reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Super :) będzie wszystko dobrze :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Jeśli dobrze kojarzę to deciduae to tkanka doczesna (też miałam ten zwrot w moim hist-pat). Ten wynik świadczy o tym, że w materiale który pobrano do badań są resztki tej tkanki. Raczej jest to standardowy wynik :) hist-pat zwykle nie pokazuje przyczyny poronienia.

DorciaMamaOlka a masz jakieś objawy, że lekarz chce Cię badać w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Też właśnie jestem w trakcie diagnostyki w tym kierunku :)
Ale nie bardzo wiem czy dobrze zrozumiałam-masz się położyć w szpitalu tylko po to żeby Cię zbadali ? Przecież to normalnie z krwi w laboratorium badają :) czy w jakim celu ten szpital?

Kasia gratuluję udanej wizyty :)teraz tylko czekać na serduszko :) kiedy kolejna wizyta?
Na kolejne usg idę za tydzień, może już będzie pikać [emoji173] Nie mogę się doczekać [emoji7]

w57v3e3kfucyl84a.png

Jeśli dobrze kojarzę to deciduae to tkanka doczesna (też miałam ten zwrot w moim hist-pat). Ten wynik świadczy o tym, że w materiale który pobrano do badań są resztki tej tkanki. Raczej jest to standardowy wynik :) hist-pat zwykle nie pokazuje przyczyny poronienia.

DorciaMamaOlka a masz jakieś objawy, że lekarz chce Cię badać w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Też właśnie jestem w trakcie diagnostyki w tym kierunku :)
Ale nie bardzo wiem czy dobrze zrozumiałam-masz się położyć w szpitalu tylko po to żeby Cię zbadali ? Przecież to normalnie z krwi w laboratorium badają :) czy w jakim celu ten szpital?

Kasia gratuluję udanej wizyty :)teraz tylko czekać na serduszko :) kiedy kolejna wizyta?
A jak Ty się czujesz?

w57v3e3kfucyl84a.png

Nie mam żadnych objawów...Nie wiem czy są one w ogóle widoczne...chce mi zrobić te badania na NFZ dlatego wypisal skierowanie

Ja też robię na NFZ i nie muszę się kłaść do szpitala tylko normalnie mam skierowanie do laboratorium :) i dlatego zapytałam dlaczego szpital :)
A jak Ty się czujesz?

w57v3e3kfucyl84a.png
Ja tak różnie :) raz lepiej, raz gorzej. Trochę mi ból brzucha dokucza ale staram się dużo odpoczywać :) szyjka już mi się zaczęła lekko skracać więc muszę uważać :) z małym dzieckiem to niełatwe niestety ale staram się oszczędzać :) ale za tydzień już wizytę mam i co drugi dzień słucham serduszka detektorem więc przynajmniej za dużo się nie stresuję ;)

Ja też robię na NFZ i nie muszę się kłaść do szpitala tylko normalnie mam skierowanie do laboratorium :) i dlatego zapytałam dlaczego szpital :)

Ja tak różnie :) raz lepiej, raz gorzej. Trochę mi ból brzucha dokucza ale staram się dużo odpoczywać :) szyjka już mi się zaczęła lekko skracać więc muszę uważać :) z małym dzieckiem to niełatwe niestety ale staram się oszczędzać :) ale za tydzień już wizytę mam i co drugi dzień słucham serduszka detektorem więc przynajmniej za dużo się nie stresuję ;)
Jeeej Ale zazdroszczę [emoji173][emoji173][emoji173] Też już nie mogę się doczekać kiedy usłyszę serduszko [emoji173] A od którego tygodnia detektor wykrywał Ci już serduszko?

w57v3e3kfucyl84a.png

Kurczę to nie wiem po co :( chyba mu powiem żeby dał tylko skierowanie :)

Dziewczyny jestem po USG, ciąża młodsza o 6 dni (5t2d) więc serduszka jeszcze nie ma,ale Fasolkę widziałam [emoji7][emoji173]Dziękuję Bogu że pęcherzyk nie jest znów pusty [emoji173] Już czuję się w ciąży [emoji23] Dostałam antybiotyk na E-coli w moczu i skierowanie na pierwsze badania [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png
Kasia to super wiadomość. Teraz będzie już tylko dobrze. Twój Aniołek czuwa nad malutką fasolka :-)

Hej dziewczyny, światełko dla waszych aniołków [*] ja też straciłam swojego w 6tc strasznie to przeżyłam. Same wiecie co czulysmy minęło już pół roku z czego dwa cykle się staramy tak konkretnie i nic z tego już powoli tracę nadZieję zw będZiemy mieli swojego kochanego bobaska ile cykli minęło u was zanim się udało pytam zafasolkowanych pomocy....

reklama
Jeeej Ale zazdroszczę [emoji173][emoji173][emoji173] Też już nie mogę się doczekać kiedy usłyszę serduszko [emoji173] A od którego tygodnia detektor wykrywał Ci już serduszko?

w57v3e3kfucyl84a.png
W poprzedniej ciąży kupiłam detektor w 13 tc i od razu wyłapałam serduszko. Teraz raz udało mi się w 11tc, potem długo nic a teraz od kilku dni znajduję już bez problemu. Z tym, że ja skończyłam już 14 tc i właśnie leci nam 15 więc to chyba już nic dziwnego że mi się udaje patrząc na to co było w poprzedniej ciąży :)
A Ty się nie martw kochana, za tydzień na pewno usłyszysz serduszko :) :) nie ma innej opcji!
Kurczę to nie wiem po co :( chyba mu powiem żeby dał tylko skierowanie :)

Może najlepiej zapytaj czemu tak Ci dał :) może np. chce żeby to szło z kontraktu szpitalnego a nie jego? Zapytać nie zaszkodzi bo w sumie po co kłaść się do szpitala jeśli nie jest to konieczne :) a może akurat uda się załatwić normalnie do lab skierowanie. Ja też mam od ginekologa, w sumie najpierw pytała czy jestem w stanie zrobić to sama na własną rękę, ale zaznaczyła że to na początek koszt ok 500zł więc powiedziałam, że nie bardzo a wtedy bez problemu wystawiła mi skierowanie.
Hej dziewczyny, światełko dla waszych aniołków [*] ja też straciłam swojego w 6tc strasznie to przeżyłam. Same wiecie co czulysmy minęło już pół roku z czego dwa cykle się staramy tak konkretnie i nic z tego już powoli tracę nadZieję zw będZiemy mieli swojego kochanego bobaska ile cykli minęło u was zanim się udało pytam zafasolkowanych pomocy....
Witaj, światełko dla Twojego Aniołka [*] ja w ciążę zaszłam pół roku po zabiegu, w 3 cyklu starań. O poprzednią ciążę (straciłam na przełomie 15/16 tc) walczyłam 2 lata. Spokojnie, nie trać nadziei bo na pewno zostaniesz jeszcze szczęśliwą mamusią :)

Do góry