reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witajcie [emoji6]
Pytanie do tych dziewczyn, ktore biora/braly acard. Czy go biorac skrocil Wam sie cykl? Mi z 30d zrobily sie 27-dniowe. Dopiero drugi cykl taki krotki no ale jednak. Ps. Zadnych innych lekow nie biore.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, nie jestem w stanie przeczytać teraz zbyt wielu stron, wiec napisze, moze ktos odpisze szybciej niz znajdę odpowiedz na swoje pytanie .
Dzis jestem w 14t4d. Mam juz syna. Obecna ciąża pochodzi z IVF. Przedwczoraj na usg okazalo sie, ze serduszko mojej córeczki przestało bić. Świat runa zupełnie . Dzis w szpitalu powiedziano mi, ze sa dwie możliwości: farmakologiczne wywołanie porodu, albo czyszczenie. Jestem w Anglii. Lekarz powiedział ze lepiej lekami, a pozniej ewentualnie zabieg. Po wizycie doszło do mnie , doczytałam tez troche, ze ciazy na takim etapie nie da sie raczej usunąć tylko lekami, ze łyżeczkowanie czy metoda próżniowa beda niezbędne. Zadecydowałam pochopnie, w obawie o przyszłość mojej macicy, wiadomo , ze po mechanicznym czyszczeniu jest większe prawdopodobieństwo powikłań, a ja chce mieć dzieci, tzn pewnie bede chciała , bo teraz chce mieć tylko moja córeczkę, która ciagle w sobie nosze.
Moje pytanie do Was:
Czy jest możliwości, i jak duża, ze 14 tygodniowe dziecko mozna urodzić z pomocą leków , unikając zabiegu??

Bo skoro raczej nie ma takiej szansy to po co mam przechodzić te wszystkie męczarnie , rodzic moze bardzo długo, jesli pozniej i tak beda musieli doczyścić moja macice i i tak bede miała tak samo wysokie ryzyko powikłań jak bez wywołania farmakologicznego.
Na dodatek od poniedziałku bede w szpitalu, choc zazwyczaj w Anglii po lekach odsyłają do domu, ponieważ łożysko jest nisko i jest duże prawdopodobieństwo krwotoku.
Bardzo chciałam zobaczyć moje maleństwo... choc teraz nabrałam troche watpliwości...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, nie jestem w stanie przeczytać teraz zbyt wielu stron, wiec napisze, moze ktos odpisze szybciej niz znajdę odpowiedz na swoje pytanie .
Dzis jestem w 14t4d. Mam juz syna. Obecna ciąża pochodzi z IVF. Przedwczoraj na usg okazalo sie, ze serduszko mojej córeczki przestało bić. Świat runa zupełnie . Dzis w szpitalu powiedziano mi, ze sa dwie możliwości: farmakologiczne wywołanie porodu, albo czyszczenie. Jestem w Anglii. Lekarz powiedział ze lepiej lekami, a pozniej ewentualnie zabieg. Po wizycie doszło do mnie , doczytałam tez troche, ze ciazy na takim etapie nie da sie raczej usunąć tylko lekami, ze łyżeczkowanie czy metoda próżniowa beda niezbędne. Zadecydowałam pochopnie, w obawie o przyszłość mojej macicy, wiadomo , ze po mechanicznym czyszczeniu jest większe prawdopodobieństwo powikłań, a ja chce mieć dzieci, tzn pewnie bede chciała , bo teraz chce mieć tylko moja córeczkę, która ciagle w sobie nosze.
Moje pytanie do Was:
Czy jest możliwości, i jak duża, ze 14 tygodniowe dziecko mozna urodzić z pomocą leków , unikając zabiegu??

Bo skoro raczej nie ma takiej szansy to po co mam przechodzić te wszystkie męczarnie , rodzic moze bardzo długo, jesli pozniej i tak beda musieli doczyścić moja macice i i tak bede miała tak samo wysokie ryzyko powikłań jak bez wywołania farmakologicznego.
Na dodatek od poniedziałku bede w szpitalu, choc zazwyczaj w Anglii po lekach odsyłają do domu, ponieważ łożysko jest nisko i jest duże prawdopodobieństwo krwotoku.
Bardzo chciałam zobaczyć moje maleństwo... choc teraz nabrałam troche watpliwości...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ogromne współczuję Twojej straty.
Ja straciłam córeczkę w 19 tc iw tak wysokich stratach konieczne jest u nas w Polsce urodzrnie dziecka a potem zabieg. Nie wiem Jak sie sprawy mają gdy ciąża jest na poziomie 14 tygodnia. Może warto zapytać lekarza jakie są tam procedury jeśli chodzi o ten tydzień ciąży. Zawsze dla.organizmu lepiej jest jak ciąża rozwiazywana jest samoistnie lub chociaż tabletka bo wtedy szyjka rozwiera się samoistnie i nie trzeba jej otwierać mechanicznie. Tym bardziej inaczej może być w Anglii.ja bym proponowala szczerą rozmowę z lekarzem i wtedy zdecydujesz czy chcesz zabieg czy istnieje szansa na samoistne rozwiązanie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dżoł ja brałam acard, ale już w ciąży a nie podczas starań (miałam zalecony dopiero od pozytywnej bety). Nie wiem czy wpływa na długość cyklu, raczej obstawiałabym że nie. Ale za to mam inne pytanie-nie masz obfitszych miesiączek skoro bierzesz ten acard? Rzadko spotykane że już podczas starań zalecony (przynajmniej ja do tej pory się z tym nie spotkałam) i ciekawa jestem jak to jest z tymi @. Bo przed porodem przecież też trzeba wcześniej odstawić bo jest ryzyko krwotoku.

AniaCh83 witaj, przykro mi że i Ciebie to spotkało... (*)
Ja straciłam ciążę na przełomie 15/16 tc. Miałam podawane tabletki, zadziałały i urodziłam córkę, ale później i tak miałam łyżeczkowanie choć w moim przypadku nie było trzeba dużo czyścić bo prawie wszystko usunęło się samo.
Tak jak kamkaz pisze, w PL to raczej standardowa procedura, że przy stracie na takim etapie robiony jest zabieg.

Bafinko gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was :)

Do góry