reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
1489992089-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale krecha :) gratuluję :) wysyp na listopad ogromny :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć :)
historia moja w skrócie:
- poronienie zatrzymane, ciąża bliźniacza, łyżeczkowanie 9/10tc
- ciąża 36tc cc, IUGR i stan przedrzucawkowy
- poronienie samoistne 8tc
- ciąża pozamaciczna- sama się oczyściła
- teraz 6tc poronienie samoistne- gin nie mógł znaleźć pęcherzyka

Mam zrobione badania genetyczne na proakcelerynę, protrombinę i dwa MTHFR.
Wyszła mi homozygota MTHFR A1298C. Reszta ok.
Czekamy na kariotyp (wynik latem), córka ma translokację zrównoważoną, więc pewnie od któregoś z nas.
Będę szła do gina na kontrolę i chcę żeby dał skierowanie na badania (mam prywatne ubezpieczenie). Chcę na pewno: całą tarczycę, progesteron. Zrobiłam już homocysteine i czekam na wynik. Co jeszcze sugerujecie na już teraz. z badań?
Nie mam zamiaru podchodzić do ivf ani szczepionek. I zdaję sobie sprawę, że przyczyną prawdopodobnie jest ta translokacja i na to już wpływu nie mam, ale chcę wykluczyć inne rzeczy, żeby nie mieć do siebie pretensji.

Ostatnia edycja:
Cześć :)
historia moja w skrócie:
- poronienie zatrzymane, ciąża bliźniacza, łyżeczkowanie 9/10tc
- ciąża 36tc cc, IUGR i stan przedrzucawkowy
- poronienie samoistne 8tc
- ciąża pozamaciczna- sama się oczyściła
- teraz 6tc poronienie samoistne- gin nie mógł znaleźć pęcherzyka

Mam zrobione badania genetyczne na proakcelerynę, protrombinę i dwa MTHFR.
Wyszła mi homozygota MTHFR A1298C. Reszta ok.
Czekamy na kariotyp (wynik latem), córka ma translokację zrównoważoną, więc pewnie od któregoś z nas.
Będę szła do gina na kontrolę i chcę żeby dał skierowanie na badania (mam prywatne ubezpieczenie). Chcę na pewno: całą tarczycę, progesteron. Zrobiłam już homocysteine i czekam na wynik. Co jeszcze sugerujecie na już teraz. z badań?
Nie mam zamiaru podchodzić do ivf ani szczepionek. I zdaję sobie sprawę, że przyczyną prawdopodobnie jest ta translokacja i na to już wpływu nie mam, ale chcę wykluczyć inne rzeczy, żeby nie mieć do siebie pretensji.
Witaj, bardzo mi przykro z powodu twoich strat. Myślę, że dziewczyny z wątku
Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne najlepiej Ci podpowiedzą jakie badania możesz jeszcze zrobić. Powodzenia! :)

Ale wysyp pozytywów! Gratuluję wszystkim zafasolkowanym!

reklama
Do góry