reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Wiesz chyba za bardzo boję się rozczarowania...no a luteina może mocno opóźnić @...postanowiliśmy z mężem że jak do jutra wieczora nie dostanę to we wtorek rano zrobię test i ewentualnie zaraz na betę...nawet jak @ przyjdzie to betę muszę zrobić bo lekarz kazał zawsze jak się spóźnia...ale czasem mnie coś kręci w podbrzuszu więc lepiej się nie cieszyć...och jakie to życie jest trudne...a jutro wracam do pracy po stracie Martusi...co będzie jak znowu jestem w ciąży...ostatnio zaszlam miesiąc po rozpoczęciu nowej roboty....
A robiłaś test przed odstawieniem luteiny? Bo chyba tak się robi- Jak test negatywny to odstawiasz a jak pozytywny dalej przyjmujesz...

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Katarzyna.a.g a lekarz nie kazał Ci przed odstawieniem luteiny zrobić bety? Kasia dobrze pisze-zwykle ginekolodzy zalecają w ostatni dzień przyjmowania luteiny zrobić betę (lub ewentualnie czuły test ciążowy), bo jeśli jest wynik pozytywny to nie powinno się tak z dnia na dzień luteiny odstawiać. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym chociaż test :) a poza tym ja szczerze powiedziawszy nigdy nie spotkałam się z tym żeby luteina opóźniała @, a mam za sobą naprawdę masę cykli wspomaganych progesteronem. Co więcej nigdy żaden z ginekologów nie mówił mi żeby luteina tak działała a u kilku różnych już byłam :)
Trzymam kciuki!

Kasia ja miałam zalecone badać między 2 a 4 dc prolaktynę. Ale już kilka razy tu na forum dziewczyny pisały, że niby można w dowolnym dc więc może tak jest :)

Baslan jeszcze raz gratuluję!

Powiem wam, że nigdy nie słyszałam o tych testach przed odstawieniem luteiny...ale brzmi to logicznie...w ciąży z Martą jak już się dowiedziałam to lekarz kazał znowu brać...
O tym opóźnianiu kiedyś mi lekarka mówiła jak dwa lata temu zaczynałam brać i myślałam że zaszłam bo się spóźnił dwa dni...sama już nie wiem boję się nastawiać

Powiem wam, że nigdy nie słyszałam o tych testach przed odstawieniem luteiny...ale brzmi to logicznie...w ciąży z Martą jak już się dowiedziałam to lekarz kazał znowu brać...
O tym opóźnianiu kiedyś mi lekarka mówiła jak dwa lata temu zaczynałam brać i myślałam że zaszłam bo się spóźnił dwa dni...sama już nie wiem boję się nastawiać
A zawsze masz tak długie cykle? Nie nastawiaj się choć to trudne przy staraniach, po prostu zrób test dla pewności że nie zaszkodzisz tym odstawieniem luteiny [emoji6] Głowa do góry, napewno się uda i zobaczysz jeszcze dwie kreseczki [emoji3]

A zawsze masz tak długie cykle? Nie nastawiaj się choć to trudne przy staraniach, po prostu zrób test dla pewności że nie zaszkodzisz tym odstawieniem luteiny [emoji6] Głowa do góry, napewno się uda i zobaczysz jeszcze dwie kreseczki [emoji3]

Po prostu kupię jutro test a najlepiej pójdę na betę :-)

Ja zawsze jak brałam luteine na wywołanie to dostawalam okres 5 dnia .. z 1 dzieckiem wlasnie brałam luteine i okres nie przychodził:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie prolaktyny... Kiedy robi się to badanie? Jest jakiś określony moment cyklu kiedy powinno się je wykonać?

Kasiu ja wyczytałam gdzieś w necie ze że po @ przed dniami płodnymi. I ja tak właśnie zrobiłam [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiu ja wyczytałam gdzieś w necie ze że po @ przed dniami płodnymi. I ja tak właśnie zrobiłam [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma znaczenia kiedy
Ważne żeby nie w trakcie miesiączki :-)
Tak mówił mój lekarz
Ja dokładnie nie pamiętam dokładnie robiłam bo to było już dawno dawno temu

Do góry