reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Tez mi sie wydaje, ze nie mozna bo to falszuje wynik.

Ee doopa i zglupialam bo czytam teraz o tej glukozie i w ogole meksyk. Jedni kaza na czczo, drudzy, po snaidaniu, trzeci, ze nie wolno cytryny, czwarci ze wolno, piaci ze nie wolno popijac, szosci ze wolno popijac. Co lab to innne procedury i przepisy. I badz to madra.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
nic nie falszuje, przeciez to i tak rozrabiane jest w wodzie, ja wypilam to jak pisalam wczesniej na dwa lyki a na koncu jak ten okropny osad zostal to szybko lyka wody bo inaczej bym sie udusila

Ja tam nie wiem. Ja dostałam opieprz za cytrynę i wodę. To się rozrabia w konkretnej ilości wody, chodzi o stężenie. Takie moje zdanie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
zalezy od lab, mi wdusila pani caluska duza cytryne i ona NIE falszuje wyniku, i tak jak mowie trzeba sie postarac o wypic na dwa-trzy lyki i na samym koncu popic, tak mi nakazano, chyba te panie w lab wiedza co robia...

zalezy od lab, mi wdusila pani caluska duza cytryne i ona NIE falszuje wyniku, i tak jak mowie trzeba sie postarac o wypic na dwa-trzy lyki i na samym koncu popic, tak mi nakazano, chyba te panie w lab wiedza co robia...
Ja co.chwilę mieszalam wówczas nic na dnie nie pozostaje, ale jak piszesz co lab to inne zasady.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

co? robilam glukoze w sobote i mialam wyniki 93 (74-106), po wypiciu 116 (74-180) a po dwoch godzinach 102 (74-153) i te wyniki sa DOBRE...nie wiem skad lekarka ma normy, ale zle mowi, mi laborantka i dziewczyny tu na forum chorujaca na cukrzyce ciazowa pisaly, ze wyniki sa super...
Lux ty sie nie zamartwiaj ;) masz dobre wyniki. Wiadomo gorna granica na czczo ale po 1h i po 2h super. Wszystko jest dobrze :)

A tak w ogole to ciut chory system z ta glukoaza w polsce. Tutaj kupuje przed kazdym testem taki specjalny sok z dextrosy w aptece. On jest specjalny do testu obciążenia glukoza. Smakuje super. Jak soczek winogronowo porzeczkowy. Nie trzeba popijac ani cytryny wciskac i nie ma obawy ze sie go zwróci. Ja juz mam test w tej ciąży za sobą. Jedyne co mi sie zawsze dzieje po tym tescie to bol glowy i jestem strasznie ospała. I po wypiciu musze uwazac bo troche mi sie w glowie kręci:)

Dziewczynki poprosze jutro kciuki. Idziemy sie wizytowac. Mam nadzieje ze córką pozostanie córka o nie bedzie juz zadnych niespodzianek.

A tak w ogole to ciut chory system z ta glukoaza w polsce. Tutaj kupuje przed kazdym testem taki specjalny sok z dextrosy w aptece. On jest specjalny do testu obciążenia glukoza. Smakuje super. Jak soczek winogronowo porzeczkowy. Nie trzeba popijac ani cytryny wciskac i nie ma obawy ze sie go zwróci. Ja juz mam test w tej ciąży za sobą. Jedyne co mi sie zawsze dzieje po tym tescie to bol glowy i jestem strasznie ospała. I po wypiciu musze uwazac bo troche mi sie w glowie kręci:)

Dziewczynki poprosze jutro kciuki. Idziemy sie wizytowac. Mam nadzieje ze córką pozostanie córka o nie bedzie juz zadnych niespodzianek.

u nas wystepuja w niektorych aptekach cytrynowe te glukozy, ale ja nie dostalam wiec kupilam cytrynke
kciuki za jutro!!! ja mam w srode usg :)

reklama
Do góry