktorym dniu robilas bete ze masz taka wysoką? Ja zrobiłam w poniedziałek i tylko 6 :( co prawda pośpieszyłam się bo to dzień spodziewanej miesiączki ale te dwie kreski na teście tak mnie nakreciły... :(

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry